Projektbeskrivning

Kreativ svampfotografering i Tyresta nationalpark

12-13 september 2020

Galleri
Omdömen
Boka denna workshop

Några av workshopens
höjdpunkter

  • Svampar från makro till del i landskapet
  • Vi arbetar mycket med naturligt ljus och bakgrund
  • Vi kommer att arbeta med olika ljussättningar, för att skapa små konstverk
  • Du kommer att lära dig tekniker för att få annorlunda bakgrunder
  • Workshopledaren kommer att finnas där för dig i skogen och vid genomgång av utrustning och bildutvärdering så att du kan utvecklas som fotograf

Svampar bildar vid sidan om djur, växter och protister ett eget rike med ungefär 100 000 kända arter; det faktiska antalet arter uppskattas till mellan 1,5 miljoner och 5 miljoner. Så många kommer vi dock inte att fotografera, men vi koncentrerar oss på många av de kända arter, men dyker också ner bland de små som man knappt ser under en promenad i skogen. Färger, former, ljus och bakgrund ger möjligheter till otroligt många spännande bilder.

Svampfotoworkshopen vänder sig till dig som är intresserad utav makrofotografering men också av nära motiv i ett spännande skogslandskap.Dessutom till dig som  även vill lära dig att tänka lite annorlunda än att “bara” få en skarp bild. 

Vi kommer att vara ute och fotografera i skogen morgon och eftermiddag. När vi inte är ute i skogen blir det teoriföreläsningar och vi arbetar med att redigera bilder tillsammans. Vi kommer även att ägna tid åt att titta på och prata om varandras bilder.

Helgen börjar på lördag med en bildvisning och lite genomgång av workshopen. Under helgen kommer vi att blanda teknik med fotograferande ute i skogen.

Behöver du hjälp med något specifikt så finns workshopledare där för dig. Vårt mål kommer att vara att du kommer hem med massor med inspiration och nya ideer, och en massa bra bilder förstås.  Vi kommer också tillsammans gå igenom allas bilder och på kursen kommer du att få förslag och råd så att du kommer att utvecklas som fotograf och i efterbehandlingen.

Välkommen till en annorlunda workshop i de fantastiska svamparnas värld.

Workshopsfakta

Datum
12 – 13 september 2020
Starttid: 9.00 12 september
Sluttid: 15.00 13 september

Pris
3 900kr
(Anmälningsavgift 780 kr)*

Ledare
Eva Pettersson

Antal deltagare
Min 8
Max 10

Sista anmälningsdag
31 augusti 2020

Inkluderat i priset
Fotoundervisning, lunch lördag och söndag.

Ej inkluderat i priset
Resa till Tyresta nationalpark, drycker och mat annat än det som anges i dagsprogrammet, boende, försäkringar, avbeställningsskydd, utgifter av personlig karaktär.

Fotoutrustning
Vi kommer mestadels använda macro objektiv, men man kan även använda ett tele om man har. Även vidvinkelobjektiv kan komma till användning.

Kläder
September vädret kan variera mycket, dagarna kan vara sommarvarma likväl som de är kyliga. Morgnar och kvällar är dock ofta lite kyliga så varma kläder, mössa och vantar är att rekommendera. Tag även med regnkläder. I övrigt rekommenderas oömma fältkläder och grova gymnastikskor eller kängor.

Tillgänglighet
De områden vi rör oss i för fotografering kan innebära minskad tillgänglighet vid nedsatt rörlighet.

Gruppen och språk
Våra workshops är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Ledarna på våra workshops talar svenska och engelska.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan workshopen.

OBS!
Kontakta ert försäkringsbolag ang. försäkringar och avbeställningsskydd.

Workshopvillkor

Dagsprogram

Dag 1 (12/9) (Lunch )
Vi träffas på vår konferenslokal, Naturum i Tyresta nationalpark, på morgonen. Under förmiddagen har vi ett första teoripass. Vi äter lunch och därefter fortsätter vi dagen med teori och med fotografering.  Vi avslutar dagen ca kl 16.30.

Dag 2 (13/9) (Lunch)
Starttid för dagen anges under lördagen. Vi kommer att ha omväxlande teori- och praktikpass. Vi äter lunch och därefter fortsätter vi dagen med teori och med fotografering.  Vi avslutar dagen ca kl 15.00.

Galleri

Boka fotoworkshop

Kreativ svampfotografering i Tyresta nationalpark 12-13 september 2020

OBS! När ni gjort er bokning ska ni omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får ni inte det ber vi er kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Önskemål om specialkost

Övriga upplysningar

Rabattkod

Jag godkänner resevillkoren samt har tagit del av information om Centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302* Läs resevillkoren samt information om Centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302
JaNej – Jag godkänner att namnlista delas ut i samband med resan till resans övriga deltagare.*
JaNej - Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.
All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund