Grundkurs i naturfotografering i Stockholm

Start 2 sep 2020

Några av kursens höjdpunkter

  • Fågel- och djurfotografins grunder
  • Markofotografins (närbild) grunder
  • Landskapsfotografins grunder
  • Kreativ naturfotografering
  • Bildredigering och digital framkallning
  • Möjligheter att prova professionell kamerautrustning
  • Tips, feedback och handledning från prisvinnande naturfotograf

Vill du lära dig fotografera natur? I denna grundkurs i naturfotografi får du under en månads tid, under sex träffar lära dig allt och lite till om grunderna i naturfotografering. Om du saknar utrustning ges du också möjligheten att testa på professionella kamerahus och objektiv från Olympus.

Upplägg
Kursen innehåller fyra innekvällar och två fotoutflykter i naturen. Innekvällarna kommer att fokusera på teori där varje kväll tar upp ett nytt ämne så som ‘’Fågelfotografi’’ eller ‘’bildredigering ‘’. Innekvällarna följs alltid upp med olika fotouppgifter som du får utföra på egen tid mellan kurstillfällena. Har vi chansen testar vi också på de olika fototeknikerna i slutet av teorikvällarna i en slags miniworkshop där vi kan arbeta med föruppställda motiv i ‘’studiemiljö’’. Utflykterna kommer gå till naturområden i Stockholms närhet där deltagarna får en chans att testa på de olika tekniker i fält med handledning av kursledaren.

Teori
På innekvällarna kommer teorin framförallt bestå av grundläggande kunskaper i de olika fotostilarna inom naturfoto. Vi kommer prata om vilken utrustning som fungerar bäst och varför, hur man går tillväga för att fotografera sitt motiv och hur man ska tänka när man arbetar med ljus, komposition, bakgrund och andra viktiga komponenter när man skapar sin bild. Utöver det kommer kursledaren lära ut ovärderlig tips och trix från många års erfarenhet i fält. När vi lärt oss grunderna kommer vi också börja lära oss de första stegen i kreativ naturfotografering och hur vi kan arbeta mera kreativt och applicera det på olika fotostilar. Vi kommer även att titta på bilderna vi tagit mellan kurstillfällena och tillsammans inspireras och bidra med feedback till varandra. Sist med inte minst kommer vi lära oss hur man efterbehandlar och framkallar våra bilder och vilka program som fungerar bäst för just dina behov. Har du frågor om teorin under kursens gång finns kursledaren alltid tillgänglig via mejl och telefon för att svara på dina frågor och funderingar.

Testa på utrusting 
Saknar du utrusning för att genomföra delar av kursen eller vill testa på hur det är att jobba med professionella kameror och objektiv? Under kursens gång kommer man få chans att testa utrustning från Olympus OM-D segment. 

Resefakta

Datum
Start:  2  september
Slut: 30 september

(Sex kurstillfällen, se kursprogram nedan för datum)

Pris
3 990 kr
(Anmälningsavgift 798 kr)*

Ledare
Jonathan Stenvall

Antal deltagare
Min 8
Max 15

Sista anmälningsdag
31 juli 2020

Inkluderat i priset
Kurs och handledning i fält. Möjligheter att prova på Olympus utrustning.

Ej inkluderat i priset
Resa till utflyktsmål och utgifter av personlig karaktär.

Kurslokal
Teoridelarna hålls i Olympus lokaler, Råsundavägen 12 i Solna (gångavstånd från Solna station). Teoriföreläsningaran startar ca kl 18.30 och varar till ca 21.30. Fältutflykterna är heldagar och exakta tider anges under kursens gång.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan kursen.

Försäkringar
Kontakta ert försäkringsbolag angående avbeställningsskydd.

Resevillkor

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Kursprogram

Träff 1 (2/9)
Teori fågel- och djurfoto 

Träff 2 (6/9) (Frukost  – Lunch  Middag)
Utflykt Råstasjön – fågelfoto

Träff 3 (10/9)
Teori makrofoto 

Träff 4 (17/9)
Teori landskapsfoto 

Träff 5 (27/9)
Utflykt Torö – landskapsfotografering

Träff 6 (30/9)
Teori bildredigering samt att vi tittar på deltagarnas bilder från kursen

Galleri