Välkommen till inspirerande föredrag på resekvällar med Wild Nature fotoresor. Varje resekväll kommer att ha fokus på ett speciellt område i världen.

Resekvällarna genomförs i programmet “Zoom” och är gratis.

Du anmäler dig nedan och på dagen för resekvällen får du en länk på mail som du kopplar upp dig till resekvällen med, utan att behöva ha programmet installerat på din dator.

SAGOLIK NATUR PÅ ISLAND
FRIDA HERMANSSON
Frida tar oss med på en underbar höst- och vinterresa på Island. Hon låter oss möta hösten med glödande höstfärger i markvegetation och fjällbjörkar och hon visar oss gömda pärlor på höglandet. Att uppleva Island på vintern är något utöver det vanliga. Vädret på ön är alltid nyckfullt och särskilt om vintern. Det bidrar till att göra det redan storslagna landskapet ännu mer storslaget. Vi får uppleva den dramatiska kustens spännande klippformationer, svarta lavastränder och många vattenfall men även spännande safirblå isgrottor.

BJÖRNAR OCH ANDRA ROVDJUR I FINLAND
JAN GYLLENSTEN

Vår stora nordiska rovdjur är ofta mycket svåra att få se och fotografera men i norra Finland finns de bästa möjligheterna i Europa att fotografera våra stora rovdjur –  björn, varg och järv. Gränsen mellan Finland och Ryssland är hundratrettio mil lång och går genom obefolkade skogar och ödemarker, här ligger det så kallade ”ingenmanslandet”, en buffert som mellan Finland och Ryssland. Detta område tillsammans med skyddad natur på båda sidor gränsen (och driftiga entreprenörer)  har skapat fantastiska förutsättningar för att fotografera våra stora rovdjur. Jan tar oss med på en fotografisk resa där vi får möta dessa underbara djur i bild och höra om Jans upplevelser och möten med dom.

NORDIKST FÅGELPARADIS, VARANGERHALVÖN, NORGE
MAGNUS MARTINSSON

Nästan längst norrut i Norge och öster om Istanbul ligger Varangerhalvön, tundrans sista utpost innan Barents hav tar vid. Magnus tar oss med till denna stundtals ogästvänliga plats som är ett av Europas riktigt fågelparadis. Vintertid så fylls kusten och hamnar med de exotiska och enormt färgstarka fåglarna – praktejder och alförädare. Dessa arktiska häckfåglar har sällskap av alfåglar och ejdrar. När vintern övergår till vår och försommar fylls fågelklippor med tordmular, sillgrisslor, tretåiga måsar, toppskarvar och havets egen clown, lunnefågeln. Uppe på tundran anländer myrspovar, brushanar, labbar och mängder av andra fåglar så fort snön släpper taget.

ISBJÖRNENS RIKE – SVALBARD
STAFFAN WIDSTRAND

Mittemellan nordligaste Norge och Nordpolen ligger Svalbard, ofta också kallat Spetsbergen, en arktisk vildmark som fascinerar, med havsis, glaciärer, berg och polartundra. Ögruppen har både fantastiska glaciärer som glittrar i solljuset, midnattssol från mitten av april till sena augusti och ett spännande arktiskt djurliv. Isbjörn är Svalbard kanske mest känt för, men här finns också valrossar, sälar, renar, fjällrävar och flera arter valar och delfiner. Staffan har besökt Svalbard vid många tillfällen och denna gång tar han oss med på en kryssning i september. En tid där det arktiska ljuset kanske är som vackrast med rosa kvällshimlar och magiskt solljus från den nu lägre stående solen.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.