Omdömen från våra deltagare

”Tak for en rigtig fin og godt tilrettelagt fotorejse. Vi blev introduceret til flere spændende fuglelokationer og oplevede mangfoldigheden af fugle i et af de mest spændende vådområder vi har besøgt. Resultatet blev rigtig mange fine billeder af Floridas fascinerende fugle. Et rejsemål som man har lyst til at komme tilbage til – og som vi varmt kan anbefale.”

Benedikte Lind & Carsten Holmbo Jensen. – Florida 2019.

”Tack för en fantastisk resa. Henriks förmåga att lotsa oss fotografer till rätt fototillfälle var outstanding. Fantastiskt hur Henrik kunde förutse hur djuren skulle röra sig i landskapet och därmed ge oss underbara fotolägen. En mycket välordnad och fantastiskt fin resa. Vi återkommer gärna!!!”

Kalle Isaksson & Birgitta Mannercrantz - Höst i Yellowstone & Grand Tetons nationalparker 2019

”Att resa med Wild Nature Fotoresor med Henrik Karlsson som instruktör till Scotland för att fotografera Kungsfiskare visade sig bli en rejäl fotografisk utmaning. I ett mycket vackert landskap tillbringades 4 hela dagar i gömsle. Att fotografera Kungsfiskare i vackert ljus och i regn på pinne både med och utan fångst var ganska enkelt i jämförelse med att fånga den dykande fågeln. Efter en hel del försök så blev trots allt ett antal bra dykbilder på den pilsnabba fågeln. Boendet på Burbank hotel en genuin pärla i Skotsk stil med bra traditionell frukost och typisk pub meny till middag. En lärande och utvecklande resa för mitt fotograferande kan bara konstateras under Henriks ledning och instruktioner. Rekommenderas varmt, skulle gärna återvända.”

Lars Tjusberg - Kungsfiskare i fokus, 2019

”En kamera är en fantastisk inträdesbiljett för resor till och upplevelser på platser dit man annars aldrig skulle ta sig. Att få besöka Varangerhalvön med sitt rika fågelliv, södra Kinas natur- (och kultur-) skatter eller att kunna röra sig runt i Pantanal för spännande djurmöten skapar minnen för livet – och det man inte kommer ihåg har man ju bilder på. Professionell ledning, såväl i det fotografiska som i själva researrangemanget, ett urval av de bästa platserna och mer tips och tricks från Staffan och Henrik än vad man kan hantera, gav också goda utvecklingsförutsättningar för en själv som fotograf – och skapade mersmak!”

Dennis Bederoff - Varanger, 2019 m.fl resor

”Jag tycker att vi hade en fantastiskt kul Varanger-resa. Ett bra flyt i allt vi gjorde där alla bidrog till den härliga upplevelsen! Skulle jag åka en gång till skulle jag välja samma gäng igen, utan tvekan 🙂 Ett extra tack till dig, Staffan, som med stor rutin och organisationsförmåga fixade och trixade med allt det praktiska samtidigt som du delade med dig av fototips, världspolitik och roliga historier.”

Stefan Sand - Varanger, 2019

”Det blev en mycket lyckad fotoresa med många bilder. Det kommer ta lång tid att välja ut bilder som jag tycker bäst om. Bra boende, det bästa hittills som jag varit på, bra ’game drives’, bra mat och trevlig personal.”

Bror Persson - Zimanga, 2018

”Tack för en kul och lärorik resa med massor av dykande kungsfiskare framför linsen. För mig var det första gången jag fotograferade från gömsle och det gav mersmak… Boende var lenkelt men det var nära till de två gömslena. Henrik var väldigt hjälpsam och visade hur vi bäst skulle göra för att få bilden med stort K – som i Kungsfiskare!”

Pia Werndrup, Kungsfiskare i fokus, 2018

”Tack för en mycket fin och välorganiserad resa till Katmai, Alaska den 11-19/7 2018. Båten Coastal Explorer blev vårt eget lilla lyxhotell mitt ute i vildmarken. Kaptenen Chuck Keims mångåriga erfarenheter av nationalparken Kaimat, samt var dess björnar, örnar, havsuttrar och andra djur håller till var ovärderlig.

