Projektbeskrivning

DENNA RESA ÄR EN TILLÄGGSRESA TILL RESAN – VITA TRANOR, UGGLOR OCH JÄTTEHAVSÖRNAR, JAPAN
20 – 28 FEBRUARI 2023. LÄS MER HÄR…

Några höjdpunkter

 • Japanska makaker som badar i varma källor.
 • Dramatiskt vinterlandskap.
 • Traditionellt japanskt boende med bad i varma källor.
 • Fantastisk japansk mat.
 • Reseledaren visar dig alla sina bästa ställen och du får egen fotografisk rådgivning och tips i en liten grupp av likasinnade
 • Vi bidrar aktivt till naturskydd genom ekonomiskt stöd till Wild Bird Society of Japan

Att få besöka Japan under vintern är en naturupplevelse utan liknelse. Japan bjuder oss på ett snötäckt berglandskap som inte bara ger oss en fantastisk möjligheter till landskapsfotografering utan även ger oss en mycket vacker bakgrund när vi fotograferar djur och fåglar. På denna förlängningsresa kommer vi att få uppleva unika möten med de japanska makakerna. Från Tokyo tar vi oss upp i de japanska alperna för att fotografera de berömda japanska makakerna när de badar i varma källor.

JAPANSKA MAKAKER VID JIGOKUDANI YAEN-KOEN
I bergen norr om Nagano ligger Jigokudani eller ”Helvetets dal” som den skulle heta på svenska. I dalen rinner Yokoyo floden, vars vatten kommer från varma källor, fram. Hit tar vi oss för att fotografera de berömda japanska makakerna, även kända som snöapor. Aporna kommer ner till floden för att bada i det varma vattnet. I anslutning till floden finns en ”pool” där aporna badar.

Vi kommer att tillbringa två hela dagar i Jigokudani och vi kommer att kunna fotografera aporna när de badar men även i det dramatiska landskapet. Med lite tur så kan vi även få uppleva snöbollskrig mellan de yngre aporna. Ofta finns det även goda möjligheter att ta bilder på ungar som sitter hos sina mödrar. Aporna är orädda så det ges tillfällen till alla typer av bilder.

Boka denna fotoresa

Dagsprogram

Dag 1 (17/2) (Middag)
Ankomst  till Tokyo Haneda internationella flygplats. Vi reser med Shinkansen (snabbtåg) och lokaltåg till Yudanaka. Fri eftermiddag. Fotoworkshop på kvällen.

Dag 2 – 3 (18 – 19/2) (Frukost Middag)
Efter frukost tar vi oss till Jigokundani Yaen-koen för att fotografera de japanska makakerna när de badar i varma källor, leker i snön etc. Heldagar hos aporna.
För att komma till Jigokundani Yaen-koen behöver vi gå ca 1,5 km på vandringsled genom skogen.

Dag 4 (20/2) (Frukost)
Efter frukost åker vi tillbaka till Tokyo och Haneda flygplats. På kvällen flyger vi till Kushiro om du valt att följa med på vår resa till Hokkaido annars flyg hem..

Mer information

Johan Siggesson född 1977. Frilansande naturfotograf från Älvängen strax norr om Göteborg, men boende på Malta sedan flertalet år tillbaka.

Johan har en högskoleexamen i informatik. Han leder kurser i naturfotografi på Malta och anlitas flitigt av de lokala naturorganisationerna för bildvisningar och föreläsningar. Johan leder också privata workshops på Malta där han främst koncentrerar sig på de lokala kameleonterna och de endemiska sötvattenskrabborna.

Det relativt begränsade djurlivet i hans nya hemland Malta har inspirerat honom att söka sig till andra destinationer. Skottland ligger Johan särskilt varmt om hjärtat och han fotograferar regelbundet både på Shetlandsöarna och på det Skotska Höglandet.

Johan har under åren premierats i många av de större naturfototävlingarna både i Europa och USA. Hans bilder är utsökta och subtila med fokus på det nära.
2014 utsågs han till Årets Naturfotograf i Skottland.

www.johansiggesson.com

Då vi kommer att ha möjligheter till många olika typer av motiv, allt från närbilder till landskapsbilder med aporna i så är det lämpligt att ha med sig allt från vidvinkelobjektiv till teleobjektiv. Vi kommer att kunna komma mycket nära de Japanska makakerna. Detta gör att ett vidvinkel zoomobjektiv med t.ex. brännvidd 24-70 mm är utmärkta.
Telezoomobjektiv, t.ex. 70-200 mm eller 80-400mm, ger mycket bra förutsättningar till att ta varierande bilder av aporna.
Teleobjektiv med fasta brännvidder, t.ex. 300 mm eller 500 mm, är även de mycket användbara. För att öka brännvidden om du har en kortare tele eller en zoom kan du använda telekonverter.
Då det kan förekomma kraftigt snöfall är det viktigt att ha med bra skydd för kamerautrustningen. Det bästa är ett regntätt  kameraskydd. Tänk även på att ha överdrag till kameraväskan eller ryggsäcken.
Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ha med dessa. Stativ kommer att vara användbart vid många tillfällen. Alternativet är ett stabilt ettbensstativ. Ett stativ av den ena eller andra formen är ett måste.

Temperaturen i de Japanska alperna kan variera mellan några plusgrader till ca – 20 grader. Rejäla vinterkläder och vinterstövlar är ett måste!

Boendet har  begränsningar vad gäller tillgänglighet då hiss saknas.  Den stig som leder upp till aporna är inte tillgänglig med rullstol.

Vi bor på ett traditionellt japanskt guesthouse, sk Ryokans, av enkel – medelstandard. Hotell på japanska landsbygden är ofta äldre. Hiss finns inte på vårt boende. På Rykoans har inte samtliga rum egen toalett. Oftast saknas dusch i rummen men samtliga boenden har sk Onsen bad.

Del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, samtliga inträden, fotoundervisning, lokala transporter, transfer till och från Haneda flygplats.

Flyg tur och retur Tokyo Haneda internationella flygplats, försäkringar, avbeställningsskydd, luncher, drycker och saker av personlig karaktär.

Haneda internationella flygplats, Tokyo. Resan börjar och avslutas här.
Reseledaren möter och lämnar gruppen på flygplatserna.

Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan workshopen.

Svenska medborgare behöver inte visum till Japan om vistelsen understiger 90 dagar. Ditt pass ska vara giltigt under hela tidsperioden du befinner dig i Japan. Vid incheckning för flyg krävs pass.

Vi rekommenderar varmt att du noga ser över din reseförsäkring inför resan. Läs igenom i villkoren om vad som eventuellt ingår och inte. Viktigt är att kolla att ersättning ingår för hemresa/sjuktransport i händelse av olycka eller allvarlig sjukdom. Ofta behöver t ex reseskyddet i en vanlig hemförsäkring kompletteras. Där finns förstås en uppsjö av försäkringsbolag att välja mellan. Ett bolag som många rekommenderar och som bland annat resebyråernas egen branschorganisation SRF har ett nära samarbete med är Gouda reseförsäkringar.

Goudas reseförsäkringar omfattar reseskydd för pandeminer/epidimer eller händelser som är kopplade till Covid-19. Försäkringen gäller även vid avrådan från UD att resa. Försäkringen ersätter sjukvård, hemtransport etc. om du insjuknar i Covid-19 under din resa. Försäkringen ersätter även merkostnader som kan uppstå vid sjukdom som t.ex. kost, logi och nya flygbiljetter.

Läs mer och beställ din försäkring här:

Reseförsäkring om du inte fyllt 70 år vid utresa

Reseförsäkring om du fyllt 70 år vid utresa

Avbeställningsförsäkring


Kontakta din läkare för rådfråga om vaccinationer.

Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Läs omdömen

  Boka fotoresa

  Vinter i Japan - Makalösa makaker 17-20 feb 2023

  OBS! När ni gjort er bokning ska ni omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får ni inte det ber vi er kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

  Ditt namn*

  Gatuadress*

  Postnummer och stad*

  Telefonnummer*

  Din e-postadress*

  Jag bokar även huvudresanresan Vinter i Japan - vita tranor, ugglor och jättehavsörnar 12 - 20 februari 2022*
  JaNej
  Boende*
  Enkelrum (Enkelrumstillägg tillkommer)Dubbelrum
  Önskar dela rum med

  Önskemål om specialkost

  Övriga upplysningar

  Rabattkod

  Jag godkänner resevillkoren, inkl. extra resevillkor med anledning av Covid-19, samt har tagit del av information om Centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302* Läs resevillkoren samt information om Centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302
  JaNej – Jag godkänner att namnlista delas ut i samband med resan till resans övriga deltagare.*
  JaNej - Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.
  All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund