BOKNINGEN PÅ DENNA WORKSHOP ÄR STÄNGD.

Några höjdpunkter

  • Fokus på att lära ut tekniker med långa slutartider
  • Användning av filter
  • Fokus på bildskapande, kreativitet och komposition
  • Tips om hur du utvecklar din bildbehandling
  • Individuell handledning både i fält och i det digitala mörkrummet

Den här workshopen riktar sig till dig som vill lära dig att fotografera med långa slutartider och är nyfiken på att testa att fotografera med ett sk. ND- filter.

Teknik, bildbehandling och fotografering
Under workshopen kommer vi att ha både teoretiska och praktiska pass. Bland annat så diskuterar och pratar vi om tekniken för att fotografera med långa slutartider samt vilken utrustning man har nytta av vid denna typ av fotografering. Vi kommer bl.a att jobba med att  fotografera med ND-filter, detta är lite speciellt och vi går  i detalj igenom hur det görs.
Vi kommer även prata lite kring bildbehandling och komposition samt titta på och diskutera bilder tagna av andra fotografer.

Vår fotograferingen koncentreras kring vattendrag. Vi besöker olika områden utmed åarna Nossan, Lidan och Säveån, alla kantas av olika skogstyper vilket ger oss möjligheter till bilder av rinnande vatten i olika miljöer. Att fotografera med långa slutartider i denna typ av miljö ger fantastiska bilder som man inte hittar någon annanstans.

Vi kommer både få chans till att fotografera snygga vattenfall och vattentrappor.

Dagsprogram

Mer information

Thomas Örn karlsson har jobbat i 6 år som fotograf med start inom naturfotografering, men på senare år jobbat mer eller mindre inom skräck och sci-fi genren där alla gränser är till för att brytas.

Thomas är ambassadör för Olympus och Focusnordic.

Med ett flertal utställningar utomlands t.e.x New York, Spanien, Portugal, Paris m.m och otaliga illustrationer till olika skräck och sci-fi magasin utomlands och bokomslag plus egna böcker så har han lyckats hitta en egen väg inom fotografering.

Utöver sitt kreativa skapande så har Thomas ett stort engagemang för naturvårds frågor, ett av dom. är jobbet han gjort angående vattendragen i Västsverige där han i över 4 år har dokumenterat genom bilder och samlande av miljöfakta vad som har hänt med dom de senaste åren.

Han har både förläst för Sveriges klimatminister, Isabella Lövin, och även haft ett ca 20 tal utställningar runtomkring i Sverige. Även inom det här projektet så har det blivit kreativt med långa slutartider med Nisifilter och drönar bilder men även det traditionella natur och landskap bilderna har spelat stor roll.

Objektiv för landskapsfotografering kan vara bra att ha till exempel någon vidvinkel, (objektiv från 14 mm till 70 mm kan passa de miljöer vi fotograferar, ibland även kortare tele, 70-200 t ex.) Gråfilter och ev polarisationsfilter är användbart. Stativ och trådutlösare rekommenderas.

Vädret i september kan variera från sommarvärme till mer kyligt väder. Lämpligt är att ha kläder som man kan klä sig i olika lager. Mössa och vantar är att rekommendera. Tag även med regnkläder. I övrigt rekommenderas oömma fältkläder och kängor eller ännu hellre gummistövlar.

Boendet har inga direkta begränsningar vad gäller tillgänglighet. De områden vi rör oss i för fotografering innebär minskad tillgänglighet för rullstol.

Del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, workshops och fotohandledning.

Resa till och från Herrljunga, drycker, försäkringar, avbeställningsskydd, utgifter av personlig karaktär.

Herrljunga hotell och konferens. Resan börjar och avslutas här.

Starttid: 15.00 25 september
Sluttid: 13.00 27 september

Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Kontakta din läkare.

Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.