HÖST I YELLOWSTONE OCH GRAND TETONS NATIONALPARKER SEP/OKT 2019

– LOUISE RIOGLET, ÅRSTA

Mitt gedigna fotointresse har gjort att jag fått upp ögonen för Wild Nature fotoresor. Jag bestämde mig för att göra en ”once in a lifetime”-resa och slog till så fort resan till Yellowstone och Grand Teton dök upp på deras hemsida. Utan att tveka klickade jag på boka och började längta. Det här var vintern 2018. Efter lite mer än ett år så var det äntligen dags.

Vi var en alldeles lagom grupp på sju deltagare som mötte upp fotograf Henrik Karlsson i Bozeman, Montana där äventyret började. Vi hade fantastiska möten med djur så man var verkligen inte besviken. Vi såg och fotograferade bl.a. bison, svart björn, wapitihjort, gaffelantilop, grizzlybjörn, vargar, vithövdad havsörn och älgar. Under de två första dagarna stannade vi nästan varje gång vi såg en bison. Det blev många stopp innan vi till slut bestämde att endast stanna om det verkligen är något speciellt. Men för oss deltagare var naturligtvis allt speciellt, så vi fortsatte stanna.

Vi hade ett underbart landskap att avnjuta varje dag innehållandes höstfärgade träd och fält, floder, vattenfall, hot springs och gejsrar. Magiskt! Vi upplevde alla fyra årstider under vår 10 dagar långa resa. Det var snöstorm, solsken och 20 grader varmt blandat med vår och höst däremellan.

Wapitihjort vid Madison river, Yellowstone nationalpark. ©Louise Rigolet.
Klicka på bilden för att se den stor.

Bison i snölandskap, Yellowstone nationalpark. ©Louise Rigolet.
Klicka på bilden för att se den stor.

Snake river och Teton range, Grand Teton nationalpark. ©Louise Rigolet.
Klicka på bilden för att se den stor.

Alla dagar var olika men väldigt bra. Det som bidrog till det var till stor del all Henriks erfarenhet och information som han delade med sig till oss både när det gällde natur och djur samt fotografering.

Hela upplägget gällande antal deltagare, logi och mat var perfekt och genomtänkt. De bästa restaurangbesöken var helt klart i Gardiner. Jag minns speciellt första dagen då vi efter att ha fotograferat några timmar på morgonen kom tillbaka till Gardiner och fick avnjuta en underbar frukost. Vilken smakupplevelse. Att senare äta lunch serverad från bakluckan med en otrolig utsikt, det är svårslaget.

Vi körde in i parken redan innan solen gick upp och lämnade inte parken förrän solen gått ned igen. Underbart.

Resan uppfyllde verkligen mina förväntningar och mer därtill. Så fort jag satt på flyget hem igen ville jag boka ytterligare resa med just Wild Nature fotoresor.

Älgko i Grand Teton nationalpark. ©Louise Rigolet.
Klicka på bilden för att se den stor.