DELTAGARNAS OMDÖMEN & RESEBERÄTTELSER

“Tack för en fin workshop i Hjälstaviken.

Och jag ser fram emot att fortsätta resa med er i framtiden.
Mitt solklara förstahandsval när det kommer till researrangörer.”

Johnny Eriksson - Fågelfotoworkshop med slottsglans i Hjälstaviken 2020

“En kamera är en fantastisk inträdesbiljett för resor till och upplevelser på platser dit man annars aldrig skulle ta sig. Att få besöka Varangerhalvön med sitt rika fågelliv, södra Kinas natur- (och kultur-) skatter eller att kunna röra sig runt i Pantanal för spännande djurmöten skapar minnen för livet – och det man inte kommer ihåg har man ju bilder på. Professionell ledning, såväl i det fotografiska som i själva researrangemanget, ett urval av de bästa platserna och mer tips och tricks från Staffan och Henrik än vad man kan hantera, gav också goda utvecklingsförutsättningar för en själv som fotograf – och skapade mersmak!”

Dennis Bederoff - Varanger, 2019 m.fl resor

“Resan till Pantanal, Brasilien överträffade mina högt ställda förväntningar. När man nu efteråt sitter och tittar igenom bilderna är det svårt att förstå alla fåglar och andra djur vi hann uppleva, med jaguaren som huvudattraktion. Detta var min andra resa med Wild Nature fotoresor och jag kan varmt rekommendera att resa med dom. Det är så utvecklande att vara med en grupp likasinnade och där reseledaren på ett mycket ödmjukt och pedagogiskt sätt delar med sig av sin kunskap om både naturen och fotograferandet. Kommer helt säkert att resa med Wild Nature fotoresor igen.”

Sven Nordlund, Pantanal 2017

”Tack för en fantastisk resa.
Henriks förmåga att lotsa oss fotografer till rätt fototillfälle var outstanding. Fantastiskt hur Henrik kunde förutse hur djuren skulle röra sig i landskapet och därmed ge oss underbara fotolägen.
En mycket välordnad och fantastiskt fin resa. Vi återkommer gärna!!!”

Kalle Isaksson & Birgitta Mannercrantz - Höst i Yellowstone & Grand Tetons nationalparker 2019
”Jag tycker att vi hade en fantastiskt kul Varanger-resa. Ett bra flyt i allt vi gjorde där alla bidrog till den härliga upplevelsen! Skulle jag åka en gång till skulle jag välja samma gäng igen, utan tvekan.
Ett extra tack till dig, Staffan, som med stor rutin och organisationsförmåga fixade och trixade med allt det praktiska samtidigt som du delade med dig av fototips, världspolitik och roliga historier.”
Stefan Sand - Varanger, 2019
”En magisk resa!
Jag har rest mycket, men detta var en av de bästa resorna jag gjort.
När hela miljön ser ut som en vacker kuliss, alla möten med vilda djur, äventyr, jättetrevlig crew på båten..
… och Staffan var väldigt kunnig, rolig & engagerande!.”
Karolina Eljas - Svalbard 2018

“Tack för en mycket fin och välorganiserad resa till Katmai, Alaska den 11-19/7 2018. Båten Coastal Explorer blev vårt eget lilla lyxhotell mitt ute i vildmarken. Kaptenen Chuck Keims mångåriga erfarenheter av nationalparken Katmai, samt var dess björnar, örnar, havsuttrar och andra djur håller till var ovärderlig. Wild Natures reseledare Henrik Karlsson såg till att alla fick bra tips på vad som var viktigt att tänka på i olika situationer och inspirerade deltagarna att även försöka ta andra bilder än de man oftast brukar ta. En resa som definitivt motsvarade våra högt ställda förväntningar!”

Jan & Lisa Gyllensten, Alaska 2018

”Att resa med Wild Nature Fotoresor med Henrik Karlsson som instruktör till Skottland för att fotografera kungsfiskare visade sig bli en rejäl fotografisk utmaning. 4 hela dagar tillbringades i gömsle. Att fotografera kungsfiskare i vackert ljus och i regn på pinne både med och utan fångst var ganska enkelt i jämförelse med att fånga den dykande fågeln. Efter en hel del försök så blev trots allt ett antal bra dykbilder på den pilsnabba fågeln. En lärande och utvecklande resa för mitt fotograferande kan bara konstateras under Henriks ledning och instruktioner. Rekommenderas varmt, skulle gärna återvända.”

Lars Tjusberg - Kungsfiskare i fokus, 2019