Wild Natures reseledare Henrik Karlsson såg till att alla fick bra tips på vad som var viktigt att tänka på i olika situationer och inspirerade deltagarna att även försöka ta andra bilder än de man oftast brukar ta.

En resa som definitivt motsvarade våra högt ställda förväntningar!”

Jan & Lisa Gyllensten, Alaska 2018

”Det var en fantastisk upplevelse i isbjörnarnas rike med många spännande möten! För mig som nybörjare inom fotografering så uppskattade jag alla tips som jag fick från reseledaren och övriga deltagare för att lyckas med mina bilder.”

Niclas Söderkvist - Svalbard 2018

”En magisk resa! Jag har rest mycket, men detta var en av de bästa resorna jag gjort. När hela miljön ser ut som en vacker kuliss, alla möten med vilda djur, äventyr, jättetrevlig crew på båten, Staffan var väldigt kunnig, rolig & engagerande!.”

Karolina Eljas - Svalbard 2018

”Jag hade precis somnat i den mysiga båthytten när jag vaknar av att någon ropar isbjörn! Snabbt på med alla lager med kläder och ut med kameran på däck. Fototillfällena var fantastiska, oändliga och kunde verkligen dyka upp när som helst.”

Ann Dahlberg - Svalbard 2018

”Tack Wild Nature fotoresor för en fantastisk resa till Zimanga! Mina förväntningar var höga men de överträffades : nära möten med de vilda djuren, skicklig och trevlig guide, fotografiska utmaningar, väl avvägt mellan game drive och gömslen, intensivt program och inte minst ett bra boende.”

Gunilla Lundkvist, Zimanga 2018

”Resan bjöd på alltifrån utmärkt mat till fantastiska naturupplevelser och möten med sällsynta djur.
En magisk upplevelse var att stå mitt i regnskogen och lyssna till sången från Skywalker gibbons.
Staffan delade generöst med sig av sin långa erfarenhet som fotograf och sitt breda fotografiska kunnande. Han bjöd även på intressanta samtal om den kinesiska kulturen, biologi och politik.
Resan tog oss till delar av Kina dit vi västerlänningar sällan kommer. I vissa byar var vi lika fotograferade som de ovanliga arter vi var där för att fånga på bild.
En spännande resa i annorlunda kultur med ett fascinerande och artrikt djurliv där vandringar i vacker natur blandades med fotografering från välbesökta gömslen.”

Anna Eckerström, Sydvästra Kinas naturskatter, 2018

”Februar 2018 var jeg på en eventyrlig fototur til Japan i regi av Wild Nature Fotoresor. Først var vi to dager hos de japanske makaker/snøaper og deretter dro vi til Japans nordligste øy, Hokkaido. Der ble det rikelig med muligheter for fotografering av traner, havørner og stellers havørner, Blakistons fiskeugle (verdens største ugle), sangsvaner etc..   Japansk natur overgår det aller meste i sin skjønnhet og det er enorme mengder av fugl som overvintrer i områdene vi besøkte. Henrik Karlsson var guide på denne turen. Han er svært kunnskapsrik, både med hensyn til fotografi og naturkunnskap, og gjorde en enestående innsats for at vi turdeltakere skulle få maksimalt utbytte av turen.  Wild Nature Fotoresor er en svært seriøs turoperatør som jeg trygt kan anbefale alle å benytte.

Tusen takk til Henrik Karlsson og Wild Nature Fotoresor – jeg håper å bli med på ny tur! ganske snart!”
Dag Wennesland, Norge, Vinter i Japan 2018

”Resan till Pantanal, Brasilien överträffade mina högt ställda förväntningar. När man nu efteråt sitter och tittar igenom bilderna är det svårt att förstå alla fåglar och andra djur vi hann uppleva, med jaguaren som huvudattraktion. Detta var min andra resa med Wild Nature fotoresor och jag kan varmt rekommendera att resa med dom. Det är så utvecklande att vara med en grupp likasinnade och där reseledaren på ett mycket ödmjukt och pedagogiskt sätt delar med sig av sin kunskap om både naturen och fotograferandet. Kommer helt säkert att resa med Wild Nature fotoresor igen.”

