DENNA RESA ÄR EN FÖRLÄNGNING TILL RESAN – BERGSGORILLOR, SCHIMPANSER OCH ANDRA PRIMATER I UGANDA 25 FEBRUARI – 5 MARS 2023. LÄS MER HÄR…

Några höjdpunkter

 • Två dagar i Mabamba våtmarksreservat för att leta efter träskonäbben
 • Flera arter kungsfiskare, biätare och hägrar
 • Fantastiskt fågelliv med mängder av exotiska arter
 • Vi åker till Uganda när det INTE är regnsäsong
 • Reseledaren visar dig sina bästa ställen och du får egen fotografisk rådgivning och tips i en liten grupp av likasinnade
 • Vi stödjer organisationen Cool Earth som jobbar med bevarande av regnskog

TRÄSKONÄBBEN
Vår förlängningsresa tar oss till Mabamba våtmarksområde för att fotografera den mytomspunna fågeln träskonäbb. Här kommer vi att tillbringa två dagar och göra sammanlagt fyra utfärder i våtmarksområdet i kanoter. Kanoterna ger oss möjligheten att sakta och nästan ljuslöst ta oss fram i våtmarken och närma oss fåglarna.

Träskonäbben lever i stora våtmarksområden och idag beräknas det att det finns mellan 5 000 och 8 000 individer kvar i världen, där majoriteten återfinns i Sudan. Utanför Sudan räknas Mabamba våtmarkerna som det bästa stället i världen att möta den fågel. Med en kroppslängd på 150 centimeter är träskonäbben en av världens största fåglar. Näbben är stor och bred med en ljust rosa till orangeaktig grundton med mörka fläckar och ger fågeln ett omisskännligt utseende.

Förutom träskonäbben kommer vi att kunna fotografera flera arter kungsfiskare, biätare, hägrar, änder och andra spännande fåglar.

Dagsprogram

Dag 1 (5/3) (Lunch – Middag)
Vi kommer till vår lodge på eftermiddag/kväll. Efter incheckning så äter vi middag och pratar lite om de kommande dagarna.

Dag 2-3 (6-7/3)  (Frukost – Lunch – Middag)
Efter frukost beger vi oss till Mabamba våtmarksreservat och börjar vårt sökande efter träskonäbben. Vi tar oss fram i våtmarken med kanoter. Förutom träskonäbb så hoppas vi att kunna fotografera kungsfiskare, biätare, jacanas och flera häger arter.

Vi äter lunch och vilar lite på lodgen innan vi ger oss ut i våtmarken igen på eftermiddagen.

Dag 4 (8/3)  (Frukost – Lunch)
I dag avslutas vår resa. Efter en frukost beger vi oss mot Entebbe och flygplatsen.  Flyg hem till Skandinavien på kvällen.

Mer information

 • FOTOUTRUSTNING
  På denna resa ligger fokus på att fotografera träskonäbben och andra fåglar. Tele-/zoomobjektiv, t.ex. 70-200 mm, 80-400mm eller 200-500mm, ger mycket bra förutsättningar till att ta varierade bilder av fåglarna när vi rör oss i våtmarken. Teleobjektiv med fasta brännvidder, t.ex. 300 mm, 500 mm, eller 600 mm är mycket användbara för fågelfotograferingen och kan även vara bra för annorlunda utsnitt vid landskapsfotografering. För att ”öka” brännvidden om du har ett kortare tele eller en zoom, så kan du använda 1,4 x telekonverter eller använda en kamera med DX-format eller 4:3 sensor.

  Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ta med båda, det underlättar mycket att ha två olika kamerahus redo när vi är i båtarna.

 • KLÄDER
  Klimatet i Uganda är tropiskt vilket gör att både dagar och nätter är varma, ofta stiger temperaturen över 30 grader på dagarna och sällan under 20 på nätterna. Dock är nätterna kallare de dagar vi är på högre höjd i bergen så då behöver man någon tjocka tröja på morgonen. Packa lätta och svala men tåliga kläder. En tunnare regnjacka eller poncho är bra att ha med. Ta med en keps eller tunnmössa som skydd för solen. Vandringskängor eller ett par grövre gymnastikskor är bästa valet för fötterna. Komplettera gärna med någon form av sandaler att ha mitt på dagen.

