WEBBINARIET ÄR FULLBOKAT! 

Detta är Wild Nature fotoresors andra webbinar i vår serie om olika aspekter inom naturfotografering.

Webbinariena genomförs i programmet ”Zoom”. När du anmäler dig får du en länk med vilken du kan koppla upp dig till webbinariet utan att behöva ha programmet installerat på din dator.

VÄXTFOTOGRAFERING – MER ÄN AVBILDNING
Växtnamn som norna, guckusko, smycke-ofrys och satyrnyckel sätter igång fantasin hos oss som fotografer. Men hur ska man fotografera dessa skönheter för att göra dom rättvisa och undvika rena avbildningar?
Henrik Karlsson har under många år fotograferat orkidéer och hans bilder karaktäriseras av att vara igenkännande men med spännande inslag av ljus, detaljer och miljöer. Följ med till orkidéernas värld och få tips om hur du kan utveckla din växtfotografering.

ANNORLUNDA DJURBILDER
En tekniskt perfekt bild i det där drömlika ljuset. Helst också med något sällsynt djur eller kanske en utrotningshotad blomma som motiv. Det är målet för många av oss. Visst är det fantastiskt när alla bitarna faller på plats? Men det finns ju så mycket mer att utforska. När Johan Siggesson fotograferar väljer han ofta bort de traditionellt dokumentära till förmån för det drömska, måleristiska, och abstrakta. När allt klaffar blir det djurbilder som står ut från mängden men som ofta delar naturfotografer i två läger. Vilket läger tillhör du? Johan visar bilder och berättar hur bilderna blev till.

ACK DU VACKRA VEMOD 
Ödehus har en speciell känsla över sig som Thomas Örn Karlsson ofta söker sig till. Ibland kan det var en dystopisk känsla eller en vemodig atmosfär som infinner sig på platsen. Allt som handlar om ödehus fotografering är som att spela på en finstämd fiol. Först måste man insupa atomsfären på plats. Sedan måste man iaktta ljuset hur det faller in, om det finns föremål som ändrar sig med ljuset, och inte minst förstå platsen och naturen – en gemensam nämnare för alla ödehus. Denna bildvisning illustrerar hur ödehusen spela en duett med naturen som sakta tar tillbaka det som en gång var dess plats.