Välkommen till inspirerande föredrag på resekvällar med Wild Nature fotoresor. Varje resekväll kommer att ha fokus på några speciella områden i världen.

Resekvällarna genomförs i programmet “Zoom” och är gratis.

Du anmäler dig nedan och på dagen för resekvällen får du en länk på mail som du kopplar upp dig till resekvällen med, utan att behöva ha programmet installerat på din dator.

LAIKIPIAS SVARTA VÅLNAD – KENYA
HENRIK KARLSSON
Leoparder är av många ansedda som de mest fascinerade och spännande av de stora katterna. De är alltid en av de största attraktionerna på en safari i Afrika och när man ser dom så stiger pulsen men tänk dig då känslan när du får möta en svart leopard. Svart leopard är inte en egen art utan en ovanlig variation av den ”vanliga” prickiga leoparden. I Aberdares bergen i Kenya och en bit norröver på Laikipia platån ses svarta leoparder mer ofta och regelbundet än någon annanstans i världen men aldrig tidigare har en svart leopard visat sig så som Giza Mrembo gör… Följ med till Kenya och möt inte bara svart leopard utan även ”vanlig” leopard, Grey´s zebra, nätgiraffer, antiloper och spännande fåglar.

ISBJÖRNENS RIKE – SVALBARD
FRIDA HERMANSSON

Mittemellan nordligaste Norge och Nordpolen ligger Svalbard, ofta också kallat Spetsbergen, en arktisk vildmark som fascinerar, med havsis, glaciärer, berg och polartundra. Ögruppen har både fantastiska glaciärer som glittrar i solljuset, midnattssol från mitten av april till sena augusti och ett spännande arktiskt djurliv. Isbjörn är Svalbard kanske mest känt för, men här finns också valrossar, sälar, renar, fjällrävar och flera arter valar och delfiner. Frida har besökt Svalbard vid flera tillfällen och denna gång tar hon oss med på en spännande kryssning.

PARADISFÅGLAR OCH REGNSKOGSMYLLER – VÄST PAPUA
STAFFAN WIDSTRAND

Följ med Staffan på en regnskogsexpedition till Västpapua och det extremt unika fågelliv som finns där. Hittills har man funnit inte mindre än 386 fågelarter som betraktas som endemiska. Många av dem platsar dessutom på en topplista över världens mest färggranna och exotiska fåglar. Staffan tar dig med till spelplatser för paradisfåglar och lövsalsfåglar. Du får möta kasuarer, näshornsfåglar, paradiskungsfiskare och papegojor samt annat spännande som finns i regnskogen.

  Boka webbinar

  Resekväll - Isbjörnar, svarta leoparder och paradisfåglar 13 februari 2024

  OBS! När du gjort din bokning ska du omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får du inte det ber vi dig kontakta oss via telefon, 0705-89 13 18.

  Ditt namn*

  Din e-postadress*

  All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund