Vill du lära dig att fotografera fåglar eller ta din fågelfotografering till en helt ny nivå, utveckla din egen stil och ta kreativa fågelbilder? Följ med på en workshop till några av Stockholms finaste fågellokaler.

Stockholm har ett förvånansvärt rikt fågelliv och närheten till staden gör att flera av fåglarna är oskygga och vi tillåts komma dem nära inpå. Vi kommer bland annat att besöka Råstasjön där upp till 100 gråhägrar varje vinter samlas, har vi tur får vi även komma nära den vanligtvis mycket skygga vattenrallen som här ses varje dag. Här hittar vi många oskygga och stationära fåglar som vi kan träna och utveckla våra olika fototekniker på. Vi lär oss bland annat att fotografera unika fågelbilder med vidvinkelobjektiv och att arbeta kreativt i olika ljus och väder.

Vinterdagarna är korta och vi utnyttjar dagens alla ljustimmar till fotografering. När vi inte fotograferar arbetar vi med våra bilder, vilar och har lärorika bilddiskussioner där du får feedback på dina bilder och får inspiration av att se vad andra har gjort.

Vi börjar med ett teoripass då Jonathan håller föredrag och berättar om fågellivet i Stockholm och vad vi kommer att arbeta med under workshopen.

Under fotograferingen ute får alla individuell hjälp så att man får ut så mycket som möjligt av tiden vi är ute.

Workshoppen lär ut en mängd olika tekniker för bilder du kanske aldrig har tagit tidigare, som t.ex.:

– Att få skarpa och välkomponerade bilder.
– Att fotografera i motljus.
– Att fotografera fåglar med vidvinkelobjektiv
– Att använda lång slutartid.
– Att ta kreativa fågelbilder.
– Att använda sig av blixt i fågelfotografering
– Att arbeta med förgrund och bakgrund.

Dagsprogram

Mer information

Jonathan Stenvall
Född 1997 och bosatt i södra Stockholm

Jonathans fascination för naturen och dess invånare har präglat hans uppväxt och idag tar den honom över hela jorden för att uppleva och dokumentera världens natur. Mycket av hans fotografering har dock fokuserat på hans hemstad och med stöd av Hasselbladsstiftelsen arbetade han i många år på ett projekt med fokus på lokal och urban natur i Stockholm. År 2015 blev han utsedd till årets unga nordiska naturfotograf (NNPC) och sedan dess har han blivit tilldelad flera utmärkelser i internationella fototävlingar.

Han är initiativtagare till YNNP (YoungNordicNaturePhotographers), ett nätverk som består av runt 30 unga naturfoto
talanger från Sverige, Norge och Finland.

Jonathan är invald i Naturfotograferna/N och är sedan 2017 Olympus Visionary/Ambassadör.

www.Jonathanstenvall.com

Då workshopens syfte är att öka kreativiteten i fågelfotografering kommer vi att använda många olika objektiv. Kort sagt kan allt från vidvinkel till teleobjektiv användas. Stativ är bra att ta med sig. Även trådutlösare kan vara bra att ha med.

Februari är vintermånad och kläder behövs efter det. Dock kan ju vintervädret i Sverige variera från många minusgrader och snö till regn och slask.

Workshopens karaktär och vissa miljöer gör att resan är mindre lämplig  vid nedsatt rörlighet.

Fotohandledning, föredrag om fototekniker, middag fredag och lördag, moms (25%).

Resa till Stockholm, resekostnader i Stockholm, drycker och mat annat än det som anges i dagsprogrammet, boende, försäkringar, avbeställningsskydd, utgifter av personlig karaktär.

Exakt mötesplats lämnas längre fram. Workshopen börjar kl 15.00 5 februari och slutar ca kl 14.00 7 februari.

Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan workshopen.

Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Kontakta din läkare.

Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.