Sven Nordlund, Pantanal 2017

”Tack för en perfekt upplagd resa i Yellowstone och Grand Teton. Med god lokalkännedom lotsade Henrik oss till fantastiska ställen vid rätta tiden på dagen för att få det ultimata ljuset.  Gott om fototid, aldrig någon stress eller klockslag att passa. Man är här och nu till 100% och vet varken tid, dag eller datum. Henrik delade frikostigt med sig av sina kunskaper och tips. Att sedan vara tillsammans med en samling ”fotonördar” under dessa dagar är också en del av denna resas behållning.
Jag kommer verkligen försöka att resa med Wild Nature igen.”

Marianne Holmström, Höst i Yellowstone och Grand Tetons nationalparker 2017
”Tack för en enastående resa!
Jag fick uppleva allt det jag hoppats på och mer därtill.
Hoppas på ett snart återseende”
Anders Wadstein, Indien - stora tigerresan 2017
”Japanturen var helt perfekt for mig”
Nina Jonsson, Vinter i Japan 2017
”Tack för en fantastisk resa, jättekul att vara med. Hade det inte varit för århundradets hittills värsta förkylning så hade det väl varit för bra för att vara sant. Hur som helst så är jag jättenöjd!”
Birgitta Larsby, Vinter i Japan 2017

Med Wild Nature upplevde jag en intensiv och lärorik vecka i norra Norge.  Späckhuggare och höga vågor till havs, det fantastiska landskapet både dagtid och nattetid med månsken ackompanjerat av norrsken.  Vi fotograferad delvis under mycket tuffa förhållanden med storm, snö och hagel. Med Wild Natures kunniga och trygga ledning och en bra grupp blev det en fin upplevelse jag inte hade tagit mig an på egen hand. Jag reser igen med Wild Nature och säkert till vilda nord Norge också. 

