Detta är Wild Nature fotoresors fjärde webbinar i en serie där vi tar upp olika aspekter inom naturfoto.

Vi tar en symbolisk avgift på 100 kronor för att delta.

Detta gör vi eftersom trots att de tidigare webbinarierna bokade fullt på en gång, var det tyvärr inte alla anmälda som sedan deltog. Vilket då spärrade platser för andra som gärna hade velat lyssna och titta.

Webbinarierna kommer att genomföras i programmet “Zoom”.

När du anmält dig och betalat, får du en länk på mail som du kopplar upp dig till webbinariet med, utan att behöva ha programmet installerat på din dator.

JAGUAREN – FRÅN HOTAD OCH HATAD TILL INKOMSTKÄLLA
Precis som många andra naturfotografer är Henrik Karlsson lockad av de stora kattdjuren. Tigrar i Indien och lejon i Afrika har man länge kunnat fotografera i många fina områden. Världens tredje största kattdjur, jaguaren har varit desto svårare om inte näst intill omöjlig att både få se och att fotografera. Jakt och förstörelse av jaguarens livsmiljö gjorde ett redan svårsett djur ännu svårare att se. Bara för 10-15 år sedan hörde det till ovanligheterna att få se en vild jaguar i Pantanal men idag är det annorlunda.

MAKROMAGI
Anna Ulmestrand hittar sina motiv i skogen bredvid. Hon fotograferar uteslutande makro och har gjort så i nästan 20 år. Om man inte kan resa, hur hittar man spännande motiv hemmavid en grå och tråkig dag? Svaret är makro! Det har en fantastisk förmåga att förvandla något tråkigt vanligt till spännande och annorlunda tack vare sitt korta skärpedjup.Och man hittar faktiskt allt alldeles utanpå knuten om man så vill, även mitt i en storstad.

HIMALAYA – NATUR PÅ VÄRLDENS TAK
Jonathan Stenvall visar upp sina bilder från många månader spenderade i världens högsta bergskedja Himalaya. Han berättar som svårigheterna med att fotografera i avlägsna bergslandskap och delar med sig av sina erfarenheter och fototips för att fotografera djur, natur och landskap i bergsområden som Himalaya.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.