Vi fortsätter att försöka inspirera dig att fotografera mera. Nu under 2023 är On Location tillbaka, i år med konceptet Photo Walks. Tillsammans med Fotosidan.se besöker vi sex fina områden med erkänt spännande natur och med stora möjligheter till fina bilder. Vi ses lördag-morgnar för en ca 4-5 h runda. Guide från Wild Nature Fotoresor finns på plats. Sony, OM System och Nikon kommer att finnas med på vars två rundor.

I år satsar vi på att komma ut och upptäcka Sverige. Häng med våra duktiga ledare och träffa andra fotografer.

UPPLÄGGET
Tanken är att samlas, hålla tummarna för vackert ljus och sen kommer vi gå en runda på ca 4-5 h i lugn och sakta mak. Under rundan så kommer vi stanna då det ser bra ut för foto, och dessutom kanske en längre stund på ett par ställen för att jobba mer med motiv och ljus och för att fika. Det finns ingen förutbestämd agenda utan det blir vad vi alla och naturen och vädret på plats gör den till. Rundan beräknas ta 4-5 h.

På varje runda finns det med låneutrustning från tillverkare (OM System, Nikon och Sony) för den som är intresserad av att testa deras utrustningar. Produkter kommer finnas med och vill du testa så pratar du bara med representanten. Det kommer finnas begränsat med saker med eftersom representanten har med sig sina prylar i bilen och sedan bär med sig sakerna runt på rundan.

DATUM OCH PLATSER
20 maj Stenshuvud nationalpark med Frida Hermansson
(Produktspecialist/Låneprodukter: Nikon)
27 maj Åsnen nationalpark med Henrik Karlsson
(Produktspecialist/Låneprodukter: OM SYSTEM)
17 juni Halltorps hage, Öland Henrik Karlsson
(Produktspecialist/Låneprodukter: OM SYSTEM)
2 september Tyresta nationalpark med Staffan Widstrand
(Produktspecialist/Låneprodukter: Sony)
9 september Tiveden nationalpark med Staffan Widstrand
(Produktspecialist/Låneprodukter: Sony)
21 oktober Söderåsen nationalpark Frida Hermansson
(Produktspecialist/Låneprodukter: Nikon)

VAD SKA JAG TA MED?
Packa kameraryggsäcken med lämplig utrustning. Ta även med fika och förstärkningskläder. Regnkläder och regnskydd till kamerorna/ryggsäcken. Stativ är jättelämpligt. Objektiv från vidvinkel och makro till telezoomar av olika längd.

I år har vi koncentrerat platserna till södra Sverige men om detta faller väl ut så kör vi 2024 med fler platser runt om i landet.

ANMÄLAN
Det är gratis att delta men du anmäler dig så vi vet hur många som kommer. Du anmäler dig genom att vara med i gruppen On Location Photo Walks på FOTOSIDAN.SE och sedan väljer du vilken Photo Walk du vill vara med på. Det finns inget maxtak på deltagare.

Starten på rundorna är tidig lördagmorgon (exakt tid och samlingsplats kommer någon vecka innan rundan till de som anmält sig).

Partners