Dag Sjöstrand, Valar i Nordnorge 2017
”En mycket bra resa. Bra fotoställen och Patrik som vanligt i toppform. Jag hoppas kunna haka på en annan gång för att komplettera bildskörden.”
Tommy Kronholm, Dramatiska landskap i Cornwall 2016
”Jag vill bara tackar Er för en fantastiskt fin vecka i Cornwall. Resan var mycket väl planerad från det trevliga bed and breakfast (full English förstås) till ett fantastiskt urval av läckra fotoplatser.
Jag inser att ni har lagt mycket planeringstid på detta.
Tack Patrik för din, som vanligt, lugn, generös och proffsig ledning.
Tack än en gång!
Jag kommer säkert att återkommer på fler resor.”
Norman Nicholls, Dramatiska landskap i Cornwall 2016
”Pantanal hade suttit på önskelistan länge men vi lyckades inte hitta en arrangör som kändes rätt. Efter flera resor med Wild Nature Fotoresor var det lätt att boka men svårt att inte få för höga förväntningar. Massor av spännande upplevelser, överraskningar, 25.000 bilder senare och varenda art på önskelistan avklarad är det här ett minne för livet.”
Henrik & Lotta Hellberg, Pantanal 2016
”En av de bästa resorna jag gjort! Kommer absolut resa med Wild Nature fotoresor igen!
Minns morgonen då vi alla satt ute på en kulle och väntade på att Wapitihjortarna skulle passera. Solen värmde i ansiktet och ”målade” vidderna gyllengula, fåglarnar kvittrade, ljudet av på hur två wapitihanar stångades inne i skogen och doften av gräs och skog. En fantastisk upplevelse för både kropp, själ och för fotografering.
Jag har inte bara fått med mig många foton hem. Jag har även lärt mig mer om fotografering. Sett fantastiska platser,lärt mig om om de djur och den natur vi fotat och lärt känna härliga personer!
Tack igen för en underbar resa!”
Liselotte Hultin, Höst i Yellowstone & Grand Tetons nationalparker 2016
”TACK Wild Nature fotoresor för en trevlig resa till ett fantastiskt vackert och en mycket intressant plats, Yellowstone NP och Grand Tetons NP.
Tack Henrik för all hjälp och instruktioner, med inställningar av kameran och med tips av motiven. Även när det kändes som min hjärna inte riktigt hängde med så tog du dej tid. Jag tycker att jag har lärt mej mycket, speciellt med inställningar av kameran under olika förutsättningar, under dessa dagar. Jag ser fram emot fler resor med Wild Nature fotoresor.”
Lena Mattsson Mårtensson, Höst i Yellowstone & Grand Tetons nationalparker 2016
”Det var en otrolig upplevelse med Yellowstone, nära möten med djuren och den vackra miljön med ”puttrande” källor och vidsträckt prärie. Att sitta vid vägkanten och se de stora flockarna med bison och bergen i bakgrunden var så häftigt!
Även att ”smyga” på de stora älgarna och upptäcka att de helt plötsligt inte fick plats i objektivet …..då var det dags att backa lite…men så spännande!
Dessutom var vår guide, Henrik, väldigt bra på att läsa djuren och placera oss rätt för att få bra fotomöjligheter!”
Anders & Catarina Larsson, Höst i Yellowstone & Grand Tetons nationalparker 2016
”Tack för en mycket inspirerande och väl genomförd resa. Att du (Jan) var en skicklig fotograf det visste vi – men att du också var en fullfjädrad reseledare blev en glad överraskning.
Ser fram mot nya utmaningar från Wild Nature fotoresor.”
Eva Neveling Segerfeldt, Dolomiterna i Italien 2016
”Vi vill tacka för den trevliga och givande resan till Gargano. Vi talar fortfarande nästan dagligen om dessa minnen. Det är konstigt med en resa, nästan som en vinterfrukt. Man ser framåt och väntar, och så får man till slut glädjen att plocka. Men först senare när den lagrats, får man riktigt njuta av den.”
Dan & Gudrun Andersson, Orkidéer i Italien 2016
”Magsjuka var jag livrädd för. Jag var beredd att svälta men istället har jag aldrig ätit så gott och mycket. Tigern var prio ett. Att få se leopard, läppbjörn, schakal, massor med fåglar och andra små och stora däggdjur var naturligtvis krydda på moset. En fantastisk resa med nyfunna vänner och duktiga reseledare.
Om resmål och tidpunkt stämmer blir det absolut fler resor med Wild Nature fotoresor.”
Sven Gräfnings, Vilda Indien 2016
”Tack för en jättehärlig helg! Roligt, intensivt, lärorikt och ja det blir full pott denna gång också med kamel, ekoxe och fint väder…
En stor eloge till ert tålamod med alla våra frågor men det är ju så mycket man vill veta och lite fastnar ju också. Det känns ju ganska bra när man lyckas och bilden blir (nästan) som man tänkt med bländare, exponering etc.”
Catarina Larsson, Ölands orkidéer 2015
”Henrik och Mikael är de mest generösa ledare jag träffat. De vet var de vackraste orkidéerna växer och visar teknik och komposition på ett sätt som gör allt begripligt och väldigt roligt. Teknik, komposition och kunskap om orkidéer förmedlat av ledare som kan konsten att inspirera. Jag har gått workshopen två gånger och kommer att gå igen.”
Lars Grönvik, Ölands orkidéer 2015
”Spännande workshop som gav upplevelser man aldrig hittat själv. Är väldigt fascinerad av hur bra det gick att fotografera i mörkret med ficklampa som ljuskälla, detta var en del av viktiga saker jag fick med mig denna helg.
Jag har varit på workshop med Henrik tidigare och man får alltid med sig ny kunskap hem från kursen. Hoppas jag får tillfälle att medverka fler gånger.
Tack för en supertrevlig helg med nya möten av människor som berikar.”
Laila Mikalsen Sundström, Grodor i Skåne 2015
”Wild Nature fotoresors workshop i grodfotografering bjuder på ett par intensiva dygn i flera olika skånska grodlokaler på jakt efter grodor. Workshopen bjuder på spännande och lärorika timmar i Skånes grodmarker.
Workshopledarna är kunniga och prestigelösa. Kurskamraterna
trevliga och härliga att möta. Alla hjälps åt i sökandet efter grodor och delar med sig av fynden. Ljuset från de letande ficklamporna rör sig i mörkret runt vattenhålen likt en installation.
Vi känner oss mycket nöjda med vår upplevelse.”
Margareta Langéen & Inger Bengtsson, Grodor i Skåne 2015
”Att det blev så omväxlande och kreativt roligt att fotografera orkidéer kan helt tillskrivas reseledaren Henrik Karlsson. Det var hans kunskaper och förberedelser som fick de där små miniblommorna att växa framför min kamera. Och när inspirationen tröt efter någon timma på magen var Henrik där med nya uppslag.”
C-H Segerfeldt, Orkidéer i Italien 2015
”Stort tack för en underbar fotoresa till Apullien och Monte Gargano. Jag har haft fem fantastiska dagar tillsammans med underbara människor. Tack vare Henriks reseledarinsats funkade allt utmärkt och fotografiskt har jag lärt mig mycket på en kort tid.”
Sirpa Jas, Orkidéer i Italien 2015
”Detta var tredje gången jag var med Wild Nature fotoresor på workshop eller fotoresa och det var som alltid välorganiserat med fantastiska fotomöjligheter och handledning i fält. Från första stund märks det att man som deltagare är i centrum på resan.
Det är tydligt att Wild Nature fotoresor kan sina resmål och att de inte lämnar något åt slumpen när det gäller fotomöjligheter. Man har gjort bra research på resmålen både vad gäller miljön och var motiven finns men framför allt när man ska vara på plats för att få bästa fotomöjligheten vad gäller t.ex. ljuset.”
Anders Kolmodin, Orkidéer i Italien 2015
”Efter andra resan med Jan Pedersen, denna gång till Costa Rica, känner jag igen hur välplanerat allt är. Inget är lämnat åt slumpen. Omsorgsfull resande och stor kunskap gjorde även denna resa till en upplevelse för livet”
”PS. Dessutom går utvecklingen som fotograf framåt :)”
Ami Lindahl, Costa Rica 2015
”Costa Rica – en resa till olika regnskogsområden med turer både natt och dag samt även bland trädtopparna.
Att få uppleva det fantastiska djur- och fågellivet och fota under sakkunnig ledning. Ja – jag kan bara sammanfatta så här:
Skall ni göra en naturfototresa utöver det vanliga så rekommenderar jag denna resa varmt!”
Gunnar Nilsson, Costa Rica 2015
”Mörkret faller – vi sätter på oss stövlarna, tänder våra ficklampor och vandrar längs smala stigar i regnskogen…Plötsligt stannar lampans sken—där ligger en ”Northern Cat-eyed snake”. Vi hinner alla se den innan den ringlar vidare i mörkret”
Anette Johansson, Costa Rica 2015
”Att resa med Wild Nature Fotoresor till Indien var för mig en fantastisk resa. Tillsammans med min fru och son fick jag uppleva miljöer och fotografera djur vi tidigare bara kunnat drömma om att få ta del av i verkliga livet. En fullspäckad resa där fokus låg på att få fotografera så ofta som möjligt i de fyra nationalparker vi besökte. Inte minst tack vare Wild Nature fotoresors mycket kunniga guider Henrik och Amar (som hade mycket att berätta om såväl fotograferandet som Indien) blev detta en mycket minnesvärd resa”
Jonas Falck, Vilda Indien 2015
”Bra med en liten grupp där alla har samma intresse”

”Mycket fototips som gjort att man ”vågat” skruva på kameran och känner sig mer bekväm med fotograferandet”

”På en skala 1-5 får denna resa en stark 7:a”

Catarina Larsson, Vilda Indien 2015