Några höjdpunkter

  • Vilda kungsörnar på närhåll
  • Stora möjligheter att få bilder på kungsörnar som interagerar med korpar och ibland räv
  • Mycket välbyggda uppvärmda och mysiga fotogömslen i 3 hela dagar
  • Chans att fotografera även havsörn och duvhök
  • Chans att fotografera lavskrika, gråspett, domherrar och andra fåglar
  • Endast 2 fotografer i varje gömsle så vi kan hålla avstånd

Tidigt på morgonen i det totala beckmörkret vandrar vi ut i den norrländska vinterskogen till våra fotogömslen där vi ska tillbringa dagen. När vi fått vår fotoutrustning på plats börjar så väntan på att ljuset ska komma. Så plötsligt rör sig något i den fortfarande halvdunkel morgonen, vi kikar ut genom gömslets små fönster och kan ana en mörk skugga som sitter en bit från gömslet, kungsörnen är tidig i dag. Otåligt inväntar vi dagens ljus innan vi börjar fotografera den ivrigt ätande örnen.

Kungsörnen är ett av de stora rovdjuren i Sverige och en fantastiskt vacker fågel som många naturfotografer drömmer om att kunna fotografera. Med vilda kungsörnar på mycket nära håll från de välbyggda och uppvärmda gömslena, specialbyggda för naturfoto, ges nu möjligheter att ta mycket läckra bilder på dessa fåglar.

De ytterst regelbundet uppträdande örnarna här brukar bjuda på fotomöjligheter och upplevelser i världsklass. Kungsörnar nästan inpå objektivens närgräns, ofta sedan i full action med rävar, korpar och ibland också havsörnar.

Dessutom har vi möjligheter till att fotografera en stor del av vinternorrlands andra inlandsfågelarter som kan dyka upp utanför fotogluggarna. Med lite tur så dyker kanske fåglar som gråspett, lavskrika, nötskrika, domherre, större hackspett, olika mesar och duvhök upp framför våra gömslen.

Så här års, i ett med största sannolikhet ordentligt snöigt vinterlandskap, i minusgrader, med snö uppe på träden, är det ofta ett spännande halvarktiskt vinterljus med starka färger och långa skuggor. Detta och eventuella snöfall ger ytterligare dimension till våra bilder.

Dagsprogram

Mer information

Resans fokus ligger på att fotografera fåglar. Då vi kommer att fotografera i första hand från specialgjorda gömslen är det lämpligt att ha med sig teleobjektiv. De flesta gömslen byggda för 500mm brännvis men även 300 till 400 mm brännvidd fungerar utmärkt.
Telezoomobjektiv, t.ex. 70-200 mm eller 80-400mm, ger mycket bra förutsättningar till att ta varierande bilder av fåglar och däggdjur.
För att öka brännvidden om du har en kortare tele eller en zoom kan du använda telekonverter.

Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ha med dessa. Stativ kommer att vara användbart.

Temperaturen i Västerbotten i januari ligger ofta på flera minusgrader och kan sjunka ner till ca – 25 grader. Rejäla vinterkläder och vinterstövlar är bra att ha! Gömslena är uppvärmda.

Boendet är av enklare standard.

Boendet är inte fullt tillgängligt vid nedsatt rörlighet. Resans karaktär gör att gömslen och visa miljöer inte är tillgängliga vid nedsatt rörlighet.

Del i dubbelrum och måltider enligt dagsprogram (lunchen består av ett lunchpaket som äts i gömslet), tillgång till specialbyggda gömslen i 3 dagar.

Resa tur och retur Kalvträsk, försäkringar, avbeställningsskydd, drycker (annat än det som serveras till maten), telefon och internetavgifter och saker av personlig karaktär.

Resan börjar och avslutas i Kalvträsk. Transport till och från Skellefteå flygplats eller Bastuträsk station kan ordnas, pris 1 500 kr tur och retur/person. Transporten utförs av vår lokala guide.

Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan workshopen.

Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Kontakta din läkare.

Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.