Vinter i Japan – Makalösa makaker

20 – 24 februari 2021

Förlängningsresa till Vinter i Japan – vita tranor, ugglor och jättehavsörnar 12 – 20 februari 2021

Några av resans höjdpunkter:

  • Japanska makaker som badar i varma källor.
  • Dramatiskt vinterlandskap.
  • Traditionellt japanskt boende med bad i varma källor.
  • Fantastisk japansk mat.
  • Reseledaren visar dig alla sina bästa ställen och du får egen fotografisk rådgivning och tips i en liten grupp av likasinnade
  • Vi bidrar aktivt till naturskydd genom ekonomiskt stöd till Wild Bird Society of Japan

Att få besöka Japan under vintern är en naturupplevelse utan liknelse. Japan bjuder oss på ett snötäckt berglandskap som inte bara ger oss en fantastisk möjligheter till landskapsfotografering utan även ger oss en mycket vacker bakgrund när vi fotograferar djur och fåglar. På denna förlängningsresa kommer vi att få uppleva unika möten med de japanska makakerna.  Från Tokyo tar vi oss upp i de japanska alperna för att fotografera de berömda japanska makakerna när de badar i varma källor.

Japanska makaker vid Jigokudani Yaen-koen
I bergen norr om Nagano ligger Jigokudani eller ”Helvetets dal” som den skulle heta på svenska. I dalen rinner Yokoyo floden, vars vatten kommer från varma källor, fram. Hit tar vi oss för att fotografera de berömda japanska makakerna, även kända som snöapor. Aporna kommer ner till floden för att bada i det varma vattnet. I anslutning till floden finns en ”pool” där aporna badar.

Vi kommer att tillbringa två hela dagar i Jigokudani och vi kommer att kunna fotografera aporna när de badar men även i det dramatiska landskapet. Med lite tur så kan vi även få uppleva snöbollskrig mellan de yngre aporna. Ofta finns det även goda möjligheter att ta bilder på ungar som sitter hos sina mödrar. Aporna är orädda så det ges tillfällen till alla typer av bilder.

Resefakta

Datum
20 – 24 februari 2021

Pris  
15 900 kr
(Anmälningsavgift 3 180 kr)*

Reseledare
Jan Pedersen

Antal deltagare
Min 4
Max 7

Sista anmälningsdag
30 december 2020

Inkluderat i priset
Del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, samtliga inträden, fotoundervisning, lokala transporter, transfer till och från Haneda flygplats. Boendet kommer att vara på ryokan (tradionellt japanskt värdshus) av enkel- till medelstandard.

Enkelrumstillägg
2000 kr

Boende
Vi bor på ett traditionellt japanskt guesthouse, sk Ryokans, av enkel – medelstandard. Hotell på japanska landsbygden är ofta äldre. Hiss finns inte på vårt boende. På Rykoans har inte samtliga rum egen toalett. Oftast saknas dusch i rummen men samtliga boenden har sk Onsen bad.

Ej inkluderat i priset
Flyg tur och retur Tokyo Haneda internationella flygplats, (OBS! Kontakta oss för information om flygbiljetter), försäkringar, avbeställningsskydd, luncher, drycker och saker av personlig karaktär.

Flygplats
Haneda internationella flygplats, Tokyo. Resan börjar och avslutas här.

Fotoutrustning
Då vi kommer att ha möjligheter till många olika typer av motiv, allt från närbilder till landskapsbilder med aporna i så är det lämpligt att ha med sig allt från vidvinkelobjektiv till teleobjektiv. Vi kommer att kunna komma mycket nära de Japanska makakerna. Detta gör att ett vidvinkel zoomobjektiv med t.ex. brännvidd 24-70 mm är utmärkta.
Telezoomobjektiv, t.ex. 70-200 mm eller 80-400mm, ger mycket bra förutsättningar till att ta varierande bilder av aporna.
Teleobjektiv med fasta brännvidder, t.ex. 300 mm eller 500 mm, är även de mycket användbara. För att öka brännvidden om du har en kortare tele eller en zoom kan du använda telekonverter.
Då det kan förekomma kraftigt snöfall är det viktigt att ha med bra skydd för kamerautrustningen. Det bästa är ett regntätt  kameraskydd. Tänk även på att ha överdrag till kameraväskan eller ryggsäcken.
Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ha med dessa. Stativ kommer att vara användbart vid många tillfällen. Alternativet är ett stabilt ettbensstativ. Ett stativ av den ena eller andra formen är ett måste.

Kläder
Temperaturen i de Japanska alperna kan variera mellan några plusgrader till ca – 20 grader. Rejäla vinterkläder och vinterstövlar är ett måste!

Tillgänglighet
Boendet har  begränsningar vad gäller tillgänglighet då hiss saknas.  De stig som leder upp till aporna är inte tillgänglig med rullstol.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

Pass och visum
Svenska medborgare behöver inte visum till Japan om vistelsen understiger 90 dagar. Ditt pass ska vara giltigt under hela tidsperioden du befinner dig i Japan. Vid incheckning för flyg krävs pass.

Försäkringar
Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd. Vi rekommenderar alltid att man har försäkringar som täcker sjuktransporter både på plats och hem.

Hälsa
Kontakta din läkare för att rådfråga om vaccinationer.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Resevillkor

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Dagsprogram

Dag 1 (20/2) (Middag)
Ankomst  till Tokyo Haneda internationella flygplats. Övernattning på hotel i Tokyo.

Dag 2 (21/2) (Frukost – Middag)
Vi reser med Shinkansen (snabbtåg) och lokaltåg till Yudanaka. Fri eftermiddag. Fotoworkshop på kvällen

Dag 3-4 (22-23/2) (Frukost Middag)
Efter frukost tar vi oss till Jigokundani Yaen-koen för att fotografera de japanska makakerna när de badar i varma källor, leker i snön etc. Heldagar hos aporna.
För att komma till Jigokundani Yaen-koen behöver vi gå ca 1,5 km på vandringsled genom skogen.

Dag 5 (24/2) (Frukost Middag)
Efter frukost åker vi tillbaka till Tokyo och Haneda flygplats. På kvällen flyger vi tillbaka hem till Skandinavien.

Galleri