Några höjdpunkter

 • De flesta av oss behöver bli mycket bättre på det – ge dina bilder en rättvis chans!
 • Här blir du snabbt mycket bättre på att förädla dina bilder – ”från ax till limpa”, från första RAW filen till snygga tiffar och jpegs
 • Lugnt, pedagogiskt och i rätt ordning går ledaren igenom alla grundläggande steg i Photoshop, så att alla deltagare kan få en solid bas att jobba vidare från, antingen själv eller varför inte genom våra kommande Steg 2 och 3 under våren…
 • En av Sveriges mest erfarna och omvittnat pedagogiska Photoshop-kursledare, särskilt för naturfotointresserade
 • Kursen hålls på mysiga Dala Gård – en av Sveriges fräschaste naturturismanläggningar, mitt ute i Dalaskogarna

GÖR DINA BILDER RÄTTVISA!
Många fotointresserade behöver bli mycket bättre på att efterbehandla sina bilder. Nu finns chansen att bli det, på ett lugnt, pedagogiskt och fokuserat sätt, i en mysig och ombonad miljö. Vi kommer i vinter och vår att köra tre olika kurser i detta världens mest spridda och använda bildbehandlingsprogram. Här börjar vi med Nivå 1. Efter nyåret följer vi sedan upp med aningen mer avancerade kursmoment i två steg där Jan bland annat lär ut att jobba i lager och att arbeta med masker. Där kommer vi också in på automatisering genom actions och Batch processing.
Många fotografer har suckat över eller skrämts över det mäktiga och tillsynes svåra programmet Photoshop CS. Men egentligen är sättet att arbeta där mycket intuitivt, när man väl har lärt sig de grundläggande inställningarna och några viktiga verktyg i programmet. Det viktigaste är att hålla sig till ett arbetsflöde som främjar istället för att förstöra bildens kvaliteter. Ett arbetsflöde som gör det enkelt varje gång du tar dig an en bild och som ger konstanta resultat.

Efter denna kurs kommer du att kunna:

 • Få ett korrekt och effektivt arbetsflöde
 • Bemästra framkallningen av dina råfiler i Camera Raw
 • Bemästra de viktigaste inställningarna och verktygen för ljus- och färghantering i Photoshop CS
 • Påverka delar av bilden för lokala justeringar
 • Skärpa bilden enkelt och bra
 • Smidig brushantering som inte förstör
 • Att enkelt spara låg- och högupplösta bilder till olika ändamål

Dagsprogram

Mer information

Jan Pedersen född 1957. Fotograf, författare och världsresenär. Har i mer än 33 år lett naturresor och naturfotoresor över hela världen – i alla biom från öknar till regnskogar. Han har lett resor i 55 olika länder och har arbetat för flera stora svenska resarrangörer och är en mycket uppskattad reseledare, guide och naturfotoguide. Han har producerat resor och utbildat många nya reseledare. Ekoturism ligger honom mycket varmt om hjärtat.
Är sedan 2014 medlem i Naturfotograferna/N och är en internationell premierad fotograf.
2015 blev han totalsegrare i den prestigefyllda internationella fototävlingen Asferico.
Han är också en mycket erfaren lärare i fotografering och naturfotografering sedan 2001 med bl.a naturfotokurser i fotoklubbar, på folkhögskolor – med årliga kurser samtidigt som han undervisar på mediautbildningar.

Jan är kanske Sveriges mest publicerade naturboksförfattare. Hans första bok “I Arabiens öknar” blev av Världsnaturfonden WWF utsedd till årets Pandabok 2000 för barn och ungdom och hans sjungande bok “Fågelsång” är Sveriges mest sålda naturbok någonsin. Totalt har den sålts i över en halv miljon exemplar i Sverige, Finland och Norge tillsammans förutom att den är utgiven på åtta andra språk. Efterföljaren “Vilda Djur” blev även den en succé och publicerades också i Norge och Finland samt på fyra andra europeiska språk. Han har också skrivit populära böcker som “Fågelresor”, “Mitt i Naturen”, “Fågelsång runt Knuten”, “Lyssna på Djuren”, “Djur i Världen” och “Sveriges Fåglar – en fälthandbok för alla”, “Fåglar i Sverige och Norden”.

Jan har skrivit talrika artiklar för dags- och facktidningar om djur och natur. Han anlitas också flitigt som föredragshållare för en bred publik. Har även arbetat som tillsynsman och guide i svenska naturreservat.

Driver med Henrik Karlsson det stora fotoprojektet “Vilda Norden”.

www.janpedersen.se

Bärbardator med Photoshop installerat.

Vi bor och har teorigenomgångar på Dala gård, Avesta.

Antalet enkelrum är begränsat. Kontakta oss för mer information.

Dala Gård är inte specifikt handikappanpassad men det mesta kan lösas med lite god vilja och samarbete.

Del i dubbelrum, kursledning, alla måltider enligt dagsprogram från middag Dag 1 till lunch Dag 3, moms. 

Resa till/från Dala Gård, ev alkoholhaltiga drycker, försäkringar, avbeställningsskydd, och utgifter av personlig karaktär. Enkelrumsavgift.

Dala gård, Åsgårdssjön, Avesta. Vi möts senast 15.00 fredagen 22/10. Kursen avslutas vid 14.00 på söndagen 24/10.

Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Kursen hålls på svenska.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.