Gotländska landskap

8 – 11 oktober 2020

Några av workshopens
höjdpunkter

  • Gotland med sin unika natur och sitt speciella ljus är en perfekt plats att utveckla sitt landskapsfotograferande
  • Bildidé – från tanke till färdig bild, hur går man tillväga?
  • Vi får en möjlighet att ”nörda ner” oss i landskapsfotografering under en långhelg
  • Individuell handledning både i fält och i det digitala mörkrummet
  • Transport på Gotland ingår i workshopens pris
  • Vi reser alltid i små grupper

Kustlinjen är vacker med kalkstensklippor, raukar, hällar och klapperstenstränder inramade av strandängar och vindpinad tallskog. Här finns även vackra skogsmiljöer, där träd och murgröna växer intill klintkanten. Vi fokuserar denna gång på Östergarnslandet och Fårö med två olika boenden. Vi är nära flera vackra platser och kan planera fotograferingen efter väder och vind. Vi ute och fotograferar huvudsakligen i gryning och skymning och på dagarna finns det tid att arbeta med bilderna i datorn och ha teoretiska genomgångar, bildföredrag och bilddiskussioner.

Workshopen riktar sig både till dig som är relativt ny på landskapsfotografering och dig som vill utveckla ditt fotograferande vidare. Vi kommer att varva tiden i fält med teoretiska genomgångar i Lightroom, kamerateknik och komposition, bildföredrag och bildkritik så att du känner att du kommer hem med både nya kunskaper, inspiration och bra bilder.

Varmt välkommen till en inspirerande långhelg på vackra Gotland!

Workshopsfakta

Datum
8 – 11 oktober 2020
Starttid: 15.00 8 oktober
Sluttid: 15.00 11 oktober

Pris
9 900kr
(Anmälningsavgift 1 980 kr)*

Ledare
Frida Hermansson

Antal deltagare
Min 6
Max 8

Sista anmälningsdag
15 september 2020

Inkluderat i priset
Helpension (del i dubbelrum, 3 frukostar, 3 luncher, 3 middagar), transport i minibuss på Gotland, workshops och fotohandledning.

Enkelrumstillägg
2 500 kr

Ej inkluderat i priset
Resa till och från Visby, drycker, försäkringar, avbeställningsskydd, utgifter av personlig karaktär.

Boende
Boendet är på pensionat av medelstandard.

Fotoutrustning
Objektiv för landskapsfotografering kan vara bra att ha till exempel någon vidvinkel, (objektiv från 14 mm till 70 mm kan passa de miljöer vi fotograferar, ibland även kortare tele, 70-200 t ex.) Gråfilter och ev polarisationsfilter kan vara användbart. Stativ och trådutlösare rekommenderas.

Kläder
Morgnar och kvällar kan vara kalla så varma kläder, mössa och vantar är att rekommendera. Tag även med regnkläder. I övrigt rekommenderas oömma fältkläder och grova gymnastikskor eller kängor. Även gummistövlar är bra att ha med då det kan vara blött på vissa platser.

Tillgänglighet 
Boendet har inga begränsningar vad gäller tillgänglighet. De områden vi rör oss i för fotografering kan innebär minskad tillgänglighet för rullstolar.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan workshopen.

Försäkringar
Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Resevillkor

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Dagsprogram

Dag 1 (8/10) (Middag)
Ankomst till Gotland och vårt boende. Under eftermiddagen har vi en första teoripass och vi ger oss ut för en första fotografering i skymningen.

Dag 2 (9/10) (Frukost – Lunch – Middag)
Vi tar tidig morgon och återkommer till vårt boende för att äta frukost. Förmiddagen och tidig eftermiddag ägnar vi åt våra bilder och ytterligare workshops. Framåt dagen åker vi ut för att fotografera igen under transporten mot Fårö och vårt nya boende. Vi åker ut för att fotografera i kvällskljuset och intar sedan middag på vårt boende.

Dag 3 (10/10) (Frukost – Lunch – Middag)
Morgonfotografering vid kusten återkommer därefter till boendet för frukost. Beroende av väder fortsätter vi fotografera i olika miljöer under dagen varvat med teori/genomgång/ bildredigering inne. Under eftermiddagen har vi bilddiskussioner vilket är ett utmärkt sätt att lära sig mer, utvecklas och inspireras av de andra deltagarnas bilder och bildidéer. Kvällsfotografering och därefter middag.

Dag 4 (11/10) (Frukost – Lunch)
Tidig morgonfotografering vid kusten innan det är dags att packa ihop och påbörja resan hem. Vi tar en gemensam lunch och avrundar och summerar helgen tillsammans.

Galleri

Fel: Kontaktformulär hittades inte.