Detta är Wild Nature fotoresors femte webbinar i en serie där vi tar upp olika aspekter inom naturfoto.

Vi tar en symbolisk avgift på 200 kronor för att få delta i våra webbinarier (Läs om vårt rabatterbjudande nedan).

Detta gör vi eftersom de tidigare webbinarierna har bokat fullt på en gång, även de extra inlagda. Men ändå så är det inte alla anmälda som är med när vi sätter igång. På det sättet spärras platser för andra som gärna hade velat lyssna och titta.

Vi har även gjort en liten prisjustering för att kunna ersätta våra eminenta föredragshållare.

Webbinarierna genomförs i programmet “Zoom”.

När du anmält dig och betalat, får du en länk på mail som du kopplar upp dig till webbinariet med, utan att behöva ha programmet installerat på din dator.

LESS IS MORE – STAFFAN WIDSTRAND
Foto handlar ju inte om att alltid försöka visa så mycket av verkligheten som möjligt i det enskilda fotot. Snarare handlar det oftare om att visa ett särskilt valt utsnitt av den verkligheten. Kommunikationen med betraktaren blir ofta starkast om fotografen istället renodlar sitt valda utsnitt så mycket som möjligt.
Effektivt, grafiskt slående foto handlar mycket om att välja bort, förenkla, skala av, reducera, koka ner, koncentrera, gå närmre inpå och prioritera.
Staffan ger sina bästa tips i denna konst med exempel från både fågel, fisk och mittemellan samt från både när och fjärran.

MULTIEXPONERINGAR OCH MOTLJUS – MARIE KANTERMO
Under denna presentation får du se och ta del av hur man kan arbete fram, kanske lite annorlunda bilder med två fantastiskt roliga fotograferingstekniker.
Många exponeringar blir till en, helt ny, bild. Motljuset, det magiska motljuset, är en hel värld att utforska.
Vi kommer se bilder från Maries hemmatrakter i Smålands djupa skogar och bilder från olika resor lite längre bort. Nyfiken och utforskande är en beskrivning som passar rätt så bra in på Marie.

KOLIBRIER ÄR SOM FLYGANDE JUVELER – JAN PEDERSEN
Kolibrierna är unika flygare bland fåglarna och har ett alldeles eget flygsätt. De kan ryttla eller hovra länge och flyger blixtsnabbt. De kan till och med flyga på rygg upp och ner. De flesta kolibriarter har fantastiska färger och de små fåglarna gnistrar som juveler genom det ljus som faller på dem.
Men hur går det att få till bilder på dessa blixtsnabba fåglar utan att använda avancerade blixtsystem med självutlösande slutarsystem. Varför skall man överhuvudtaget fotografera kolibrier?
Jan är en hängiven kolibriälskare och har fotograferat dessa ädelstenar för talrika artiklar och föredrag. Följ med honom in i Latinamerikas fuktiga skogar och upptäck spännande fototekniker som även går att tillämpa på vår egen fågelfauna.

”KLIPPKORT” TILL VÅRA WEBBINARIER
Vi planerar att genomföra minst fem webbinarier (inkl. detta) under våren och sedan ytterligare fler under hösten. Om du vill försäkra dig om plats på dessa och få en rabatt kan du köpa ett ”klippkort” som gäller för fem webbinarier för 900 kr (10% rabatt mot ordinariepris).

Genom att köpa ”klippkortet” kommer du alltid att få förtur att anmäla dig till våra webbinarier. ”Klippkortet” gäller under 2021.

Om du vill köpa ”klippkortet” så bockar du i det i anmälningsformuläert.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.