Amboseli – elefanter vid foten av Kilimanjaro

3-7 augusti 2021 PRELIMINÄRT FULLBOKAD!

Tilläggsresa till Den stora migrationen, Kenya 7 – 16 augusti 2021

Några av resans höjdpunkter:

  • 4 dagar i Amboseli nationalpark med totalt 6 game drives
  • Vi har stort fokus på Amboselis elefanter och kommer att göra allt vi kan för att kunna fotografera elefanterna framför Kilimanjaro
  • Stor rikedom av andra däggdjur som giraff, zebra, buffel, flodhäst, gaseller och antiloper samt lejon
  • Variationsrikt fågelliv med ”allt” från hägrar och storkar till sekreterarfåglar och andra rovfåglar samt mängder av färgstarka fåglar som biätare, kungsfiskare och blåkråka
  • Max fyra fotografer i varje jeep

I södra Kenya nära gränsen till Tanzania, ligger Amboseli nationalpark. Amboseli nationalpark är bara 392 kvadratkilometer stort så vilket gör den till en av Kenyas minsta nationalparker, men trots det är upplevelserna i parken stora.

Amboseli nationalpark är mest känt för sina stora flockar av elefanter och för den magnifika utsikten över berget Kilimanjaro, som ligger på andra sidan gränsen till Tanzania. Kilimanjaro är världens högsta fristående berg.

Vårt fokus under våra dagar i Amboseli kommer att vara på att fotografera nationalparkens stora hjordar med elefanter och vi hoppas givetvis på att kunna få elefanterna framför Kilimanjaro. Även om elefanterna är vårt huvudfokus så kommer vi inte att blunda för fotomöjligheter på andra djur eller det vackra landskapet.

Amboselis landskap är varierat. Här hittar vi både slätter och våtmarksområden. I nationalparken finns  över 80 olika arter av däggdjur, så vi kommer att förhoppningsvis få fototillfällen även på gnuer, giraffer, lejon, hyenor, antiloper och zebror för att nämna några.

Resefakta

Datum
3 – 7 augusti 2021

Pris  
18 900 kr
(Anmälningsavgift 3 780 kr)*

Reseledare
Henrik Karlsson

Antal deltagare
Min 6
Max 12

Sista anmälningsdag
30 mars 2021

Inkluderat i priset
Del i dubbelrum/tält, måltider enligt dagsprogram, samtliga resor inom Kenya, transfer från/till Jomo Kenyatta flygplatsen, samtliga game drives enligt dagsprogram, inträdesavgifter och andra avgifter som rör nationalparkerna, fotoguidning, fotoworkshops.

Enkelrumstillägg
3 000 kr

Boende
Vi bor på lodger och tältcamper av medelstandard.

Ej inkluderat i priset
Flyg tur och retur till Nairobi, visum till Kenya, dricks, alkoholhaltiga drycker, försäkringar och annat av personlig karaktär.

Flygplats
Resan börjar och slutar på Jomo Kenyatta flygplats, Nairobi.

Fotoutrustning
Då vi kommer att fotografera många olika typer av motiv, allt från landskap med och utan djur till porträtt av däggdjur och fåglar så är det lämpligt att ha med sig allt från vidvinkelobjektiv till teleobjektiv. På safari med jeep är objektiv som ett zoom 80/100-400 mm eller 500 mm utmärkta. Ett 70-200 mm-zoom bör kompletteras med en längre brännvidd eller 2 ggr telekonverter. För att öka brännvidden bör man i vissa situationer använda telekonverter. Ett kamerahus med cropformat förvandlar skenbart 400 mm till 600 eller 640 mm. Med ett fullformatshus bör man ha en 1,4 ggr konverter med sig om längsta objektivet har brännvidden 400 mm. Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ha med båda och ha litet olika brännvidder på husen. Detta för att undvika att behöva byta objektiv om det dammar mycket. Stativ är svårt att använda i jeeparna, men kan vara bra vid fotografering till fots. Stativ kan även vara bra om tillfälle ges till nattfotografering. I jeepar och båtar är bean bags bra att ha.

Kläder
Morgnar kan vara litet svala när man färdas i jeepen så det är bra att ha med sig någon långärmad tröja eller tunnare jacka. Keps eller hatt kan vara bra som skydd mot solen. Ett par grövre gymnastikskor är bästa valet för fötterna.

Tillgänglighet
Boendet har inga begränsningar vad gäller tillgänglighet. De jeepar och båtar vi använder kan innebära minskad tillgänglighet vid nedsatt rörlighet.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften betalas mot faktura vid anmälan. Slutbetalning sker senast 60 dagar innan avresa.

Pass och visum
Svenska medborgare behöver visum till Kenya. Svenska medborgare måste ha visum för inresa i Kenya. Visum erhålles genom en elektronisk ansökan via kenyanska migrationsmyndighetens hemsida. Avgiften betalas i samband med ansökan.(cirka 50 USD). Ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter datum du reser in i Kenya. Om du inte är svensk medborgare är det viktigt att du tar reda på vilka visumregler som gäller för dig. Vid incheckning för flyg krävs pass.

Försäkringar
Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd. Vi rekommenderar alltid att man har försäkringar som täcker sjuktransporter både på plats och hem.

Hälsa
Kontakta din läkare för att rådfråga om vaccinationer.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Resevillkor

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Dagsprogram

Dag 1 3/8 (Middag)
Ankomst till Jomo Kenyatta flygplatsen i Nairobi på kvällen där ni möts av vår reseledare.  Transfer till hotell och middag.

Dag 2  4/8 (Frukost – Lunch – Middag)
Efter frukost reser vi mot Amboseli nationalpark och vår camp. Vi räknar med att vara framme till lunch. Under eftermiddagen gör vi vår första gamedrive in nationalparken.

Dag 3-4  5-6/8 (Frukost – Lunch – Middag)
Vi har en tidigt start på dagen och tillbringar morgonen i Amboseli nationalpark och fotograferar elefanter och andra fina motiv. Åter till vår camp i för vila och mat. Efter lunch åker vi åter på gamedrive.

Dag 5  7/8 (Frukost – Lunch)
Även idag har vi en tidigt start på dagen och gör en sista gamedrive i Amboseli.

Efter lunch lämnar vi vår lodge och beger oss tillbaka mot Nairobi. När vi kommer till Nairobi checkar de som ska åka vidare på huvudresan in på hotell och äter middag. De som ev åker hem körs till flygplatsen i god tid innan avgång.

Galleri

Fel: Kontaktformulär hittades inte.