Tiger, tiger och tiger i Tadoba nationalpark

11 – 16 april  2021

Förlängningsresa till: Sydindien – elefanter, apor, leoparder, tiger och fantastiska fåglar april 2021

Några av resans höjdpunkter:

  • Tiger – tiger – tiger! Gott om tid och 8 safaris i en av Indiens bästa nationalparker för tiger, Tadoba nationalpark, ger oss de bästa chanserna att få uppleva världens största katt.
  • Endast tre fotografer i jeeparna på safari – ger gott om utrymme för fotografering.
  • Stora chanser att kunna se och fotografera den indiska vildhunden, Dhole.
  • Reseledaren visar dig sina bästa ställen och du får egen fotografisk rådgivning och tips i en liten grupp av likasinnade.
  • Vi stödjer TOFTigers – för ansvarsfull tigerturism.

Indiens natur är inte lika omtalad som Afrikas men här finns ett minst lika spännande djurliv. Här i världens största demokrati ges möjligheterna att möta flera arter hjortar och antiloper, mängder av fantastiska fåglar och världens största kattdjur, tigern.

Indien är ett absolut måste för den naturintresserade och för naturfotografen ges det fantastiska möjligheter till bilder på djur och fåglar. Att få se och fotografera tiger är givetvis vårt stora mål på denna resa och för att få så stora chanser som möjligt till möten med tigern har vi valt att besöka en av de bästa nationalparkerna för tiger i Indien, Tadoba nationalpark. Våra guider kommer att göra sitt absolut yttersta för att vi ska få uppleva tigern på nära håll och med lite tur och tålamod så kan det bli minnen för livet.

Tadoba nationalpark
För er som varit med på resan till Sydindien så börjar resan med flyg från Bangalore till  Nagpur. Om man valt att endast åka på denna del av vårt Indien äventyr så flyger du från Delhi till Nagpur. Sen blir det vidare transport till Tadoba nationalpark och är börjar vårt sökande efter världens största kattdjur, tigern.

Tadoba är inte en lika känd nationalpark som t.ex. Kanha, Bandhavgarh eller Ranthambore men har under de senaste åren visat sig vara en av de absolut bästa nationalparkerna för att se tiger och leopard. Nationalparken har en av de tätaste populationerna med tiger och i april när värmen och torkan sätter in på allvar koncentreras djurlivet kring del vattenhål som finns. I Tadoba finns både naturliga och anlagda vattensamlingar mycket strategiskt belägna för att skapa de bästa tänkbara förutsättningar för att se och framför allt fotografera tiger. Det är inte ovanligt att man kan se tigrar som uppehåller sig kring vattenhålen under lång tid, fullt upptagna med att dricka och svalka sig i vattnet.

Givetvis är tigern huvudattraktion men Tadoba de erbjuder så mycket mer. I Tadoba finns flera arter av hjortar och antiloper som t.ex. axishjort, sambarhjort och nilgai och med lite tur kan vi även få möjlighet att se och fotografera chausingha, världens enda fyrhorniga hjortdjur. Här finns också den mycket sällsynta och skygga indiska vildhunden, Dhole. Ofta krävs det en stor portion tur för att få se dessa fantastiska djur men i Tadoba ses de regelbundet och nationalparken får räknas som en av de bästa när det gäller Dhole. I Tadoba är även läppbjörnen vanligt förekommande och denna vanligtvis skygga björn ses regelbundet. Fågellivet i Tadoba är mycket rikt och vi kommer att få möjligheter att uppleva och fotografera många arter.

Under resan kommer vi även att ha tid för fotografisk workshops där vi bl.a. går igenom olika fotografiska tekniker och vi tittar också på bildkomposition och varandras bilder, allt för att utveckla just din fotografering.

Resefakta

Datum
11 – 16 april  2021

Följ även med på vår huvudresa till Sydindien
Läs mer…

Antal deltagare
Min 8
Max 10

Safari**
På resan kommer vi att ha sammanlagt 8 safaris i Tadoba nationalpark. Safaris sker med jeep. Vid safari i jeep är vi endast 3 fotografer i varje fordon. Detta för att ge så bra fotomöjligheter som möjligt.

**Safari är en utfärd i ett naturområde så som t.ex. nationalpark eller annat skyddat område. I t.ex. Afrika kallas detta för gamedrive.

Inkluderat i priset
Logi (del i dubbelrum), samtliga måltider enligt dagsprogram, samtliga inträden och kameraavgifter i nationalparker, samtliga safaris, lokala guider, fotoundervisning, lokala transporter (inrikesflyg och minibuss), transfer till och från  flygplats. Boendet kommer att vara på hotell, camps och lodger av medelstandard

Ej inkluderat i priset
Flyg tur och retur Indien, visum, dricks, försäkringar, avbeställningsskydd, drycker och saker av personlig karaktär.

Fotoutrustning
Då vi kommer att ha möjligheter till många olika typer av motiv, allt från landskap till däggdjur och fåglar så är det lämpligt att ha med sig allt från vidvinkelobjektiv till teleobjektiv. På safari är objektiv från 70-200 mm till 500 mm utmärkta. För att öka brännvidden kan man använda telekonverter. Under jeepsafaris är det viktigt att ha med skydd för kamerautrustningen då det är mycket dammigt. Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ha med dessa med lite olika brännvidder. Detta för att undvika att behöva byta objektiv. Stativ är svårt att använda i jeeparna, där är bönpåsar bättre. Alternativet är ett enbensstativ men detta är erfarenhetsmässigt för bökigt och därmed för långsamt.

Kläder
Morgonen kan vara svala så det är bra att ha med sig någon långärmade tröja och tunnare jacka. Keps eller hatt är viktigt som skydd mot solen. Ett par grövre gymnastikskor är bästa valet för fötterna. Komplettera gärna med någon form av sandaler för mitt på dagen.

Tillgänglighet
Boendet har inga begränsningar vad gäller tillgänglighet. De safarifordon och båtar  vi använder kan innebära en något minskad tillgänglighet vid nedsatt rörlighet.

Pass och visum
Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter hemresan från Indien och ha minst två tomma sidor. För svenska medborgare krävs  visum till Indien, läs mer om visum här. Vid incheckning för flyg krävs pass.

Försäkringar
Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd. Vi rekommenderar alltid att man har försäkringar som täcker sjuktransporter både på plats och hem.

Hälsa
Kontakta din läkare för att rådfråga om vaccinationer.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Resevillkor

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Dagsprogram

Dag 1 (11/4) (Lunch – Middag)
Resan startar med inrikesflyget till Nagpur. Övernattning i Nagpur.

Dag 2 (12/4) (Frukost – Lunch – Middag)
På morgonen reser vi mot Tadoba nationalpark. Efter incheckning och lunch så väntar vår första safari i Tadoba nationalpark och förhoppningsvis våra första tigermöten.

Dag 3-5 (13-15/4) (Frukost – Lunch – Middag)
Under dessa tre dagar kommer vi att besöka Tadoba nationalpark. Vi har jeepsafari både morgon och eftermiddag. Vi har i första hand fokus på tiger. Våra safaris kommer att vara inriktade på att fotografera tiger. Vi kommer att leta efter tiger vid vattenhål och floder där de ofta håller till för att ha nära till vattnet. Tadoba har givetvis mycket mer att erbjuda och vi hoppas även på att kunna fotografera den indiska vildhunden, Dhole. Här finns även stora mängder av axis- och sambarhjortar men även lite mer exklusiva arter som den fyrhornade chousinghahjorten. Tadoba nationalpark är även känt för sin stora fågelrikedom.

Dag 6 (16/4) (Frukost – Lunch)
Dagen börjar med en sista safari i Tadoba nationalpark och förhoppningsvis får vi nya fotomöjligheter på både tiger och andra spännande djur. Efter utcheckning från vår lodge börjar vår resa hem mot Skandinaviaen igen. Vi tar inrikesflyg från Nagpur till Delhi och här avslutas resan.

Galleri

Fel: Kontaktformulär hittades inte.