Kreativ makro & svampfotografering i Tyresta nationalpark

12-13 september 2020. FULLBOKAD!

Några av workshopens
höjdpunkter

  • Makromotiv i alla dess former
  • Lär dig att se och fotografera makro
  • Lär dig enkla blixttekniker som alltid fungerar
  • Ett myller av spännande insekter och skogsmotiv
  • Vi arbetar mycket med naturligt ljus och bakgrund
  • Vi kommer att arbeta med olika ljussättningar, för att skapa små konstverk
  • Du kommer att lära dig tekniker för att få annorlunda bakgrunder
  • Workshopledarna kommer att finnas där för dig i skogen och vid genomgång av utrustning och bildutvärdering så att du kan utvecklas som fotograf

Makromotiv finns i en överflöd när de egna ögon blir varse om detta myller av motiv. På denna workshop söker vi våra motiv i Tyresta nationalpark där det vid den här årstiden finns ett överflöd av svampar och andra spännande motiv.

Svampar bildar ett eget rike med ungefär 100 000 kända arter; det faktiska antalet arter uppskattas till mellan 1,5 miljoner och 5 miljoner. Så många kommer vi dock inte att fotografera, men vi koncentrerar oss på många av de kända arter, men dyker också ner bland de små som man knappt ser under en promenad i skogen. Färger, former, ljus och bakgrund ger möjligheter till otroligt många spännande bilder.

Denna workshop vänder sig till dig som är intresserad utav makrofotografering men också av nära motiv i ett spännande skogslandskap. Dessutom till dig som  även vill lära dig att tänka lite annorlunda än att “bara” få en skarp bild.Vi kommer att vara ute och fotografera i skogen morgon och eftermiddag. När vi inte är ute i skogen blir det teoriföreläsningar och vi arbetar med att redigera bilder tillsammans. Vi kommer även att ägna tid åt att titta på och prata om varandras bilder. Helgen börjar på lördag med en bildvisning och lite genomgång av workshopen. Under helgen kommer vi att blanda teknik med fotograferande ute i skogen.

Behöver du hjälp med något specifikt så finns workshopledare där för dig. Vårt mål kommer att vara att du kommer hem med massor med inspiration och nya idéer, och en massa bra bilder förstås. Vi kommer också tillsammans gå igenom allas bilder och på kursen kommer du att få förslag och råd så att du kommer att utvecklas som fotograf och i efterbehandlingen.

Välkommen till en annorlunda workshop i skogen och de fantastiska svamparnas värld.

Workshopsfakta

Datum
12 – 13 september 2020
Starttid: 9.00 12 september
Sluttid: 15.00 13 september

Pris
3 900kr
(Anmälningsavgift 780 kr)*

Ledare
Jan Pedersen
Eva Pettersson

Antal deltagare
Min 10
Max 14

Sista anmälningsdag
31 augusti 2020

Inkluderat i priset
Fotoundervisning, lunch lördag och söndag.

Ej inkluderat i priset
Resa till Tyresta nationalpark, drycker och mat annat än det som anges i dagsprogrammet, boende, försäkringar, avbeställningsskydd, utgifter av personlig karaktär.

Fotoutrustning
Vi kommer mestadels använda macro objektiv, men man kan även använda ett tele om man har. Även vidvinkelobjektiv kan komma till användning.

Kläder
September vädret kan variera mycket, dagarna kan vara sommarvarma likväl som de är kyliga. Morgnar och kvällar är dock ofta lite kyliga så varma kläder, mössa och vantar är att rekommendera. Tag även med regnkläder. I övrigt rekommenderas oömma fältkläder och grova gymnastikskor eller kängor.

Tillgänglighet
De områden vi rör oss i för fotografering kan innebära minskad tillgänglighet vid nedsatt rörlighet.

Gruppen och språk
Våra workshops är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Ledarna på våra workshops talar svenska och engelska.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan workshopen.

OBS!
Kontakta ert försäkringsbolag ang. försäkringar och avbeställningsskydd.

Workshopvillkor

Dagsprogram

Dag 1 (12/9) (Lunch )
Vi träffas på vår konferenslokal, Naturum i Tyresta nationalpark, på morgonen. Under förmiddagen har vi ett första teoripass. Vi äter lunch och därefter fortsätter vi dagen med teori och med fotografering.  Vi avslutar dagen ca kl 16.30.

Dag 2 (13/9) (Lunch)
Starttid för dagen anges under lördagen. Vi kommer att ha omväxlande teori- och praktikpass. Vi äter lunch och därefter fortsätter vi dagen med teori och med fotografering.  Vi avslutar dagen ca kl 15.00.

Galleri

Fel: Kontaktformulär hittades inte.