Kreativ fotografering på Österlen

27 – 30 augusti 2020  FULLBOKAD!

Några av workshopens
höjdpunkter

  • Du lär dig hur du skapar bilder som drar mot ett mer abstrakt uttryck
  • Du lär dig tekniker och hur man tänker svart/vitt bildskapande
  • Denna workshop har TVÅ fotoledare för att du ska lära dig ännu mer
  • Fotohandledning för att utvecklas som fotograf
  • Spännande fotomiljöer vid havet, i skogen, runt vattendrag, ängar och böljande kullar

Det är en fin kväll på Österlens kullar. Näktergalen sjunger och du ser ut över det vackra landskapet. Blommorna får sin färg av solens sista strålar. Det börjar bli svalt och du tar på dig en varm tröja innan du lägger dig till rätta på marken. Det blir en fin fotokväll. Senare, när vi är tillbaka igen i värmen, tar vi en fika tillsammans och förbereder oss för nästa dag.

Workshopen Ögonblick på Österlen vänder sig till dig som är nyfiken på den svart/vita bilden uttrycksmöjligheter. Du vill även lära dig skapa kreativa bilder som drar mot ett mer abstrakt uttryck. Vi kommer fota morgon och kväll och du kommer lära dig utnyttja landskapets olika naturtyper i ditt bildskapande.

Helgen börjar på torsdag eftermiddag med en första teoretisk genomgång och inspiration till workshopens bildskapande. Under helgen blandar vi teknikpass med praktiskt fotograferande med bildvisningar. Du kommer att få möjlighet till återkoppling på dina bilder med tips och råd hur du kan utvecklas vidare som fotograf. Vi kommer även att ha teknikgenomgångar när vi är ute och fotograferar. Du kan också få individuell hjälp, så att du får ut så mycket som möjligt av tiden vi fotograferar. Under helgen går vi igenom och arbeta med olika kameratekniker, motivområden och framkallningstips. När du åker hem har du haft tillfälle att skapa bilder som rör sig i gränslandet mellan färg och svart/vitt, avbildande och abstrakt. Vår förhoppning är att du kommer du hem med nya spännande bilder på ditt minneskort.

Österlens natur är fantastiskt och vi kommer bo på STF:s Hotell och Vandrarhem i Skånes Tranås, en pittoresk bymiljö som bjuder på många möjligheter till kreativt foto. Vi kommer att fotografera många olika naturtyper där du fått tillfälle att praktisera det du lärt dig under teoripassen.

De vackra landskapet vid Brösarps backar, utsikten och blommorna vid Stens Huvud nationalpark, Verkeåns porlande vatten och vattenfallet vid Hallamölla, Knäbäckshusen kustmiljö och det öppna landskapet vid Haväng. Längs Verkeåns flöde kan vi med lite tur få se både stömstare, forsärla och kungsfiskare. Blomsterängarna vid Brösarps backar och Stens Huvud är så här års artrika och praktfulla. Beroende på väder och vind kommer vi att besöka en del av dessa fotoplatser.

Välkommen till en workshop fylld med inspiration och kreativt bildskapande!

Workshopsfakta

Datum
27 – 30 augusti 2020
Starttid: 15.00 27 augusti
Sluttid: 13.00 30 augusti

Pris
7 900kr
(Anmälningsavgift 1 580 kr)*

Ledare
Marie Kantermo
Thorsten Klint

Antal deltagare
Min 8
Max 14

Sista anmälningsdag
31 juli 2020

Inkluderat i priset
Helpension (del i dubbelrum, 3 frukostar, 3 luncher, 3 middagar), handledning.

Enkelrumstillägg
1 000 kr

Ej inkluderat i priset
Resa till Skånes Tranås, resekostnader i Skåne, försäkringar, avbeställningsskydd, utgifter av personlig karaktär.

Boende
Vi bor och har teoriundervisning på STF Hotell & Vandrarhem i Skånes Tranås.Fotoutrustning
För denna workshop fungerar makro och korta teleobjektiv fint, vidvinkel med ett kort skärpedjup kan ge spännande bilder. Gärna ett bit vaxduk eller en mycket tunn bean-bag att lägga under kameran. Konvertrar, mellanringar och filter kan vara lämpligt att ha med sig om man har. Stativ och trådutlösare använder vi ibland, men har du inget klara du dig fint ändå.

Kläder
Morgnar och kvällar kan vara svala i augusti så varma, kläder, mössa och vantar är att rekommendera. Tag även med regnkläder. I övrigt rekommenderas oömma fältkläder och grova gymnastikskor eller kängor. Även gummistövlar är bra att ha med då det kan vara blött på vissa platser.

Tillgänglighet 
Boendet har inga begränsningar vad gäller tillgänglighet. De områden vi rör oss i för fotografering kan innebär minskad tillgänglighet för rullstolar.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan workshopen.

Försäkringar
Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Hälsa
Kontakta din läkare för rådfråga om vaccinationer.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Resevillkor

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Dagsprogram

Dag 1 (Middag)
Ankomst till Skånes Tranås och vårt boende. Vi startar kl 15 med en första fotoworkshop och inspirationsföreläsning. Efter middagen går vi ut och fotograferar när kvällen övergår i natt. 

Dag 2 och 3 (Frukost – Lunchpaket – Middag)
Vi går upp tidigt för morgonfoto och håller tummarna för en bra soluppgång. På förmiddagen och eftermiddagen är det workshops med teoretiska genomgångar blandat med bildgenomgångar. Kvällarna ägnas åt fotografering i det förhoppningsvis fina kvällsljuset.

Dag 4 (Frukost – Lunchpaket)
Morgonfoto eller sovmorgon, idag är det fritt val. Efter frukost är det bildvisning. Vi tittar tillsammans på våra bilder och varje fotograf får återkoppling och fotohandledning att ta med hem. Helgen avslutas med lunch innan det är dags att åka hemåt.

Galleri

Fel: Kontaktformulär hittades inte.