Välkommen till inspirerande föredrag på resekvällar med Wild Nature fotoresor. Varje resekväll kommer att ha fokus på ett speciellt område i världen.

Resekvällarna genomförs i programmet “Zoom” och är gratis.

Du anmäler dig nedan och på dagen för resekvällen får du en länk på mail som du kopplar upp dig till resekvällen med, utan att behöva ha programmet installerat på din dator.

BLAND KOLIBRIER, TUKANER & PILGIFTSGRODOR – COSTA RICA
JAN PEDERSEN
Costa Rica är en av världens främsta naturdestinationer och internationellt har Costa Rica blivit en av de bästa och mest populära destinationerna för natur-fotografering. Landets biodiversitet är en av världens största och kolibrier, tukaner, vrålapor, sengångare, leguaner och pilgiftsgrodor är bara några av alla spännande djur som du kan möta och nästan överallt är djuren förvånansvärt oskygga. Följ med Jan Pedersen, som har lett våra fotoresor till Costa Rica i 9 år, på en odyssé genom de artrika regnskogarna på centrala höglandet. Här möter du djur som är förvånansvärt oskygga och på många håll lätta att fotografera, eftersom jakt inte har förekommit på länge. Skogarna är levande med tusentals orkidéer, lianer, bromelior, mossor och andra epifyter och varje dags besök i regnskogen ger helt nya fotomöjligheter av djur, växter och miljöer .

FÖRUNDERLIG NATUR I LEMURERNAS RIKE – MADAGASKAR
JAN PEDERSEN

Madagaskar är ett sägenomspunnet land, isolerat och geologiskt uråldrigt med en djur- och växtvärld som är helt unik. Ingen annanstans i världen finns så många arter av kameleonter. Lemurerna finns naturligt bara här – i hela världen. Mellan 80-90 % av alla djur och växter är endemiska. På Madagaskar finns de märkliga baobabträden, insekter med giraffhals, grodor som liknar Sydamerikas pilgiftsgrodor, världens minsta kameleonter – storlek som en lillfingernagel, inga giftormar men ormar som har falska kvistar, grenar och löv på huvudet, hela släkten av fåglar som inte finns någon annanstans, insekter kamouflerade som röda blommor – JA – listan kan bli hur lång som helst! Madagaskar är kort sagt en plats där det alltid finns något spännande för en naturfotograf.

  Boka webbinar

  Resekväll - Costa Rica & Madagaskar 25 januari 2024

  OBS! När du gjort din bokning ska du omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får du inte det ber vi dig kontakta oss via telefon, 0705-89 13 18.

  Ditt namn*

  Din e-postadress*

  All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund