Några höjdpunkter

  • Fokus på att lära ut tekniker som skapar en känsla (ICM) (dubbelexponering)
  • Användning av ljuskällor tex ficklampa för att måla fram olika delar i bilden när mörkret ligger över området
  • Fokus på bildskapande, kreativitet och komposition
  • Vi kommer att ha möjlighet att fotografera med statist som klär ut sig
  • Tips om hur du utvecklar din bildbehandling
  • Individuell handledning både i fält och i det digitala mörkrummet

Den här workshopen riktar sig till dig som vill lära dig att fotografera ödehus och surrealistiska skogar där mycket fokus ligger på att skapa en känsla i bilden, där man jobbar med både dubbelexponering och ICM och när mörkret kommer så lyfter vi in en karaktär i dom mörka motiven.
Det kommer vara ett begränsat antal fotografer på den här workshopen delvis för att alla ska få tid och få ut maximalt av helgen men även av respekt till ödehusen som vi besöker under helgen.

TEKNIK, BILDBEHANDLING OCH FOTOGRAFERING
Under workshopen kommer vi att ha både teoretiska och praktiska pass. Bland annat så diskuterar och pratar vi om tekniken för att fotografera ödehus och skogarna som allt för ofta ligger inpå husen en gedigen genomgång om hur man bygger upp känslor i bilden.
Vi kommer även prata lite kring bildbehandling och komposition samt titta på och diskutera bilder tagna av andra fotografer.

Vår fotograferingen koncentreras kring skogarna och ödehusen. Vi besöker olika områden i skogarna runtomkring Herrljunga och Falköping där vi kommer fokusera på 4 olika ödehus med 4 olika skogar för att skapa en snygg bildserie. Att fotografera dessa hus och skogar på den bästa tänkbara tiden på året och dygnet gör att man får unika bilder som många andra inte har och ödehusen känner yttersta få till nästan enbart Thomas så nu har man chansen att skapa mörka bilder som ger en extra dimension.

Vi kommer både få chans till att fotografera vackra skogar och ödehus som man inte hittar någon annanstans.

Dagsprogram

Mer information

Thomas Örn karlsson har jobbat i 6 år som fotograf med start inom naturfotografering, men på senare år jobbat mer eller mindre inom skräck och sci-fi genren där alla gränser är till för att brytas.

Thomas är ambassadör för Olympus och Focusnordic.

Med ett flertal utställningar utomlands t.e.x New York, Spanien, Portugal, Paris m.m och otaliga illustrationer till olika skräck och sci-fi magasin utomlands och bokomslag plus egna böcker så har han lyckats hitta en egen väg inom fotografering.

Utöver sitt kreativa skapande så har Thomas ett stort engagemang för naturvårds frågor, ett av dom. är jobbet han gjort angående vattendragen i Västsverige där han i över 4 år har dokumenterat genom bilder och samlande av miljöfakta vad som har hänt med dom de senaste åren.

Han har både förläst för Sveriges klimatminister, Isabella Lövin, och även haft ett ca 20 tal utställningar runtomkring i Sverige. Även inom det här projektet så har det blivit kreativt med långa slutartider med Nisifilter och drönar bilder men även det traditionella natur och landskap bilderna har spelat stor roll.

Objektiv för landskapsfotografering kan vara bra att ha till exempel någon vidvinkel, (objektiv från 14 mm till 70 mm kan passa de miljöer vi fotograferar, ibland även kortare tele, 70-200 t ex.) Gråfilter och ev polarisationsfilter är användbart. Stativ och trådutlösare rekommenderas.

Vädret i februari kan variera från riktigt vinterväder till mer höstligt väder. Lämpligt är att ha kläder som man kan klä sig i olika lager. Mössa och vantar är att rekommendera. Tag även med regnkläder. I övrigt rekommenderas oömma fältkläder och kängor.

Boendet har inga direkta begränsningar vad gäller tillgänglighet. De områden vi rör oss i för fotografering innebär minskad tillgänglighet för rullstol.

Del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, workshops och fotohandledning.

Resa till och från Herrljunga, drycker, försäkringar, avbeställningsskydd, utgifter av personlig karaktär.

Herrljunga hotell och konferens. Workshopen börjar och avslutas här.

Starttid: 15.00 26 februari
Sluttid: 13.00 28 februari

Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Kontakta din läkare.

Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.