”De Röda pandornas dal” – världens sannolikt bästa ställe att fotografera röd panda

3 – 8 november 2020

Förlängningsresa till: ”Expedition Världens tak” – den tibetanska högplatåns fantastiska natur och djurliv

Några av resans höjdpunkter:

  • En unik tur till de vilda röda pandorna ett av Sichuans storslagna bergsområden
  • Goda chanser till möten också med andra däggdjur som lever här, tex Sichuankronhjort och Sambarhjort. Ibland ses även jättepanda här…
  • Däggdjuren har årets finaste päls på sig så här års, beredda på den kalla vintern
  • Goda chanser till höghöjdsfågelarter som Great och Fulvous Parrotbill, lokala rosenfinkar, fulvettor, yuhinas, bush-robins, fnittertrastar och järnsparvar
  • Reseledaren Staffan Widstrand ger dig fotografisk rådgivning och tips i en liten grupp av likasinnade.
  • Lokal kinesisk naturfotoguide
  • Alla nödvändiga specialtillstånd
  • Kom ihåg, vi har alltid varit där förut!

Efter en lyckad rek-resa hit är programmet till De röda pandornas dal i Sichuan nu klart. De vilda röda pandorna är huvudnumret och detta är förmodligen idag den bästa platsen i världen för att få se dem på hyggligt nära avstånd. Röd panda är ovanligt talrik i detta storslagna naturreservat.
Så här års brukar de komma ner ur bergsskogarna för att beta av de eftertraktade bär som växer här i klängrankor i stora, solitära träd, vilket gör de röda pandorna lättare att finna och komma ganska nära.

Ledare är Kinakännaren och fotografen Staffan Widstrand, tillika VD för det stora initiativet Wild Wonders of China. Staffan har lång erfarenhet av både Kina, de lokala platserna, djurlivet och fotografering under de förhållanden som råder.
Staffan kommer att hålla fotogenomgångar, titta på deltagarnas bilder och komma med positivt sinnad bildkritik. Han kommer naturligtvis också att under resans gång bistå deltagarna med nödvändig hjälp/foto-coaching.

Sichuan brukar dessutom bjuda på både spännande och god mat. Ingen kommer att behöva gå hungrig!
Logi i delat dubbelrum, på hotell av medelklass eller bättre, med WC och dusch på rummet.

Resan är 6 dagar lång, en förlängningsresa till den unika ”Expedition Världens Tak”, vilken är en helt unik expeditionsresa som du ärligt talat inte kommer att vilja missa!…

Med natur, väder och vilda djur kan man förstås aldrig riktigt säkert veta, men chanserna att möta och fotografera de arter som nämnts här ovan är mycket stora.
I Kina förändras många saker dock mycket snabbt, något man också måste ha klart för sig när man reser här. Områden kan öppnas som varit stängda, eller stängas, som varit öppna, bestämmelser kan ändras med bara någon dags varsel. En flexibel inställning är alltså av stor vikt för en lyckad resa.

Resefakta

Datum
3 –  8 november 2020

Pris  
19 900 kr
(Anmälningsavgift 3 980 kr)*

Förlängningsresa till ”Expedition Världens tak” – den tibetanska högplatåns fantastiska natur och djurliv

Reseledare
Staffan Widstrand

Antal deltagare
Min 6
Max 9

Sista anmälningsdag
16 juli 2020

Inkluderat i priset
Mellan ankomst Dag 1 till Chengdu flygplats (CTU) och avresa Dag 6 från Chengdu flygplats (CTU): del i dubbelrum, transfers, helpension, utfärder enligt dagsprogram, vatten, te/kaffe och tillgängliga alkoholfria drycker till måltider, viss fotoundervisning och vägledning. Alla nödvändiga specialtillstånd och administration. Guider och bussförare.

Enkelrumstillägg
3 000 kr

Ej inkluderat i priset
Flyg till och från Chengdu flygplats (CTU) (OBS! Kontakta oss innan bokning av flygbiljetter), dricks, visum till Kina, försäkringar (kontrollera så att hemtransport/ambulansflyg vid ev. sjukdom/olycksfall ingår), avbeställningsskydd, alkoholhaltiga drycker och saker av personlig karaktär. Eventuella extra bagageavgifter på flyget. Samt allt annat som inte tidigare nämnts såsom inkluderat.

Boende
Vi bor på bekväma medelklasshotell eller finare, med privat bad/toalett på rummet.

Mat
Helpension från middag Dag 1 till frukost Dag 6. Frukost serveras ofta i form av medhavd picknickbox, lunch och middag på eller nära hotellet. Allt för att maximera tiden i fält och att kunna vara ute under de timmar på dagen med det vackraste ljuset och den mesta djur- och fågelaktiviteten. Vi äter bra. Resan passar för vegetarianer. Meddela oss ev. önskemål om specialkost.

Flygplats
Xining Caojiabao flygplats (XNN), Qinghai, Kina. Resan börjar och avslutas här.

Fotoutrustning
Resans fokus ligger på att fotografera djur, fåglar och landskap. För djur och fåglar passar de långa teleobjektiven bäst, ju längre desto bättre eftersom en del djur fortfarande trots jaktförbud i flera år ändå håller ett visst avstånd. Typ 200-500 eller 150-600 mm är bra, liksom fasta objektiv på 500 eller 600 mm. För att öka brännvidden om du har en kortare tele/ zoom kan du också använda telekonverter eller en kamera med DX-formatsensor.
Telezoomobjektiv, t.ex. 70-200 mm eller 80-400mm, ger också bra förutsättningar till att ta varierade bilder. En vidvinkel/normal för landskap och människor bör också följa med.
Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ta med båda. Stativ kan vara användbart, men det behöver inte vara det tyngsta eller allra mest stabila.

Väder
Temperaturerna såhär års i de sichuanska bergen kan vara allt från +10 till någon minusgrad. Ofta stark sol. Regn/snö är inte okänt här så här års.

Kläder
Skaljacka med vindskydd, vindsäkra överdragsbyxor, regnställ/poncho, regnbyxor, kanske en dunjacka, underställ helst i ullfrotté i Merinoull, vattentäta vandringskängor, vindsäker mössa, vantar, solkeps, solglasögon, solkräm/läppbalsam minst faktor 30-50, flera par sockar (ullfrotté bäst!, torra strumpor att byta med är oerhört viktigt för vandringarna), favoritgodis, en tät termos/-kopp, ficklampa, öronproppar, sked, fickkniv, varma inomhustofflor.

Tillgänglighet
Vi reser i minibuss och de korta (halvdag max.) vandringar vi genomför är i flera fall i ganska starkt lutande terräng, på vägar och stigar. Fordonen är inte rullstolsanpassade. Kontakta oss om du vill ha fler detaljer, så får vi prata om hur vi skulle kunna göra, beroende på vilken nivå av mobilitet du har.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften betalas mot faktura vid anmälan. För denna resa gäller särskilda resevillkor som avviker från våra ordinarie resevillkor vad gäller att slutbetalning sker senast 90 dagar innan avresa.

Pass och visum
Vid ansökan om visum ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter hemresedatum.
Visum krävs till Kina för de flesta länders medborgare, inklusive EU medborgare. Alla deltagare kommer att få de nödvändiga intyg och inbjudningar som behövs för att söka visum, i god tid före resans början.

Försäkringar
Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.
Det är viktigt att du har en privat reseförsäkring, rådfråga ditt försäkringsbolag. Kontrollera att det täcker en eventuell hemresa med ambulansflyg.

Hälsa
Alla människor som är vid rimligt god hälsa och någorlunda i form, kommer att kunna delta i denna förlängningsresa. Har ni någon form av åkomma i hjärt- eller andningsvägarna, eller något annat tillstånd som kan försvåras på viss höjd, vill vi att ni först söker läkares råd och anvisningar innan ni bestämmer er för att delta. Kontakta din läkare för rådgivning samt eventuella vaccinationer.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Resevillkor

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Dagsprogram

Dag 1 (3/11) (Middag)
Ankomst till Chengdu flygplats (CTU) under morgonen och vidare transport med buss ett par timmar till Laba He naturreservat i Sichuan-provinsen, till det bekväma hotell vi ska stanna på de kommande dagarna.

Dag 2-4 (4-6/11) (Frukost – Lunch  – Middag)
Dessa dagar fokuserar vi först och främst på att finna de röda pandorna. Men reservatet innehåller mycket mer än så, en vacker dal i senhöstskrud, med både sambarhjort, Sichuan-kronhjort och ett antal höghöjdsfågelarter (t ex Giant Parrotbill, Fulvous Parrotbill, lokala rosenfinkar, fulvettor, yuhinas, bush-robins, fnittertrastar och järnsparvar) som lever här i de vackert lav- och mossbehängda molnskogsträden i bambuzonen.

Dag 5 (7/11) (Frukost – Lunch  – Middag)
Morgontur i reservatet och efter lunch bussresa tillbaka till Chengdu där vi tar in på ett bekvämt hotell.

Dag 6 (8/11) (Frukost)
På morgonen transfer till Chengdus internationella flygplats (CTU) för vidare resa hemåt.

Vänligen notera
Trots att vi kommer att lägga ner mycket möda på att noga kunna genomföra denna unika resa så kan det vid vissa tillfällen visa sig omöjligt eller icke önskvärt, beroende på omständigheter utanför vår kontroll. Flexibilitet och anpassningsbarhet är två nyckelord för en framgångsrik och njutbar resa. Deltagarna förväntas vara beredda på det äventyrliga. Vi kommer att röra oss en del till fots under kortare, någon gång upp till halvdagslånga vandringar, vilket i kombination med viss höjd, branta slänter och ibland svala temperaturer gör att deltagarna bör ha en viss grundkondition.

Galleri

Fel: Kontaktformulär hittades inte.