Några höjdpunkter
- Tre båtturer ut i drivisen i Ochotska havet och närkontakt med jättehavsörnar och havsörn
- Japanska tranor som dansar i det snötäckta landskapet
- Världens största uggla – Blakistons fiskuv som fiskar
- Hundratals sångsvanar som övervintrar i vulkaniskt uppvärmda vakar
- Sikahjortar och rävar i vinterlandskap
- Vulkanlandskap
- Dramatiskt vinterlandskap
- Traditionellt japanskt boende med bad i varma källor
- Fantastisk japansk mat
- Reseledaren visar dig alla sina bästa ställen och du får egen fotografisk rådgivning och tips i en liten grupp av likasinnade
- Vi bidrar aktivt till naturskydd genom ekonomiskt stöd till Wild Bird Society of Japan
Att få besöka Japan under vintern är en naturupplevelse utan liknelse. Japan bjuder oss på ett snötäckt berglandskap som inte bara ger oss en fantastisk möjligheter till landskapsfotografering utan även ger oss en mycket vacker bakgrund när vi fotograferar djur och fåglar. Vi kommer att få uppleva unika möten med bl.a. jättehavsörnar, Blakistons fiskuv och den japanska nationalfågeln japansk trana. Ofta kommer vi djuren mycket nära och kan ta spektakulära bilder.
Japan erbjuder även en fantastisk kultur och religionen är ständigt närvarande. Vi kommer även att få uppleva tradionella japanska värdshus, sk. ryokans. Våra boenden har ofta även tradionella bad, onsen, där vattnet kommer från de varma källorna. Den japanska maten är av hög klass och vi kommer att serveras tradionell mat under resan.
JÄTTEHAVSÖRN I DRIVIS
Under tre dagar kommer vi att har vår bas i hamnstaden Rausu. Här är vårt huvudmål att ta oss ut i drivisen och möta jättehavsörnen. Under vintern finns stora delar av den population jättehavsörnar som häckar på Kamchatkahalvön i Ryssland på packisen i Ochotska havet. I februari har drivisen samlats strax norr om Rausu, drivisen rör dock på sig beroende på vind- och vattenriktning, och här ges då fantastiska möjligheter att uppleva hundratals örnar, både jättehavsörn och ”vanlig” havsörn. Under tre morgnar kommer vi att åka ut i drivisen med båt för att fotografera örnarna. Då fåglarna matas med fisk så kommer vi ofta på bara några meters håll från dem och de uppträder helt orädda.
Eftermiddagarna kommer vi att ägna åt att leta fotogena fåglar, ofta finns här flockar med bl.a. stjärtänder, i närliggande hamnar och beroende på vädret så finns möjligheter till fin landskapsfotografering. Här finns flera vulkaner som reser sig mäktigt i det bergiga landskapet. Vi kommer även att åka ut på halvön Notsuke. Här skapar ofta den japanska vintern ett dramatiskt landskap med packis och snö i mängd, här brukar det finnas gott om sikahjortar och med lite tur så hittar vi även rävar.
VÄRLDENS STÖRSTA UGGLA
Under vår vistelse på Hokkaido kommer vi även att besöka en plats där vi hoppas på möjlighet att fotografera världens största uggla, Blakistons fiskuv. Här hålls en ”pool” öppen i ett vattendrag och ofta kommer ugglorna hit på kvällen.
Dagsprogram
Flyg Skandinavien till Kushiro flygplats
Ankomst till Kushiro. Transfer till hotell.
Idag har vi en heldags fotografering av japanska tranor. För morgonens fotografering väljer vi bästa lokal utefter väderförhållanden. Vi kommer att tillbringa delar av dagen vid en av de matningsplatser som finns för den japanska tranan. Vid dessa ges även bra möjligheter att fotografera sångsvan, havsörn, sikahjortar och räv.
Vi fotograferar japanska tranor under morgonen och precis som för dagen innan så väljer vi lokal efter väderförhållanden. Vi letar också efter den i Japan sällsynta slagugglan. Efter lunch åker vi mot Lake Kussharo. På vägen stannar vi och fotografera landskap när tillfälle ges. Beroende på när vi kommer till Lake Kussharo så finns möjligheter att fotografera sångsvanar.
I dag spenderar vi hela dagen vid och runt Lake Kussharo. Om väder- och vägförhållanden tillåter åker vi till Bihoro passet på morgonen för landskapsfotografering. Dagen spenderas vid Lake Kussharo med fotografering av sångsvan vid olika lokaler.
Beroende på väder och gårdagens resultat åker vi till Bihoro passet tidigt på morgonen. Förmiddagen spenderas vid Lake Kussharo med fotografering av sångsvan vid olika lokaler. Efter lunch åker vi mot Rausu. På vägen stannar vi vid Iouzan, Sulphur Mountain. Detta är ett vulkaniskt aktivt område, här ges möjligheter att fotografera svavelkällor och andra vulkaniskt aktiva saker.
Dagarna börjar med båtturer ut i drivisen i Ochotska havet för att fotografera jättehavsörnar och ”vanlig” havsörn. Här ges det helt otroligt bra förutsättningar att fotografera dessa rovfåglar. På eftermiddagarna kommer vi att leta fotogena fåglar i omgivande hamnar och åka till Notsuke Penisula för att leta Sikahjortar och räv. På kvällarna den 17 och 18 feb besöker vi en plats där vi hoppas fotografera världens största uggla, Blakistons fiskuv. Den 19 februari lämnar vi Rausu under dagen för att så sakta tas oss mot Nakashibetsu och vårt hotell. Här finns ytterligare en chans att få fotografera Blakistons fiskuv, som ofta besöker hotellområdet men även den Japanska soblen, ett mårddjur.
Efter frukost åker vi åter till Kushiro och på tidig kväll flyger vi tillbaka mot Skandinavien (om du inte följer med på vår förlängningsresa).
Fel: Kontaktformulär hittades inte.