Kronhjortsbrunst

18-20 september 2020    FULLBOKAD!

Några av workshopens
höjdpunkter

  • Närgångna möten med kronhjort i en fantastisk ädelskogsmiljö 
  • Orädda hjortar som ger oss oändliga fotomöjligheter 
  • Du får lära dig att ta kreativa djurbilder
  • Reseledaren lär ut specialtekniker och du får fotografisk rådgivning och tips för att du ska lyckas med dina bilder 

Det tidiga september morgonen är fortfarande mörk och lite kylig. Från ädellövskogen hörs högljudda bröl och våldsamma ljud av horn som stöter mot horn. Så träder en ensam kronhjortshanne fram ur skuggorna. Hornen är enorma. Efter honom kommer hans harem med hinder. Ett nytt högljutt bröl ljuder över landskapet – detta är hans honor och hans revir. Vi befinner oss med våra kameror mitt i kronhjortens brunsttid.

Under denna helg kommer vi att fokusera på att fotografera de majestätiska kronhjortarna som finns i Jaegersborgs Dyrehave norr om Köpenhamn. Här finns drygt 300 kronhjortar samt 1500 dovhjortar och 100 sikahjortar som tack vare att området är ett populärt friluftsområde har blivit vana vid mänsklig närvaro och detta ger mycket bra fotografiska förutsättningar. Förutom att djuren är oskygga är området en mosaik av öppna grässlätter och gammal värdefull ädellövskog. Landskapet ger en extra dimension till hjortbilderna.

Vår fotografering är som intensivast på morgon och kväll när djuren är som mest aktiva och  ljuset är som bäst. Vädret kan vi inte styra över men ofta ligger det vid klart väder dimmor i skogen tidigt på morgonen som ger spännande fotomöjligheter. Oavsett väder ger det tillsammans med höstfärgerna som börjar ta fart på träden fina förhållanden för fotografering.

Förutom att fotografera hjortarna på ”traditionellt” vis kommer vi att lära ut och praktisera flera mer kreativa bildtekniker. De oskygga djuren gör att vi får möjligheter att använda andra objektiv än teleobjektiven. Med vidvinkel kan vi skapa berättande bilder med hjortarna i sin miljö.

Vi kommer även att få tid till att arbeta med våra bilder och ha lärorika bilddiskussioner där du får feedback på dina bilder och får inspiration av att se vad de andra har gjort.

Workshopsfakta

Datum
18 – 20 september 2020
Starttid: 15.00 18 september
Sluttid: 14.00 20 september

Pris
5 990 kr (del i dubbelrum utan egen WC/dusch)
(Anmälningsavgift 1 198 kr)*

6 490 kr (del i dubbelrum med egen WC/dusch)
(Anmälningsavgift 1 298 kr)*

Ledare
Jonathan Stenvall

Antal deltagare
Min 6
Max 10

Sista anmälningsdag
31 juli 2020

Inkluderat i priset
Helpension (del i dubbelrum, 2 frukostar, 2 luncher, 2 middagar), handledning.

Enkelrumstillägg
700 kr

Ej inkluderat i priset
Resa till Jaegersborg, resekostnader under workshopen, drycker, försäkringar, avbeställningsskydd, utgifter av personlig karaktär.

Boende
Vi bor och har teoriundervisning på Hotel Fortunen.

Fotoutrustning
Workshopens fokus ligger på att fotografera kronhjortar och övriga hjortar som finns i Jaegersborg.
Telezoomobjektiv, t.ex. 70-200 mm eller 80-400mm, ger mycket bra förutsättningar till att ta varierande bilder av hjortarna.
Teleobjektiv med fasta brännvidder, t.ex. 300 mm eller 500 mm, är mycket användbara både för mer ”traditionella” porträttbilder men även för miljöbilder. För att öka brännvidden om du har en kortare tele eller en zoom kan du använda telekonverter.

Kläder
September vädret kan variera mycket, dagarna kan vara sommarvarma likväl som de är kyliga. Morgnar och kvällar är dock ofta lite kyliga så varma kläder, mössa och vantar är att rekommendera. Tag även med regnkläder. I övrigt rekommenderas oömma fältkläder och grova gymnastikskor eller kängor.

Tillgänglighet
Boendena är fullt tillgängligt. Resans karaktär gör att gömslen och visa miljöer kan vara mindre tillgängliga vid nedsatt rörlighet.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

Pass och visum
När du som är EU-medborgare reser inom EU eller till Schengenländerna Norge, Schweiz, Island och Lichtenstein ska du alltid ha med dig passet eller det nationella id-kortet som polisen utfärdar. Vid incheckning för flyg krävs pass.

Försäkringar
Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Resevillkor

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Dagsprogram

Dag 1 (18/9) (Middag)
Ankomst till vårt hotell på eftermiddagen. Workshopen startar kl 15.00 med introduktion och ett föredrag av Jonathan Stenvall. Sen eftermiddag och kväll tillbringar vi i Jaegersborgs Dyrehave och fotograferar.

Dag 2 (19/9) (Frukost  – Lunch  Middag)
Dagen börjar tidigt med en fotopass i Jaegersborgs Dyrehave. Vi har med frukost som kan ätas vid tillfälle. Framåt förmiddagen kommer vi åter till hotellet där vi har tid att ta hand om morgonens bilder och lunch. Efter lunch har vi ett teoripass där vi tittar på varandras bilder och ger värdefull feedback. Sen eftermiddag och kväll i Jaegersborgs Dyrehave och fotograferar.

Dag 3 (20/9) (Frukost  – Lunch)
Dagen börjar tidigt med en fotopass i Jaegersborgs Dyrehave. Vi har med frukost som kan ätas vid tillfälle. Framåt förmiddagen kommer vi åter till hotellet där vi har tid att ta hand om morgonens bilder och vi avslutar workshopen med lunch.

Galleri

Fel: Kontaktformulär hittades inte.