Några höjdpunkter

  • Fokus på att lära ut hur man jobbar från idé till färdig utskrift
  • Vi planerar och skapar en bildserie
  • Hitta din egen personliga stil i din bildserie
  • Fokus på bildskapande, kreativitet och komposition
  • Tre av dina bilder skrivs ut i A3 under workshopen så att du får med dom hem
  • Bildanalys och konstruktiv bildkritik

Från idé till bild och utskrift – en bild är aldrig detsamma på en skärm som på en utskrift. Det finns många saker att tänka på inför en utskrift. Motivet ska vara intressant, papprets kvalitet och struktur påverkar det färdiga resultatet och hur ska man redigera sin bild inför en utskrift. Så hur går man tillväga med enkla medel för att nå den optimala fine art utskriften.

Under denna workshop i Herrljunga fokuserar vi på att lära oss hur vi uppnår bästa resultat. Vi kommer att jobba från grunden med att skapa en bildserie som vi skriver ut. Vi börjar med att ta fram en idé om bildserie som vi sedan fotograferar och redigerar bilderna inför utskrift. Vi avslutar med att skriva ut tre bilder i A3. Under workshopen har vi både teoripass och övningar som gör att du lär dig grunderna att jobba inför print/utksriftt och du utveckla dig.

När vi är ute och fotograferar kommer det vara med fokus på att ta bilder inför utskrift. Vi kommer att fotografera både spännande naturmiljöer med snygga rena utsnitt men även röra oss mot det mer traditionella dokumentärbilder på ödehus, fokus kommer ligga på den färdiga utskriften och hur man kan tänka redan vid fotograferingstillfället för att optimera sin fine art print.

Under hela workshopen så får du aktiv handledning och hjälp, både i den kreativa delen med tankar kring bildserie, i fotograferingen och redigeringen av Thomas Örn Karlsson.

Dagsprogram

Mer information

Thomas Örn karlsson har jobbat i 6 år som fotograf med start inom naturfotografering, men på senare år jobbat mer eller mindre inom skräck och sci-fi genren där alla gränser är till för att brytas.

Thomas är ambassadör för Olympus och Focusnordic.

Med ett flertal utställningar utomlands t.e.x New York, Spanien, Portugal, Paris m.m och otaliga illustrationer till olika skräck och sci-fi magasin utomlands och bokomslag plus egna böcker så har han lyckats hitta en egen väg inom fotografering.

Utöver sitt kreativa skapande så har Thomas ett stort engagemang för naturvårds frågor, ett av dom. är jobbet han gjort angående vattendragen i Västsverige där han i över 4 år har dokumenterat genom bilder och samlande av miljöfakta vad som har hänt med dom de senaste åren.

Han har både förläst för Sveriges klimatminister, Isabella Lövin, och även haft ett ca 20 tal utställningar runtomkring i Sverige. Även inom det här projektet så har det blivit kreativt med långa slutartider med Nisifilter och drönar bilder men även det traditionella natur och landskap bilderna har spelat stor roll.

Objektiv för landskapsfotografering kan vara bra att ha till exempel någon vidvinkel, (objektiv från 14 mm till 70 mm kan passa de miljöer vi fotograferar, ibland även kortare tele, 70-200 t ex.) Gråfilter och ev polarisationsfilter är användbart. Stativ och trådutlösare rekommenderas.

Vädret i oktober kan variera från riktigt varmt sommarväder till mer höstligt väder. Lämpligt är att ha kläder som man kan klä sig i olika lager. Mössa och vantar är att rekommendera. Tag även med regnkläder. I övrigt rekommenderas oömma fältkläder och kängor.

Boendet har inga direkta begränsningar vad gäller tillgänglighet. De områden vi rör oss i för fotografering innebär minskad tillgänglighet för rullstol.

Del i  dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, tre stycken A3 utskrifter, fotohandledning och guidning, moms. 

Resa tur och retur Töcksfors, lokala transporter, försäkringar, avbeställningsskydd, eventuellt enkelrumstillägg, drycker, dricks och saker av personlig karaktär.

Samling vid Turistgården Töcksfors kl 14.00 fredagen den 10 september.

Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

Vi rekommenderar varmt att du noga ser över din reseförsäkring inför resan. Läs igenom i villkoren om vad som eventuellt ingår och inte. Viktigt är att kolla att ersättning ingår för hemresa/sjuktransport i händelse av olycka eller allvarlig sjukdom. Ofta behöver t ex reseskyddet i en vanlig hemförsäkring kompletteras. Där finns förstås en uppsjö av försäkringsbolag att välja mellan. Ett bolag som många rekommenderar och som bland annat resebyråernas egen branschorganisation SRF har ett nära samarbete med är Gouda reseförsäkringar.

Goudas reseförsäkringar omfattar reseskydd för pandeminer/epidimer eller händelser som är kopplade till Covid-19. Försäkringen gäller även vid avrådan från UD att resa. Försäkringen ersätter sjukvård, hemtransport etc. om du insjuknar i Covid-19 under din resa. Försäkringen ersätter även merkostnader som kan uppstå vid sjukdom som t.ex. kost, logi och nya flygbiljetter.

Läs mer & beställ försäkring här.

Kontakta din läkare och rådfråga.

Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell. Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.