Några höjdpunkter

  • Närgångna möten med kronhjort i en fantastisk ädelskogsmiljö 
  • Orädda hjortar som ger oss oändliga fotomöjligheter 
  • Du får lära dig att ta kreativa djurbilder
  • Reseledaren lär ut specialtekniker och du får fotografisk rådgivning och tips för att du ska lyckas med dina bilder 

Det tidiga september morgonen är fortfarande mörk och lite kylig. Från ädellövskogen hörs högljudda bröl och våldsamma ljud av horn som stöter mot horn. Så träder en ensam kronhjortshanne fram ur skuggorna. Hornen är enorma. Efter honom kommer hans harem med hinder. Ett nytt högljutt bröl ljuder över landskapet – detta är hans honor och hans revir. Vi befinner oss med våra kameror mitt i kronhjortens brunsttid.

Under denna helg kommer vi att fokusera på att fotografera de majestätiska kronhjortarna som finns i Jaegersborgs Dyrehave norr om Köpenhamn. Här finns drygt 300 kronhjortar samt 1500 dovhjortar och 100 sikahjortar som tack vare att området är ett populärt friluftsområde har blivit vana vid mänsklig närvaro och detta ger mycket bra fotografiska förutsättningar. Förutom att djuren är oskygga är området en mosaik av öppna grässlätter och gammal värdefull ädellövskog. Landskapet ger en extra dimension till hjortbilderna.

Vår fotografering är som intensivast på morgon och kväll när djuren är som mest aktiva och  ljuset är som bäst. Vädret kan vi inte styra över men ofta ligger det vid klart väder dimmor i skogen tidigt på morgonen som ger spännande fotomöjligheter. Oavsett väder ger det tillsammans med höstfärgerna som börjar ta fart på träden fina förhållanden för fotografering.

Förutom att fotografera hjortarna på ”traditionellt” vis kommer vi att lära ut och praktisera flera mer kreativa bildtekniker. De oskygga djuren gör att vi får möjligheter att använda andra objektiv än teleobjektiven. Med vidvinkel kan vi skapa berättande bilder med hjortarna i sin miljö.

Vi kommer även att få tid till att arbeta med våra bilder och ha lärorika bilddiskussioner där du får feedback på dina bilder och får inspiration av att se vad de andra har gjort.

Dagsprogram

Mer information

Jonathan Stenvall
Född 1997 och bosatt i södra Stockholm

Jonathans fascination för naturen och dess invånare har präglat hans uppväxt och idag tar den honom över hela jorden för att uppleva och dokumentera världens natur. Mycket av hans fotografering har dock fokuserat på hans hemstad och med stöd av Hasselbladsstiftelsen arbetade han i många år på ett projekt med fokus på lokal och urban natur i Stockholm. År 2015 blev han utsedd till årets unga nordiska naturfotograf (NNPC) och sedan dess har han blivit tilldelad flera utmärkelser i internationella fototävlingar.

Han är initiativtagare till YNNP (YoungNordicNaturePhotographers), ett nätverk som består av runt 30 unga naturfoto
talanger från Sverige, Norge och Finland.

Jonathan är invald i Naturfotograferna/N och är sedan 2017 Olympus Visionary/Ambassadör.

www.Jonathanstenvall.com

Workshopens fokus ligger på att fotografera kronhjortar och övriga hjortar som finns i Jaegersborg.
Telezoomobjektiv, t.ex. 70-200 mm eller 80-400mm, ger mycket bra förutsättningar till att ta varierande bilder av hjortarna.
Teleobjektiv med fasta brännvidder, t.ex. 300 mm eller 500 mm, är mycket användbara både för mer ”traditionella” porträttbilder men även för miljöbilder. För att öka brännvidden om du har en kortare tele eller en zoom kan du använda telekonverter.

September vädret kan variera mycket, dagarna kan vara sommarvarma likväl som de är kyliga. Morgnar och kvällar är dock ofta lite kyliga så varma kläder, mössa och vantar är att rekommendera. Tag även med regnkläder. I övrigt rekommenderas oömma fältkläder och grova gymnastikskor eller kängor.

Vi bor och har teoriundervisning på Hotel Fortunen.

Boendena är fullt tillgängligt. Resans karaktär och vissa miljöer gör att resan är mindre lämplig  vid nedsatt rörlighet.

Del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, fotoundervisning.

Resa till Jaegersborg, Danmark, resekostnader under workshopen, drycker, försäkringar, avbeställningsskydd, utgifter av personlig karaktär.

Hotel Fortunen. Resan börjar och avslutas här.

Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan workshopen.

Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Kontakta din läkare.

Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.