DENNA RESA ÄR EN FÖRLÄNGNING TILL RESAN – DEN STORA MIGRATIONEN I MASAI MARA, KENYA
20 – 26 JULI 2024. LÄS MER HÄR…

Några höjdpunkter

 • 4 dagar i Amboseli nationalpark med totalt 6 game drives
 • Vi har stort fokus på Amboselis elefanter och kommer att göra allt vi kan för att kunna fotografera elefanterna framför Kilimanjaro
 • Vi kommer att leta efter Amboselis stora ”tuskers”. Med lite tur så hittar vi Craig och de andra stora elefanthanarna. Vi kommer att ha en specialguide till detta
 • Stor rikedom av andra däggdjur som giraff, zebra, buffel, gaseller och antiloper samt lejon
 • Variationsrikt fågelliv med ”allt” från hägrar och storkar till sekreterarfåglar och andra rovfåglar samt mängder av färgstarka fåglar som biätare, kungsfiskare och blåkråka
 • Max fyra fotografer i varje jeep

I södra Kenya nära gränsen till Tanzania, ligger Amboseli nationalpark. Amboseli nationalpark är bara 392 kvadratkilometer stort så vilket gör den till en av Kenyas minsta nationalparker, men trots det är upplevelserna i parken stora.

Amboseli nationalpark är mest känt för sina stora flockar av elefanter och för den magnifika utsikten över berget Kilimanjaro, som ligger på andra sidan gränsen till Tanzania. Kilimanjaro är världens högsta fristående berg.

Vårt fokus under våra dagar i Amboseli kommer att vara på att fotografera nationalparkens stora hjordar med elefanter och vi hoppas givetvis på att kunna få elefanterna framför Kilimanjaro. Vi kommer under dagarna även att använda oss av en Masaiguide som följer Amboselis stora elefanthanar, de s.k. ”Tuskers”. Även om elefanterna är vårt huvudfokus så kommer vi inte att blunda för fotomöjligheter på andra djur eller det vackra landskapet.

Amboselis landskap är varierat. Här hittar vi både slätter och våtmarksområden. I nationalparken finns  över 80 olika arter av däggdjur, så vi kommer att förhoppningsvis få fototillfällen även på gnuer, giraffer, lejon, hyenor, antiloper och zebror för att nämna några.

Dagsprogram

Dag 1 26/7 (Middag)
Ankomst till Jomo Kenyatta flygplatsen i Nairobi på kvällen där ni möts av vår reseledare.  Transfer till hotell och middag.

Dag 2  27/7 (Frukost – Lunch – Middag)
Efter frukost reser vi mot Amboseli nationalpark och vår camp. Vi räknar med att vara framme till lunch. Under eftermiddagen gör vi vår första gamedrive in nationalparken.

Dag 3-4  28-29/7 (Frukost – Lunch – Middag)
Vi har en tidigt start på dagen och tillbringar morgonen i Amboseli nationalpark och fotograferar elefanter och andra fina motiv. Åter till vår camp i för vila och mat. Efter lunch åker vi åter på gamedrive.

Dag 5  30/7 (Frukost – Lunch)
Även idag har vi en tidigt start på dagen och gör en sista gamedrive i Amboseli.

Efter lunch lämnar vi vår lodge och beger oss tillbaka mot Nairobi och flygplatsen i god tid innan avgång.

Mer information

 • SAFARIS/GAME DRIVES
  På resan kommer vi dagligen ha game drives. Vi kommer att ha morgon och eftermiddags game drives. Vi har inga kilometer restriktioner utan kan köra de sträckor som krävs. Game drives sker med öppna safarifordon.

 • FOTOUTRUSTNING
  Då vi kommer att fotografera många olika typer av motiv, allt från landskap med och utan djur till porträtt av däggdjur och fåglar så är det lämpligt att ha med sig allt från vidvinkelobjektiv till teleobjektiv. På safari med jeep är objektiv som ett zoom 80/100-400 mm eller 500 mm utmärkta. Ett 70-200 mm-zoom bör kompletteras med en längre brännvidd eller 2 ggr telekonverter. För att öka brännvidden bör man i vissa situationer använda telekonverter. Ett kamerahus med cropformat förvandlar skenbart 400 mm till 600 eller 640 mm. Med ett fullformatshus bör man ha en 1,4 ggr konverter med sig om längsta objektivet har brännvidden 400 mm. Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ha med båda och ha litet olika brännvidder på husen. Detta för att undvika att behöva byta objektiv om det dammar mycket. I våra jeepar finns det bean bags att använda som stöd. Stativ kan vara bra om tillfälle ges till nattfotografering i campen.

 • KLÄDER
  Morgnar kan vara litet svala när man färdas i jeepen så det är bra att ha med sig någon långärmad tröja eller tunnare jacka. Keps eller hatt kan vara bra som skydd mot solen. Ett par grövre gymnastikskor är bästa valet för fötterna.

 • BOENDE
  Vi bor på en lodge av medelstandard.

 • TILLGÄNGLIGHET
  Boendet har inga begränsningar vad gäller tillgänglighet. De safarifordon  vi använder kan innebära en något minskad tillgänglighet vid nedsatt rörlighet.

 • INKLUDERAT I PRISET
  Del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, transport t/r Nairobi – Amboseli, samtliga game drives enligt dagsprogram, inträdesavgifter och andra avgifter som rör nationalparkerna, fotoguidning, fotoworkshops.

 • EJ INKLUDERAT I PRISET
  Flyg tur och retur till Nairobi, visum till Kenya, ev vaccinationer och medicinska tester, dricks, alkoholhaltiga drycker, försäkringar och annat av personlig karaktär.

 • MÖTESPLATS
  Resan börjar och slutar i Nairobi, exakt plats och tidpunkt anges senare.

 • BETALNINGSVILLKOR
  Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 30 dagar innan resans start.

 • PASS OCH VISUM
  Svenska medborgare behöver visum till Kenya. Svenska medborgare måste ha visum för inresa i Kenya. Visum erhålles genom en elektronisk ansökan via kenyanska migrationsmyndighetens hemsida. Avgiften betalas i samband med ansökan.(cirka 50 USD). Ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter datum du reser in i Kenya. Om du inte är svensk medborgare är det viktigt att du tar reda på vilka visumregler som gäller för dig.
  OBS: Det går inte längre att ansöka om visum på flygplatsen i Nairobi efter ankomst.

  Vid incheckning för flyg krävs pass.

 • FÖRSÄKRING
  Vi rekommenderar varmt att du noga ser över din reseförsäkring inför resan. Läs igenom i villkoren om vad som eventuellt ingår och inte. Viktigt är att kolla att ersättning ingår för hemresa/sjuktransport i händelse av olycka eller allvarlig sjukdom. Ofta behöver t ex reseskyddet i en vanlig hemförsäkring kompletteras. Där finns förstås en uppsjö av försäkringsbolag att välja mellan. Ett bolag som många rekommenderar och som bland annat resebyråernas egen branschorganisation SRF har ett nära samarbete med är Gouda reseförsäkringar.

  Goudas reseförsäkringar omfattar reseskydd för pandeminer/epidimer eller händelser som är kopplade till Covid-19. Försäkringen gäller även vid avrådan från UD att resa. Försäkringen ersätter sjukvård, hemtransport etc. om du insjuknar i Covid-19 under din resa. Försäkringen ersätter även merkostnader som kan uppstå vid sjukdom som t.ex. kost, logi och nya flygbiljetter.

  Läs mer och beställ din försäkring här:

  Reseförsäkring om du inte fyllt 70 år vid utresa

  Reseförsäkring om du fyllt 70 år vid utresa

  Avbeställningsförsäkring

 • HÄLSA OCH VACCINATION
  Resan är inte fysiskt ansträngande. Du bör i god tid före avresan ta kontakt med en vaccinationscentral för att se över dina vaccinationer, samt ev. behov av andra mediciner.

 • GRUPPEN OCH SPRÅK
  Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell. Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Fotografiskledare

Henrik Karlsson, född 1968, är fotograf, författare och naturvårdare.
OM Ambassadör.
Henrik är utbildad biolog och arbetade tidigare vid sidan om sin fotografiska verksamhet med natur- och vattenvårdsfrågor.
Han är utnämnd till National Geographic Explorer samt medlem i Naturfotograferna/N och PhotoNatura. År 2003 tilldelades han Naturfotografernas/N och Kodaks stipendium. Henrik har också vunnit priser i flera europeiska fototävlingar.

Med fokus på att berätta om ekologi, hur djur och andra organismer påverkar varandra och av människan, fotograferar Henrik runt om i världen.

Tidigare jobbade Henrik som guide i flera svenska naturreservat och nationalparker. Numera är han är en flitig föreläsare och en uppskattad ledare av fotokurser och workshops. Han leder också fotoresor runt om i världen.
År 2011 gav Henrik ut boken Mångfaldens ö – bilder och tankar från Ölands natur på eget förlag. 2017 gavs boken Vilda Norden ut tillsammans med Jan Pedersen på Votum förlag. 2020 gav han ut boken Ölands orkidéer och 2021 Orkidéer på Gotland, båda på Votum förlag.

www.hknaturfoto.se

  Boka fotoresa

  Elefanter vid Kilimanjaros fot - Amboseli, Kenya 26 - 30 juli 2024

  OBS! När ni gjort er bokning ska ni omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får ni inte det ber vi er kontakta oss via telefon, 0705-89 13 18.

  Ditt namn*

  Gatuadress*

  Postnummer och stad*

  Telefonnummer*

  Din e-postadress*

  Jag bokar även huvudresan Den stora migrationen i Masai Mara, Kenya 20 -26 juli 2024*
  JaNej
  Boende*
  Enkelrum (Enkelrumstillägg tillkommer. Begränsad tillgång i Masai Mara)Dubbelrum
  Önskar dela rum med

  Önskemål om specialkost

  Övriga upplysningar

  Rabattkod

  Jag godkänner resevillkoren samt har tagit del av information om Centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302* Läs resevillkoren samt information om Centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302
  JaNej – Jag godkänner att namnlista delas ut i samband med resan till resans övriga deltagare.*
  JaNej - Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.
  All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund