Projektbeskrivning

DENNA RESA ÄR EN FÖRLÄNGNING TILL RESAN – DEN STORA MIGRATIONEN OCH FANTASTISKA FÅGELSJÖAR I KENYA 6-15 AUGUSTI 2022. LÄS MER HÄR…

Några höjdpunkter

 • 4 dagar i Amboseli nationalpark med totalt 6 game drives
 • Vi har stort fokus på Amboselis elefanter och kommer att göra allt vi kan för att kunna fotografera elefanterna framför Kilimanjaro
 • Stor rikedom av andra däggdjur som giraff, zebra, buffel, flodhäst, gaseller och antiloper samt lejon
 • Variationsrikt fågelliv med “allt” från hägrar och storkar till sekreterarfåglar och andra rovfåglar samt mängder av färgstarka fåglar som biätare, kungsfiskare och blåkråka
 • Max fyra fotografer i varje jeep

I södra Kenya nära gränsen till Tanzania, ligger Amboseli nationalpark. Amboseli nationalpark är bara 392 kvadratkilometer stort så vilket gör den till en av Kenyas minsta nationalparker, men trots det är upplevelserna i parken stora.

Amboseli nationalpark är mest känt för sina stora flockar av elefanter och för den magnifika utsikten över berget Kilimanjaro, som ligger på andra sidan gränsen till Tanzania. Kilimanjaro är världens högsta fristående berg.

Vårt fokus under våra dagar i Amboseli kommer att vara på att fotografera nationalparkens stora hjordar med elefanter och vi hoppas givetvis på att kunna få elefanterna framför Kilimanjaro. Även om elefanterna är vårt huvudfokus så kommer vi inte att blunda för fotomöjligheter på andra djur eller det vackra landskapet.

Amboselis landskap är varierat. Här hittar vi både slätter och våtmarksområden. I nationalparken finns  över 80 olika arter av däggdjur, så vi kommer att förhoppningsvis få fototillfällen även på gnuer, giraffer, lejon, hyenor, antiloper och zebror för att nämna några.

ANMÄLAN TILL RESERVLISTA

Dagsprogram

Dag 1 15/8 (Middag)
Ankomst till Jomo Kenyatta flygplatsen i Nairobi på kvällen där ni möts av vår reseledare.  Transfer till hotell och middag.

Dag 2  16/8 (Frukost – Lunch – Middag)
Efter frukost reser vi mot Amboseli nationalpark och vår camp. Vi räknar med att vara framme till lunch. Under eftermiddagen gör vi vår första gamedrive in nationalparken.

Dag 3-4  17-18/8 (Frukost – Lunch – Middag)
Vi har en tidigt start på dagen och tillbringar morgonen i Amboseli nationalpark och fotograferar elefanter och andra fina motiv. Åter till vår camp i för vila och mat. Efter lunch åker vi åter på gamedrive.

Dag 5  19/8 (Frukost – Lunch)
Även idag har vi en tidigt start på dagen och gör en sista gamedrive i Amboseli.

Efter lunch lämnar vi vår lodge och beger oss tillbaka mot Nairobi och flygplatsen i god tid innan avgång.

Mer information

Henrik Karlsson, född 1968, är fotograf, författare och naturvårdare.
Olympus Ambassadör.
Henrik är utbildad biolog och arbetar vid sidan om sin fotografiska verksamhet med natur- och vattenvårdsfrågor.
Han är utnämnd till National Geographic Explorer samt medlem i Naturfotograferna/N och PhotoNatura. År 2003 tilldelades han Naturfotografernas/N och Kodaks stipendium. Henrik har också vunnit priser i flera europeiska fototävlingar.

Med fokus på att berätta om ekologi, hur djur och andra organismer påverkar varandra och av människan, fotograferar Henrik främst naturen på nordliga breddgrader.

Tidigare jobbade Henrik som guide i flera svenska naturreservat och nationalparker. Numera är han är en flitig föreläsare och en uppskattad ledare av fotokurser och workshops. Han leder också fotoresor runt om i världen.
År 2011 gav Henrik ut boken Mångfaldens ö – bilder och tankar från Ölands natur på eget förlag. 2017 gavs boken Vilda Norden ut och 2020 gav han ut boken Ölands orkidéer, båda på Votum förlag.

På resan kommer vi dagligen ha safaris av olika slag. Safaris sker med öppna safarifordon och båt.

**Safari är en utfärd i ett naturområde så som t.ex. nationalpark eller annat skyddat område. I t.ex. Afrika kallas detta för gamedrive.

Då vi kommer att fotografera många olika typer av motiv, allt från landskap med och utan djur till porträtt av däggdjur och fåglar så är det lämpligt att ha med sig allt från vidvinkelobjektiv till teleobjektiv. På safari med jeep är objektiv som ett zoom 80/100-400 mm eller 500 mm utmärkta. Ett 70-200 mm-zoom bör kompletteras med en längre brännvidd eller 2 ggr telekonverter. För att öka brännvidden bör man i vissa situationer använda telekonverter. Ett kamerahus med cropformat förvandlar skenbart 400 mm till 600 eller 640 mm. Med ett fullformatshus bör man ha en 1,4 ggr konverter med sig om längsta objektivet har brännvidden 400 mm. Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ha med båda och ha litet olika brännvidder på husen. Detta för att undvika att behöva byta objektiv om det dammar mycket. Stativ är svårt att använda i jeeparna, men kan vara bra vid fotografering till fots. Stativ kan även vara bra om tillfälle ges till nattfotografering. I jeepar och båtar är bean bags bra att ha.

Morgnar kan vara litet svala när man färdas i jeepen så det är bra att ha med sig någon långärmad tröja eller tunnare jacka. Keps eller hatt kan vara bra som skydd mot solen. Ett par grövre gymnastikskor är bästa valet för fötterna.

Vi bor på lodger och tältcamper av medelstandard.

Boendet har inga begränsningar vad gäller tillgänglighet. De safarifordon och båtar  vi använder kan innebära en något minskad tillgänglighet vid nedsatt rörlighet.

Del i dubbelrum/tält, måltider enligt dagsprogram, samtliga resor inom Kenya, transfer från/till Jomo Kenyatta flygplatsen, samtliga game drives enligt dagsprogram, inträdesavgifter och andra avgifter som rör nationalparkerna, fotoguidning, fotoworkshops.

Flyg tur och retur till Nairobi, visum till Kenya, dricks, alkoholhaltiga drycker, försäkringar och annat av personlig karaktär.

Resan börjar och slutar på Jomo Kenyatta flygplats, Nairobi.

Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan workshopen.

Svenska medborgare behöver visum till Kenya. Svenska medborgare måste ha visum för inresa i Kenya. Visum erhålles genom en elektronisk ansökan via kenyanska migrationsmyndighetens hemsida. Avgiften betalas i samband med ansökan.(cirka 50 USD). Ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter datum du reser in i Kenya. Om du inte är svensk medborgare är det viktigt att du tar reda på vilka visumregler som gäller för dig. Vid incheckning för flyg krävs pass.

Vi rekommenderar varmt att du noga ser över din reseförsäkring inför resan. Läs igenom i villkoren om vad som eventuellt ingår och inte. Viktigt är att kolla att ersättning ingår för hemresa/sjuktransport i händelse av olycka eller allvarlig sjukdom. Ofta behöver t ex reseskyddet i en vanlig hemförsäkring kompletteras. Där finns förstås en uppsjö av försäkringsbolag att välja mellan. Ett bolag som många rekommenderar och som bland annat resebyråernas egen branschorganisation SRF har ett nära samarbete med är Gouda reseförsäkringar.

Goudas reseförsäkringar omfattar reseskydd för pandeminer/epidimer eller händelser som är kopplade till Covid-19. Försäkringen gäller även vid avrådan från UD att resa. Försäkringen ersätter sjukvård, hemtransport etc. om du insjuknar i Covid-19 under din resa. Försäkringen ersätter även merkostnader som kan uppstå vid sjukdom som t.ex. kost, logi och nya flygbiljetter.

Läs mer och beställ din försäkring här:

Reseförsäkring om du inte fyllt 70 år vid utresa

Reseförsäkring om du fyllt 70 år vid utresa

Avbeställningsförsäkring


Kontakta din läkare för att rådfråga om vaccinationer.

Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Läs omdömen

  Anmälan till reservlista (ej bindande)

  Amboseli - elefanter vid foten av Kilimanjaro 15-19 augusti 2022

  OBS! När du gjort din anmälan till reservlistan ska du omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får du inte det ber vi dig kontakta oss via telefon, 0705-89 13 18.

  Ditt namn*

  Gatuadress*

  Postnummer och stad*

  Telefonnummer*

  Din e-postadress*

  Övriga upplysningar

  JaNej – Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.*
  All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund.
  Dataskyddspolicy.