BOKNINGEN PÅ DENNA KURS ÄR STÄNGD

Några höjdpunkter

  • Fågel- och djurfotografins grunder
  • Markofotografins (närbild) grunder
  • Landskapsfotografins grunder
  • Kreativ naturfotografering
  • Bildredigering och digital framkallning
  • Möjligheter att prova professionell kamerautrustning
  • Tips, feedback och handledning från prisvinnande naturfotograf

Vill du lära dig fotografera natur? I denna grundkurs i naturfotografi får du under en månads tid, under sex träffar lära dig allt och lite till om grunderna i naturfotografering. Om du saknar utrustning ges du också möjligheten att testa på professionella kamerahus och objektiv från Olympus.

UPPLÄGG
Kursen innehåller fyra innekvällar och två fotoutflykter i naturen. Innekvällarna kommer att fokusera på teori där varje kväll tar upp ett nytt ämne så som ‘’Fågelfotografi’’ eller ‘’bildredigering ‘’. Innekvällarna följs alltid upp med olika fotouppgifter som du får utföra på egen tid mellan kurstillfällena. Har vi chansen testar vi också på de olika fototeknikerna i slutet av teorikvällarna i en slags miniworkshop där vi kan arbeta med föruppställda motiv i ‘’studiemiljö’’. Utflykterna kommer gå till naturområden i Stockholms närhet där deltagarna får en chans att testa på de olika tekniker i fält med handledning av kursledaren.

TEORI
På innekvällarna kommer teorin framförallt bestå av grundläggande kunskaper i de olika fotostilarna inom naturfoto. Vi kommer prata om vilken utrustning som fungerar bäst och varför, hur man går tillväga för att fotografera sitt motiv och hur man ska tänka när man arbetar med ljus, komposition, bakgrund och andra viktiga komponenter när man skapar sin bild. Utöver det kommer kursledaren lära ut ovärderlig tips och trix från många års erfarenhet i fält. När vi lärt oss grunderna kommer vi också börja lära oss de första stegen i kreativ naturfotografering och hur vi kan arbeta mera kreativt och applicera det på olika fotostilar. Vi kommer även att titta på bilderna vi tagit mellan kurstillfällena och tillsammans inspireras och bidra med feedback till varandra. Sist med inte minst kommer vi lära oss hur man efterbehandlar och framkallar våra bilder och vilka program som fungerar bäst för just dina behov. Har du frågor om teorin under kursens gång finns kursledaren alltid tillgänglig via mejl och telefon för att svara på dina frågor och funderingar.

TESTA PÅ UTRUSTNING 
Saknar du utrusning för att genomföra delar av kursen eller vill testa på hur det är att jobba med professionella kameror och objektiv? Under kursens gång kommer man få chans att testa utrustning från Olympus OM-D segment. 

Dagsprogram

Mer information

Jan Pedersen född 1957. Fotograf, författare och världsresenär. Har i mer än 33 år lett naturresor och naturfotoresor över hela världen – i alla biom från öknar till regnskogar. Han har lett resor i 55 olika länder och har arbetat för flera stora svenska resarrangörer och är en mycket uppskattad reseledare, guide och naturfotoguide. Han har producerat resor och utbildat många nya reseledare. Ekoturism ligger honom mycket varmt om hjärtat.
Är sedan 2014 medlem i Naturfotograferna/N och är en internationell premierad fotograf.
2015 blev han totalsegrare i den prestigefyllda internationella fototävlingen Asferico.
Han är också en mycket erfaren lärare i fotografering och naturfotografering sedan 2001 med bl.a naturfotokurser i fotoklubbar, på folkhögskolor – med årliga kurser samtidigt som han undervisar på mediautbildningar.
Jan är kanske Sveriges mest publicerade naturboksförfattare. Hans första bok “I Arabiens öknar” blev av Världsnaturfonden WWF utsedd till årets Pandabok 2000 för barn och ungdom och hans sjungande bok “Fågelsång” är Sveriges mest sålda naturbok någonsin. Totalt har den sålts i över en halv miljon exemplar i Sverige, Finland och Norge tillsammans förutom att den är utgiven på åtta andra språk. Efterföljaren “Vilda Djur” blev även den en succé och publicerades också i Norge och Finland samt på fyra andra europeiska språk. Han har också skrivit populära böcker som “Fågelresor”, “Mitt i Naturen”, “Fågelsång runt Knuten”, “Lyssna på Djuren”, “Djur i Världen” och “Sveriges Fåglar – en fälthandbok för alla”, “Fåglar i Sverige och Norden”.

Jan har skrivit talrika artiklar för dags- och facktidningar om djur och natur. Han anlitas också flitigt som föredragshållare för en bred publik. Har även arbetat som tillsynsman och guide i svenska naturreservat.

Driver med Henrik Karlsson det stora fotoprojektet “Vilda Norden”.

Kurs och handledning i fält. Möjligheter att prova på Olympus utrustning.

Resa till utflyktsmål och utgifter av personlig karaktär.

Teoridelarna hålls i Olympus lokaler, Råsundavägen 12 i Solna (gångavstånd från Solna station). Teoriföreläsningaran startar ca kl 18.30 och varar till ca 21.30. Fältutflykterna är heldagar och exakta tider anges under kursens gång.

Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan workshopen.

Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.