DENNA RESA ÄR EN FÖRLÄNGNING TILL RESAN – DEN STORA MIGRATIONEN I MASAI MARA, KENYA 29 JULI-4 AUGUSTI 2023. LÄS MER HÄR…

Några höjdpunkter

 • 4 dagar i Amboseli nationalpark med totalt 6 game drives
 • Vi har stort fokus på Amboselis elefanter och kommer att göra allt vi kan för att kunna fotografera elefanterna framför Kilimanjaro
 • Stor rikedom av andra däggdjur som giraff, zebra, buffel, flodhäst, gaseller och antiloper samt lejon
 • Variationsrikt fågelliv med ”allt” från hägrar och storkar till sekreterarfåglar och andra rovfåglar samt mängder av färgstarka fåglar som biätare, kungsfiskare och blåkråka
 • Max fyra fotografer i varje jeep

I södra Kenya nära gränsen till Tanzania, ligger Amboseli nationalpark. Amboseli nationalpark är bara 392 kvadratkilometer stort så vilket gör den till en av Kenyas minsta nationalparker, men trots det är upplevelserna i parken stora.

Amboseli nationalpark är mest känt för sina stora flockar av elefanter och för den magnifika utsikten över berget Kilimanjaro, som ligger på andra sidan gränsen till Tanzania. Kilimanjaro är världens högsta fristående berg.

Vårt fokus under våra dagar i Amboseli kommer att vara på att fotografera nationalparkens stora hjordar med elefanter och vi hoppas givetvis på att kunna få elefanterna framför Kilimanjaro. Även om elefanterna är vårt huvudfokus så kommer vi inte att blunda för fotomöjligheter på andra djur eller det vackra landskapet.

Amboselis landskap är varierat. Här hittar vi både slätter och våtmarksområden. I nationalparken finns  över 80 olika arter av däggdjur, så vi kommer att förhoppningsvis få fototillfällen även på gnuer, giraffer, lejon, hyenor, antiloper och zebror för att nämna några.

Dagsprogram

Dag 1 4/8 (Middag)
Ankomst till Jomo Kenyatta flygplatsen i Nairobi på kvällen där ni möts av vår reseledare.  Transfer till hotell och middag.

Dag 2  5/8 (Frukost – Lunch – Middag)
Efter frukost reser vi mot Amboseli nationalpark och vår camp. Vi räknar med att vara framme till lunch. Under eftermiddagen gör vi vår första gamedrive in nationalparken.

Dag 3-4  6-7/8 (Frukost – Lunch – Middag)
Vi har en tidigt start på dagen och tillbringar morgonen i Amboseli nationalpark och fotograferar elefanter och andra fina motiv. Åter till vår camp i för vila och mat. Efter lunch åker vi åter på gamedrive.

Dag 5  8/8 (Frukost – Lunch)
Även idag har vi en tidigt start på dagen och gör en sista gamedrive i Amboseli.

Efter lunch lämnar vi vår lodge och beger oss tillbaka mot Nairobi och flygplatsen i god tid innan avgång.

Mer information

 • GAME DRIVES
  På resan kommer vi dagligen ha game drives. Våra game drives sker med öppna Toyota Landcrusiers. Vi har inga restriktioner i avseende på hur många kilometer vi kan köra varje dag.

 • FOTOUTRUSTNING
  Då vi kommer att fotografera många olika typer av motiv, allt från landskap med och utan djur till porträtt av däggdjur och fåglar så är det lämpligt att ha med sig allt från vidvinkelobjektiv till teleobjektiv. På safari med jeep är objektiv som ett zoom 80/100-400 mm eller 500 mm utmärkta. Ett 70-200 mm-zoom bör kompletteras med en längre brännvidd eller 2 ggr telekonverter. För att öka brännvidden bör man i vissa situationer använda telekonverter. Ett kamerahus med cropformat förvandlar skenbart 400 mm till 600 eller 640 mm. Med ett fullformatshus bör man ha en 1,4 ggr konverter med sig om längsta objektivet har brännvidden 400 mm. Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ha med båda och ha litet olika brännvidder på husen. Detta för att undvika att behöva byta objektiv om det dammar mycket. Stativ är svårt att använda i jeeparna, men kan vara bra vid fotografering till fots. Stativ kan även vara bra om tillfälle ges till nattfotografering.

 • KLÄDER
  Morgnar kan vara litet svala när man färdas i jeepen så det är bra att ha med sig någon långärmad tröja eller tunnare jacka. Keps eller hatt kan vara bra som skydd mot solen. Ett par grövre gymnastikskor är bästa valet för fötterna. Oöma fältkläder med både långa och korta armar och ben är bästa valet.

 • BOENDE
  Vi bor på en lodge av medelstandard. WiFi finns på lodgen.

 • TILLGÄNGLIGHET
  Boendet har inga begränsningar vad gäller tillgänglighet. De safarifordon vi använder kan innebära en något minskad tillgänglighet vid nedsatt rörlighet.

 • INKLUDERAT I PRISET
  Del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, samtliga resor inom Kenya, transfer från/till Jomo Kenyatta flygplatsen, samtliga game drives enligt dagsprogram, inträdesavgifter och andra avgifter som rör nationalparkerna, fotoguidning, fotoworkshops.

 • EJ INKLUDERAT I PRISET
  Flyg tur och retur till Nairobi, Kenya, dricks, drycker, försäkringar, visum, ev. medicinska tester och vaccinationer samt annat av personlig karaktär.

 • MÖTESPLATS
  Resan börjar och slutar på Jomo Kenyatta flygplats, Nairobi. Exakt tid anges närmare avresa.

 • BETALININGSVILLKOR
  Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan. Se resevillkor.

 • FÖRSÄKRINGAR
  Vi rekommenderar varmt att du noga ser över din reseförsäkring inför resan. Läs igenom i villkoren om vad som eventuellt ingår och inte. Viktigt är att kolla att ersättning ingår för hemresa/sjuktransport i händelse av olycka eller allvarlig sjukdom. Ofta behöver t ex reseskyddet i en vanlig hemförsäkring kompletteras. Där finns förstås en uppsjö av försäkringsbolag att välja mellan. Ett bolag som många rekommenderar och som bland annat resebyråernas egen branschorganisation SRF har ett nära samarbete med är Gouda reseförsäkringar.

  Goudas reseförsäkringar omfattar reseskydd för pandeminer/epidimer eller händelser som är kopplade till Covid-19. Försäkringen gäller även vid avrådan från UD att resa. Försäkringen ersätter sjukvård, hemtransport etc. om du insjuknar i Covid-19 under din resa. Försäkringen ersätter även merkostnader som kan uppstå vid sjukdom som t.ex. kost, logi och nya flygbiljetter.
  Läs mer och beställ din försäkring här:

  Reseförsäkring om du inte fyllt 70 år vid utresa

  Reseförsäkring om du fyllt 70 år vid utresa

  Avbeställningsförsäkring

 • HÄLSA OCH VACCINATIONER
  Kontakta din läkare för att rådfråga om vaccinationer. Kontroller även eventuella krav på medicinska tester för inresa i landet.

 • GRUPPEN OCH SPRÅK
  Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
  Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.