 • BOENDE
  Vi bor på hotell och lodger av medelstandard.

 • TILLGÄNGLIGHET
  Boendena har inga begränsningar vad gäller tillgänglighet. Båtarna som vi använder i Mabamba är inte lämpliga för personer med funktionsnedsättningar.

 • INKLUDERAT I PRISET
  Fyra kanotutfärder i Mabamba våtmarksreservat, övriga inträden och avgifter, lokala guider, fotoundervisning, lokala transporter (vi åker i bekväma Toyota Landcrusiers), transfer till och från flygplatser. Logi (del i dubbelrum) och måltider enligt program.

 • EJ INKLUDERAT I PRISET
  Flyg tur och retur Entebbe, dricks, försäkringar, avbeställningsskydd, visum, drycker, måltider som inte är specificerade i dagsprogrammet, telefon, internetavgifter, vaccinationer och ev. medicinska tester samt saker av personlig karaktär.

 • MÖTESPLATS
  Resan startar och avslutas på Entebbe internationella flygplats.
  Reseledaren möter och lämnar gruppen här.

 • BETALNINGSVILLKOR
  Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

 • VISUM
  Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter ankomst till Uganda. För svenska medborgare krävs visum till Uganda, läs mer om visum här. Vid incheckning för flyg krävs pass.
 • FÖRSÄKRINGAR
  Vi rekommenderar varmt att du noga ser över din reseförsäkring inför resan. Läs igenom i villkoren om vad som eventuellt ingår och inte. Viktigt är att kolla att ersättning ingår för hemresa/sjuktransport i händelse av olycka eller allvarlig sjukdom. Ofta behöver t ex reseskyddet i en vanlig hemförsäkring kompletteras. Där finns förstås en uppsjö av försäkringsbolag att välja mellan. Ett bolag som många rekommenderar och som bland annat resebyråernas egen branschorganisation SRF har ett nära samarbete med är Gouda reseförsäkringar.

  Goudas reseförsäkringar omfattar reseskydd för pandeminer/epidimer eller händelser som är kopplade till Covid-19. Försäkringen gäller även vid avrådan från UD att resa. Försäkringen ersätter sjukvård, hemtransport etc. om du insjuknar i Covid-19 under din resa. Försäkringen ersätter även merkostnader som kan uppstå vid sjukdom som t.ex. kost, logi och nya flygbiljetter.

  Läs mer och beställ din försäkring här:

  Reseförsäkring om du inte fyllt 70 år vid utresa

  Reseförsäkring om du fyllt 70 år vid utresa

  Avbeställningsförsäkring

 • HÄLSA
  Kontakta din läkare för rådfråga om vaccinationer. För inresa i Uganda krävs att man är vaccinerad mot Gula febern.

 • GRUPPEN & SPRÅK
  Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
  Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

  Boka fotoresa

  Bergsgorillor, schimpanser och andra primater - Uganda 5 -8 mars 2023

  OBS! När ni gjort er bokning ska ni omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får ni inte det ber vi er kontakta oss via telefon, 0705-89 13 18.

  Ditt namn*

  Gatuadress*

  Postnummer och stad*

  Telefonnummer*

  Din e-postadress*

  Jag bokar även huvudresan Bergsgorillor, schimpanser och andra primater - Uganda 25 februari - 5 mars 2023 *
  JaNej
  Boende*
  Enkelrum (Enkelrumstillägg tillkommer)Dubbelrum
  Önskar dela rum med

  Önskemål om specialkost

  Övriga upplysningar

  Rabattkod

  Jag godkänner resevillkoren samt har tagit del av information om Centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302* Läs resevillkoren samt information om Centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302
  JaNej – Jag godkänner att namnlista delas ut i samband med resan till resans övriga deltagare.*
  JaNej - Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.
  All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund