Några höjdpunkter

 • En unik regnskogsexpedition till ett urval av de bästa fotoställen som går att nå i Västpapua, under ledning av extremt erfarna lokala fågelfotoguider.
 •  Liten grupp (max 6 deltagare), för att få gott om utrymme i gömslena och komma bra till på regnskogens ofta snabba fotomotiv.
 • Goda fotochanser till bortemot ett tiotal olika arter paradisfåglar, många vid väl inkörda spelplatser, i flera fall från färdigställda gömslen/plattformar, ibland uppe i träden, ibland på marken.
 • Bra chans till den annars mycket sällan sedda, nästan strutsstora, nordliga kasuaren.
 • Bra chanser också till imponerande palmkakaduor, papuanäshornsfåglar, två arter tjäder-stora kronduvor, Papuagrodmun, större ugglenattskärra, paradiskungsfiskare, lövsalsfåglar/bowerbirds och en hel rad andra spektakulära, färgstarka, endemiska, lokala och exotiska regnskogsfågelarter.
 • Dessutom amfibier, orkidéer och det märkliga pungdjuret Waigeo fläck-kuskus.
 • Myllrande regnskogsmiljöer, på lägre och högre höjd på fastlandet, samt på ön Waigeo i Raja Ampat.
 • Snorklingsmöjligheter på Waigeo, direkt från stranden i Korallhavet.
 • Inblick i det dagliga livet i städer och byar hos flera olika folkgrupper i Västpapua.
 • Vi besöker Sorong, Jayapura, Nimbokrang, Manokwari och Arfakbergen samt Malagufuk, och ön Waigeo i Raja Ampat.
 • Vår ledare Staffan Widstrand är tillsammans med Magnus Lundgren författare till den aktuella ”Årets Pandabok 2022”: ”Papua – Från paradisfåglar till djävulsrockor”
 • Därutöver erbjuds efter denna resa en fantastisk förlängningsexpedition, per fartyg till de otroliga sockertoppsöarna längre ut i Raja Ampat arkipelagen: Wayag och Piyanemo, med sina rika snorklingsmöjligheter för dom som vill ned under ytan till den magiska undervattensvärlden i vår planets mest artrika och färgsprakande korallrevsområde. Goda chanser till möten med manta-rockor.

ETT TROPISKT VILDMARKSRIKE
Det ska sägas direkt att denna resa är något alldeles, alldeles extra.

En unik regnskogs- och korallhavsexpedition in i Västpapuas uråldriga vildmarker, där vi har valt ut några av de allra bästa paradisfågel-, kasuar- och regnskogsfotoställena.

Vi fotograferar de nästan osannolikt eleganta paradisfåglarna och en rad andra spektakulära fågelarter. Vi satsar på många försök på de bästa platserna i Västpapua, och i en liten grupp för att inte behöva trängas i gömslena och för att maximera chanserna till fina bilder av de karismatiska fåglarna och de andra små och större djuren, med flexibilitet för ljusets och vädrets och alla andra makter.

Vi reser delvis i fotspåren på upptäckaren, vetenskaparen och Darwin-inspiratören Alfred Russel Wallace. Tillsammans med de sedan många årtusenden tillbaka, allra största upptäckarna och experterna på Papuas natur: Papuanerna själva.

Västpapuas fågelliv är extremt unikt. Hittills har man funnit inte mindre än 386 fågelarter s om betraktas som endemiska, det vill säga de finns bara här i hela världen. Många av dem platsar dessutom på en topplista över världens mest färggranna och exotiska fåglar: paradisfåglar, kasuarer, lövsalsfåglar, näshornsfåglar, paradiskungsfiskare, kronduvor, fruktduvor, papegojor, kakaduor…  Här finns ännu många arter som hittills inte hunnit beskrivas vetenskapligt. Man beräknar t ex att det kan finnas flera hundra tusen nya insektsarter att beskriva här. Minsta by på landet här kan ha fler fjärilsarter än det finns i hela Europa. Västpapuas bergiga och ångande tropiska regnskogar är ännu häpnadsväckande väl bevarade och man har nu regeringsbeslut på att skydda minst 70% av dem!

REGNSKOGSFOTO I VÄSTPAPUA
Att fotografera här är fantastiskt spännande och mycket givande. Det har också, i likhet med andra tropiska regnskogsmiljöer i världen, sina utmaningar, med värme, fuktighet och både en och annan regnskur och stark sol. Alla som någon gång provat fågelfoto i regnskog vet att det på många håll kan vara svårt och lätt lite frustrerande. Lösningen till denna utmaning är en lagom blandning av ihärdighet, tidiga morgnar, sena eftermiddagar, tålamod, inkörda gömslen och rätt lokala guider som vet exakt var och när fåglarna oftast befinner sig. Fågel- och viltaktiviteterna är mest intensiva före och under gryningen samt några timmar därefter. Att vara ute på plats när den papuanska skogen vaknar på morgonen är en sällsam upplevelse, vilken ljudkuliss! Fundera på att ta med ljudupptagningsgrejer eller lära dig hur du spelar in ljud med mobilen.
Många arter är aktiva även på sena eftermiddagen. Mitt på dagen är aktiviteten däremot låg och då försöker vi passa på att äta lunch, vila och transportera oss.
Djurlivet här har jagats av människan i många tusentals år, så många arter har utvecklat en tydlig skygghet, ofta runt där människor bor. Då är fasta, väl inkörda gömslen vid spelplatser som här, guld värda. Flera av de mest spektakulära arterna kommer att kunna fotograferas på flera av ställena vi besöker, så om du skulle missa pangbilden på det ena stället, så kan du fortsatt ha chansen igen på nästa…
Att Papua ännu är vilt och till stora delar industriellt orört, betyder också att antalet vägar, övernattningsmöjligheter och infrastruktur är extremt begränsat. Att resa på landsbygden här är mycket svårt att göra på egen hand och man är beroende av att ha bra, kunniga och väl lokalförankrade lokala arrangörer och guider. Vår agent här är en av de allra bästa i landet, som investerat i egna gömslen & logianläggningar och inte minst i avgörande bra relationer med folk i byarna vi passerar.
Alla borde någon gång i livet unna sig själv att komma till en riktigt myllrande tropisk regnskog. Denna expedition till Papua bjuder på en av världens mest artrika och unika chanser till just det.
Med natur, väder och vilda djur kan man aldrig riktigt veta säkert, men chanserna att möta och fotografera de flesta arter som nämns här är mycket stora.
I Papua förändras saker ibland mycket snabbt, något man också måste ha klart för sig när man reser här. Områden kan öppnas som varit stängda, eller stängas, som varit öppna, med bara någon dags varsel. Flyg kan skjutas upp, jordskred kan ha blockerat vägen, etc. En flexibel inställning är alltså av stor vikt för en lyckad expedition.

NIMBOKRANG
Är en bra bas för att utforska de fågelrika skogarna vid basen av Cyclopsbergen. Ett blandat skogs/kulturlandskap, med stora områden av intakt låglandsregnskog och sumpskog, med småvägar och stigar som ger lite lättare tillgänglighet.
Bland fåglarna: tolvtrådig paradisfågel, mindre paradisfågel, vitnäbbad bågparadisfågel och kungs-paradisfågel, ockra-bukig lövsalsfågel, större gultofskakadua, Papuanäshornsfågel, Papuagrodmun, Papua-stare, vitnäbbad kokaburra, svarthättad loripapegoja, låglands-peltops, Pinon’s kejsarduva, orange-bukig fruktduva, ädelpapegoja, palmkakadua, Triton-kakadua, drontsläktingen Victoria-kronduva, flera arter färgstarka kungsfiskare, lorikitpapegojor, manukoder, törnkråkor och mycket mer.

ARFAKBERGEN
Arfak anses vara ett av Västpapuas främsta fågelområden och ett av de bästa ställena att fotografera paradisfåglar. Detta inte minst för att våra lokala arrangörer byggt ett antal gömslen, matningsplatser och plattformar. Här tillbringar vi därför hela sex nätter. Denna del av ön har både en rik uppsättning endemiska arter och dessutom ett brett urval typiska skogsarter. Vi planerar att bo på två platser som båda ligger på ungefär 1600 meters höjd och sedan röra oss både lite uppåt och nedåt därifrån. Chanser till: praktparadisfågel, mindre paradisfågel, långstjärtad vårtparadisfågel, Arfak-astrapia, Vogelkop-strålparadisfågel, Vogelkop-kragparadisfågel, d’Albertis bågparadisfågel, samt arter som Arfak-honungsätare, vitstrimmig skogsrall, större ugglenattskärra, brun lövsalsfågel och den gyllene svartbruna lövsalsfågeln. Med lite mer tur också gampapegoja, och den stora Papuaörnen.

MALAGUFUK
En ensligt belägen by med ursprunglig låglandsregnskog runtomkring, dit vi får gå till fots den sista timmen på väg dit, bagaget bärs då av bärare. Ett av de få ställen där man regelbundet kan få se den strutsstora och sällsynta nordliga kasuaren. Dessutom arter som kungs-paradisfågel, mindre paradisfågel, tolvtrådig paradisfågel, praktsköldparadisfågel, Papuanäshornsfågel, fem färgsprakande kungsfiskararter, svart loripapegoja och drontsläktingen västlig kronduva.

WAIGEO
Vi avslutar expedition med tre nätter på denna söderhavs-ö med sagolikt kokospalmkantade sandstränder, regnskog och dessutom kustlinjer med fascinerande mangroveträsk. Vi ger oss in i regnskogen för att fotografera några av dess färgstarka arter, från beprövade gömslen. T ex den helt unika Wilson’s paradisfågel på sin spelplats och Röd paradisfågel på sin. Vi letar också efter det endemiska och ofta sedda däggdjuret Waigeo fläck-kuskus. Från stranden vid lodgen kan den som så vill snorkla bland korallrevets färggranna fiskar, alldeles utanför. Bland andra fåglar kan nämnas skäggträdseglare, palmkakadua, vitnäbbad kokaburra, krabbkungsfiskare, drontsläktingen västlig kronduva, flera arter fruktduvor, kejsarduvor, loripapegojor och manukoder.

Dagsprogram

Dag 1  Jayapura-Nimbokrang (Frukost – Lunch – Middag)
Flyget går från Jakarta på natten, och vi samlas vid ankomsten till Västpapuas huvudstad Jayapura på morgonen. Den ligger på nordkusten, i den indonesiskt styrda delen av den stora ön Nya Guinea. Bilresa ca 1,5 h till Nimbokrang där vi stannar tre nätter. Vi tar igen en del av tidsskillnaden med vila under dagen. På eftermiddagen en första titt i paradisfåglarnas marker.

Middag och övernattning på lodge i Nimbokrang. Rum med a/c, moskitnät och dusch.

Dag 2-3  Nimbokrang (Frukost – Lunch – Middag)
Tidig avfärd, frukostpaket med från lodgen. I jakt på bilder av de arter vi inte lyckades med dagen innan. Gömslen för ett par arter. Vila mitt på dagen och Dag 3 på eftermiddagen bilresa 1,5 h till Jayapura

Middag och övernattning på hotell i Jayapura/Sentani. Rum med a/c, moskitnät och dusch.

Dag 4  Jayapura – Syoubri village, Arfakbergen (Frukost – Lunch – Middag)
Efter frukost, och flyg till Manokwari. Bilresa med fyrhjulsdriven jeep 2 h upp i Arfakbergen. Här bor vi först två nätter i en mycket enkel ”basic homestay”. På eftermiddagen börjar vi leta efter paradisfåglar

Middag och övernattning på enkel homestay i Syoubri.

Dag 5  Syoubri village, Arfakbergen (Frukost – Lunch – Middag)
Tidig avfärd, frukostpaket med från hotellet. I jakt på bilder av de arter vi inte lyckades med dagen innan. Vila mitt på dagen och eftermiddags/kvällsutfärd igen

Middag och övernattning på enkel homestay i Syoubri.

Dag 6 Syoubri village – Mingree village, Arfakbergen (Frukost – Lunch – Middag)
Efter morgonturen, avresa med jeeparna till en annan by i Arfakbergen, Mingree, där vi kommer att bo i fyra nätter, i detta fantastiska område, ett av de bästa för fågelfoto i Västpapua, med flera iordningställda gömslen och plattformar. Efter middagsvila ger vi oss ut i skogen med sikte på arter som

Middag och övernattning på enkel lodge, rum med moskitnät, delade faciliteter.

Dag 7-9 Mingree village, Arfakbergen (Frukost – Lunch – Middag)
Två heldagar med tidig morgonutfärd, middagsvila och eftermiddagstur i de fantastiska fågelfotomarkerna runt byn. Middag och övernattning på enkel lodge, rum med moskitnät, delade faciliteter.

Dag 10 Mingree village, Arfakbergen – Manokwari (Frukost – Lunch – Middag)
På morgonen tidig morgonutfärd och därefter avresa med jeeparna, ca 2 h till Manokwari.

Middag och övernattning på hotell med wifi och fina rum med dusch.

Dag 11 Manokwari – Sorong – Malagufuk (Frukost – Lunch – Middag)
På morgonen flyg till Sorong, sedan jeepresa ca 2 h, till byn Malagufuk. Slutligen promenad 3,5 km på en spångad vandringsled till byn där vi ska bo.Middag och övernattning på ett mycket enkelt homestay.

Dag 12 Malagufuk (Frukost – Lunch – Middag)
Heldag runt byn Malagufuk. Känd för att vara ett av Papuas bästa ställen att få syn på och fotografera den svårsedda Nordliga kasuaren. Middag och övernattning på ett mycket enkelt homestay.

Dag 13 Malagufuk – Sorong – Waigeo (Frukost – Lunch – Middag)
Efter morgonens fototur, vandring tillbaka till jeeparna och resa med dem tillbaka till Sorong, där vi byter till expressbåt som tar oss till ön Waigeo i Raja Ampat för tre nätter där.
Middag och övernattning på bekväm beach resort på de kokospalmklädda stränderna.

Dag 14-15  Waigeo (Frukost – Lunch – Middag)
Två heldagar på Waigeo, i jakt på arter som det trädklättrande däggdjuret Waigeo Cuscus och de helt unika och endemiska Wilson’s paradisfågel och röd paradisfågel. Möjligheter till snorkling i Korallhavet.
Middag och övernattning på bekväm beach resort på de kokospalmklädda stränderna.

Dag 16 Waigeo – Sorong (Frukost – Lunch – Middag)
Morgonfototur och efter lunch expressbåt till Sorong, där vi tar in på ett bekvämt hotell.
Middag och övernattning på hotell.

Dag 17  Sorong – hemresa, eller fortsättningsexpedition i Raja Ampat (Frukost)
Antingen avresa mot Jakarta på morgonen, eller vidare ut i Raja Ampat med vårt fina expeditionsfartyg ”K/M Raja Adventurer” på eftermiddagen.

Alla dagar försöker vi att maximera fotomöjligheterna i det finaste ljuset, vilket betyder att vi kommer försöka att vara ute och fotografera i gryning och skymning, morgon och kväll, medan vi försöker vila mitt på dagen. Allt beroende också på väder och vind och lokal information.

Mer information

 • FOTOUTRUSTNING
  Då vi kommer att ha möjligheter till många olika typer av motiv – allt från gömslefotografering av fåglar, till storslagna landskap, människor, täta skogsmiljöer, små regnskogsdjur, växter, svampar och detaljer – så är det lämpligt att ha med sig allt från vidvinkelobjektiv till teleobjektiv. Vidvinkelzoomobjektiv med t.ex. brännvidd 12-24 och/eller 24-70 mm är mycket användbara. Ett makro typ 60 eller 100 mm likaså och en kort telezoom, t.ex. 70-200 mm. Längre telezoomobjektiv med brännvidder uppåt på 400 mm, 500mm, eller 600 mm ger bra förutsättningar till att ta varierade bilder av fåglar från gömslena/lekplatserna. 600 mm är en mycket användbar brännvidd vid fågelfotograferingen. För att ”öka” brännvidden om du har ett kortare tele eller en zoom kan du använda telekonverter eller t ex använda en kamera med DX-format, APC eller 4:3 sensor. Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ta med båda, det underlättar mycket att jobba med två kameror parallellt.
  Ett stativ rekommenderas mycket starkt. Med kulled för regnskogen, med gimbal för fågeltelefotografering (speciellt om man använder större teleobjektiv). En bra kompromiss kan vara en rejäl kulled och sedan en ”sidogimbal”, som tex Wimberleys ”Side-kick”

  Tänk ”lätt fotopackning” för skogsvandringarna, eftersom värmen och fukten drar mer kraft ur en än man kanske tror. På flera håll kan man hyra bärare för en mycket rimlig penning, för de tyngsta grejerna om man vill slippa bära dem själv. Regnskydd till all kamerautrustning.

 • KLÄDER
  Temperaturen i de trakter av Västpapua där vi rör oss, är hög, året runt. Luftfuktigheten med. Så lätta, luftiga, men ändå tåliga fältkläder. Långbenta fältbyxor och långärmade skjortor är bra mot sol, myggor och vassa kvistar och blad. Rejäla vandringsskor eller kortskaftade kängor rekommenderas.

  Sandaler, t-shirts och kortbyxor till att ha i lägret/hotellet under vilotid. En varm tröja för kvällsbruk. Regnkläder, typ poncho och regnbyxor är nödvändigt. Ett ihopfällbart litet paraply kan också vara bra i tillägg. Keps med skärm. Ta med egen snorkel och dykmask/cyklop. Att ta hjälp av utfällbara vandringsstavar är en bra idé.

 • BOENDE
  Vi bor på alltifrån hotell av medelklass-standard till enklare homestay/Bed and Breakfast och camp i enkel bush-standard.
 • TILLGÄNGLIGHET
  Resans karaktär, stigarnas framkomlighet och terrängens beskaffenhet gör att detta är en resa som inte är lätt för personer med nedsatt rörlighet. Man måste kunna gå någon timme i kuperad terräng, på leriga eller steniga stigar och en del uppförs- och nedförsbackar. Vid frågor eller tvekan, kontakta oss gärna så kan vi resonera om hur möjligheterna ser ut.
 • INKLUDERAT I PRISET
  Del i dubbelrum, helpension, logi och måltider enligt dagsprogram, gömslen, båtturer, fotoundervisning, alla lokala marktransporter, inträdesavgifter, Raja Ampat-besöksavgift, svensk reseledning och lokal engelsktalande guide, samt avreseskatt vid utresan.
 • EJ INKLUDERAT I PRISET
  Flyg tur och retur till start- respektive slutpunkt i Indonesien samt inrikesflyg i Indonesien och Västpapua (kostade ca 800 USD per person 2022, vi beställer dem samlat genom vår lokale agent), (OBS! Kontakta oss för information om flygbiljetter innan ni beställer), visum, vaccineringar, försäkringar, ev. medicinska tester, mediciner, avbeställningsskydd, alkoholhaltiga drycker, dricks, tvättservice, ting av personlig karaktär, utgifter i samband med ev flygförseningar eller alla andra eventuella ändringar beroende på orsaker bortom vår kontroll, samt lön till eventuella bärare av var och ens personliga utrustning i regnskogen.
 • MÖTESPLATS
  Resan börjar på Jayapuras flygplats och avslutas på Sorongs flygplats.

 • BETALNINGSVILLKOR
  Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 100 dagar innan avresan. Observera att anmälningsavgiften på denna resa är 50% av resans pris. Dessa betalningsvillkor skiljer sig från våra ordinarie villkor.

 • PASS OCH VISUM
  Giltigt pass krävs, med minst sex månaders kvarvarande giltighetstid för inresa till Indonesien. EU-Covidpass. Enligt normalt gällande regelverk, undantas svenska medborgare med ordinarie pass kravet på visum till Indonesien för turistbesök upp till 30 dagar. Särskilt tillstånd för besök i Papua ordnas av den lokala arrangören. Reservation för att den ännu lite oklara Covid-19 situationen i världen kan komma att innebära eventuella begränsningar som vi idag inte känner till. Hela Indonesien är i skrivande stund öppet igen för besökare.

 • FÖRSÄKRING
  Vi rekommenderar varmt att du noga ser över din reseförsäkring inför resan. Läs igenom i villkoren om vad som eventuellt ingår och inte. Var noggrann med att kolla att försäkringen innehåller hemreseskydd vid eventuell sjukdom eller pandemi och att den gäller för alla former av förändringar i form av inställda flygresor, förseningar, myndighetsbeslut eller skadestånd, oavsett anledning bortom er, vår resebyrås och vår lokala arrangörs kontroll. Ofta behöver t ex reseskyddet i en vanlig hemförsäkring kompletteras. Där finns förstås en uppsjö av försäkringsbolag att välja mellan. Ett bolag som många rekommenderar och som bland annat resebyråernas egen branschorganisation SRF har ett nära samarbete med är Gouda reseförsäkringar.

  Goudas reseförsäkringar omfattar reseskydd för pandeminer/epidimer eller händelser som är kopplade till Covid-19. Försäkringen gäller även vid avrådan från UD att resa. Försäkringen ersätter sjukvård, hemtransport etc. om du insjuknar i Covid-19 under din resa. Försäkringen ersätter även merkostnader som kan uppstå vid sjukdom som t.ex. kost, logi och nya flygbiljetter.

  Läs mer och beställ din försäkring här:

  Reseförsäkring om du inte fyllt 70 år vid utresa

  Reseförsäkring om du fyllt 70 år vid utresa

  Avbeställningsförsäkring

 • HÄLSA OCH VACCINATION
  Att resa i Västpapua är inte utan utmaningar. Infrastrukturen är relativt outvecklad och man behöver vara i tillräcklig fysisk form för att kunna gå i terräng uppför och nedför på stigar i värmen, även under blöta och leriga förhållanden. Malaria finns och profylax mot den rekommenderas starkt. Vad gäller vaccinationer och malariaprofylaxrecept, kontakta er läkare eller erfaren vaccinationsbyrå. Solskyddsmedel, insektsmedel och de mediciner ni regelbundet använder medtages.
 • GRUPPEN OCH SPRÅK
  Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell. Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.
 • RESEVILLKOR OCH RÄTTIGHETER
  OBS: Resevillkoren för denna resa avviker från de ordinarie med att slutbetalningen ska ske 100 dagar innan avresa. Därmed ändras även avbokningsvillkoren enligt följande. Om avbeställningen sker mer än 100 dagar innan avresa tas ett belopp motsvarande resans anmälningsavgift ut i avbokningskostnad. Sker avbeställningen 100 dagar eller mindre, före avresa sker ingen återbetalning. Notera att om avbeställningen sker 100 dagar eller mindre, före avresa och slutbetalning ännu ej erhållits, måste resterande belopp betalas in omedelbart.
  Anmälningsavgift på denna resa är 50% av resans pris.

  Resevillkor

  Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Fotografiskledare

Staffan Widstrand
född 1959. Fotograf och författare. Sony Europe Imaging Ambassador.
En av Sveriges internationellt mest erkända fotografer. Outdoor Photography Magazine har kallat honom “en av världens mest inflytelserika naturfotografer”.

VD för Wild Wonders International AB, som äger och driver projekten Wild Wonders of Europe och Wild Wonders of China
Medgrundare till Rewilding Europe och Naturturismföretagen/Ekoturismföreningen.

Utsedd till Årets Naturfotograf i Sverige, mångfaldig prisvinnare i internationella fototävlingar som:
Wildlife Photographer of the Year, European Nature Photographer of the Year, Emirates Wildlife Photographer of the Year, Årets Bild I Sverige, PGB Awards, Golden Turtle, Ryssland, Golden Porpoise, Kina

Anlitad som domare i en rad stora internationella fototävlingar: World Press Photo, GDT European Nature Photographer of the Year och i tre gånger hittills i BBC-Wildlife Photographer of the Year.

Publicerad i många av världens största tidningar, som National Geographic Magazine, GEO, Stern, Der Spiegel, Le Figaro, La Repubblica, El Mundo, El País, Natur, Terre Sauvage, Animan, Veja Brazil, The Guardian, The Sunday Times, FOCUS, Yomiuri Shimbun, Yangtze Daily, Yancheng News och Shanghaibaserade The Bund Pictorial.
Staffan har haft och arrangerat utställningar internationellt i Toronto, National Museum of Wildlife Art i Jackson Hole USA, svenska ambassaden i Tokyo, Tromsö museum, Bodö museum, Kunst- und Ausstellungshalle i Bonn, Rådhuset i Oslo, Finlandiahuset i Helsingfors, svenska ambassaden i Washington, i Mérida och i Mexico city i Mexico, i Chengdu, Tianjin, Beijing, Shanghai, Xishuangbanna, Shenzhen, Sanmenxia, Wuhan, Yichun, Kunming och i Chongqing, Kina, Torino, Italien, i Salamanca, Spanien, samt i utomhusutställningar i Haag, Prag, Berlin, Madrid, Köpenhamn och Stockholm. Samt på Kulturhuset i Stockholm, Länsmuseerna i Kristianstad och Luleå, Malmö museum, Skansen, Kolmårdens djurpark, Borås djurpark, samt Bränneriet i Stora Björstorp på Österlen.

Vinnare av hedersutmärkelsen “Den Gyllene Vimpeln” från det Holländska Postkodlotteriet (tillsammans med Nelson Mandela och Bill Clinton). Staffan är en av grundarna av “International League of Conservation Photographers” (ILCP), “Rovdjurscentret De 5 Stora” i Järvsö, masskommunikationsinitiativet “Wild Wonders of Europe”, naturskyddsinitiativet “Rewilding Europe”, masskommunikationsinitiativet “Wild Wonders of China” samt Naturturismföretagen/Ekoturismföreningen och dess kvalitetsmärkning “Naturens Bästa”.

Medlem i Naturfotograferna/N. Gavs 2014 titeln ”Visiting Professor” vid Beijing Old University i Kina.

Författare och medförfattare till 19 böcker, varav inte mindre än sex vunnit priset ”Årets Pandabok WWF”.

Hemsida: www.staffanwidstrand.se

www.wild-wonders.com
www.rewildingeurope.com
www.wildwondersofchina.com

Fel: Kontaktformulär hittades inte.