Artfotografering med fältstudio

7 – 9 augusti 2020

Några av workshopens
höjdpunkter

  • En helgworkshop med fokus på artfotografering med fältstudio
  • Du får lära dig olika fotograferingstekniker för att uppnå bra artbilder
  • Du får lära dig om ljussättning i din fältstudio
  • Efterarbete i Photoshop och/eller Lightroom
  • Gedigen teknisk rådgivning och tips under lättsamma former, i en liten grupp likasinnade

Under denna workshop kommer du att få lära dig hur du skapar fantastiska studio porträtt på växter och djur ute i fält utan att behöva plocka växterna eller skada djuren.

Genom att använda bakgrunder och ljussättning kan vi få bilder som helt fokuserar på arten och helt utan någon bakgrund som tar fokus från arten. Under workshopen kommer vi att fokusera på det tekniska utförandet vid själva fotograferandet. Vi går igenom vilka objektiv som kan passa för denna typ av fotografering, vi pratar om inställningar på kameran för att uppnå bästa bildmässiga resultat. Du kommer att få lära dig om ljussättning, hur man kan använda blixt och led-lampor. Vidare pratar vi om olika typer av bakgrunder och vad man ska tänka på. Det går även att under vissa förutsättningar ta denna typ av bilder utan ”konstgjorda” bakgrunder och under vilka förutsättningar det är och hur man gör det kommer vi också att gå igenom.

Som i all fotografering i dag är efterbehandlingen en viktigt del även i denna typ av fotografering. Vi kommer att lägga tid på att lära ut framkallningsknep och hur man bl.a. kan skapa collage.

Inga särskilda förkunskaper krävs men det underlättar om man har egen off-camera blixt och stativ. Objektiv som är mest användbara är macroobjektiv och objektiv med korta närgränser. Brännvidder upptill 300 mm fungerar utmärkt om närgränsen på objektivet är kort.

Observera att de arter som visas i galleriet endast är exempelbilder och inte arter vi kommer att fotografera.

Workshopsfakta

Datum
7 – 9 augusti 2020
Starttid: 15.00 7  augusti
Sluttid: 13.00 9 augusti

Pris
6 490kr
(Anmälningsavgift 1 298 kr)*

Ledare
Henrik Karlsson

Antal deltagare
Min 6
Max 10

Sista anmälningsdag
15 juli 2020

Inkluderat i priset
Del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, workshops och fotohandledning.

Enkelrumstillägg
750 kr

Ej inkluderat i priset
Resa tur och retur till Vickleby på Öland, försäkringar, avbeställningsskydd, eventuellt enkelrumstillägg, drycker, dricks och saker av personlig karaktär.

Boende
Vi bor på Bo Pensionat i Vickleby på Öland.

Fotoutrustning
Workshopens fokus ligger på att fotografera artporträtt i fältstudio. De objektiv som är mest användningsbara för denna typ av fotografering är macroobjektiv och andra objektiv upp till ca 300 mm brännvidd underförutsättning att de har en kort närgräns. Konvertrar och mellanringar kan vara lämpligt att ha med sig om man har. Stativ och trådutlösare använder vi ibland, men har du inget klara du dig fint ändå. Stativ är bra att ha med och även någon form av fjärrutlösare till kameran. Har man egen ”off-camera” blixt är det bra att ta med. Blixtar till alla kameramärken kommer inte att finnas att låna. Led-lampor kommer att finnas. Vi har även bakgrunder som vi använder.

Kläder
Morgnar och kvällar kan vara svala i augusti så varma, kläder, mössa och vantar är att rekommendera. Tag även med regnkläder. I övrigt rekommenderas oömma fältkläder och grova gymnastikskor eller kängor.

Tillgänglighet 
Boendet har inga begränsningar vad gäller tillgänglighet. De områden vi rör oss i för fotografering kan innebär minskad tillgänglighet för rullstolar.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan workshopen.

Försäkringar
Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Hälsa
Kontakta din läkare.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Resevillkor

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Dagsprogram

Dag 1 (7/8) (Middag)
Vi samlas på Bo Pensionat på fredagseftermiddagen. Där har vi en kort teknikworkshop och information inför de kommande dagarna. Vi gör sedan ett första besök ut i markerna och börjar att prova på nya tekniker. Middag på Bo Pensionat.

Dag 2 (8/8) (Frukost – Lunch – Middag)
Idag kommer vi att fokusera på att vara ute och fotografera och lära olika tekniker, prova olika ljussättningar etc. Beroende på väder och fotografisk framgång så kanske vi börjar att titta på efterbehandling av bilder.

Dag 3 (9/8) (Frukost – Lunch)
I första hand är det efterbehandling som står på schemat idag men vi kommer även att fotografera nya motiv. Hemfärd efter lunch.

Galleri

Fel: Kontaktformulär hittades inte.