Välkommen till inspirerande föredrag på resekvällar med Wild Nature fotoresor. Varje resekväll kommer att ha fokus på ett speciellt område i världen.

Resekvällarna genomförs i programmet “Zoom” och är gratis.

Du anmäler dig nedan och på dagen för resekvällen får du en länk på mail som du kopplar upp dig till resekvällen med, utan att behöva ha programmet installerat på din dator.

LIVETS CIRKEL – NDUTU, TANZANIA
FRIDA HERMANSSON
Ndutu utgör den nordvästra delen av Ngorongoro Conservation are, ett område på drygt 8 000 km² och inkluderar den spektakulära Ngorongoro-kratern, Olduvai Gorge, skogar, berg och Ndutus vidsträckta slätter som övergår till Serengeti nationalpark. Från december till april, beroende på regnet, är Ndutus slätter hem åt enorma hjordar av gnuer, zebror och antiloper. Så här års när gräsmarkerna är gröna och frodiga är det dags för att kalva, varje dag föds tusentals kalvar av gnuer, zebror och andra antiloper. Med denna enorma täthet med djur och nyfödda kalvar så ökar rovdjurens aktivitet, livets naturliga cirkel.

MASHATU, JÄTTARNAS LAND – BOTSWANA
HENRIK KARLSSON

I Botswanas sydöstra hörn, som gränsar till Sydafrika och Zimbabwe, ligger Mashatu game reserve. Mashatu är en mosaik av gles busk- och trädsavann, öppna slätter, sandstenshällar och våtmarker. Mångfalden av livsmiljöer gör att området är mycket rikt på djur, allt från kameleonter och fåglar till Afrikas stora djur. Mashatu har en av södra Afrikas största elefantpopulationer, i området strövar drygt 1000 elefanter. Från ett gömsle vid ett vattenhål kan man uppleva elefanterna på bara någon meters håll. Mashatu har även gott om de stora katterna, av de tre stora är gepard minst vanliga medan det finns ett flertal lejongrupper. Katternas katt i Mashatu är trots allt leoparden, här finns en mycket stor population leoparder och ofta kan vi hitta dom avslappnade och bekvämt vilande i något av de stora Mashatuträden (nyalabärsträd). Det är ingen underdrift att säga att Mashatu är ett av de absolut bästa ställena i Afrika att se och fotografera leoparder.

DEN STORA MIGRATIONEN – MASAI MARA, KENYA
MAGNUS MARTINSSON

Masai Mara ligger i sydvästra Kenya och är ett av de bästa områdena i hela Afrika för att se och fotografera det afrikanska djurlivet. Tillsammans med Serengeti nationalpark i Tanzania utgör Masai Mara ett av världens mest spektakulära ekosystem med kanske den största koncentrationen av djur i hela världen. Den ständigt pågående vandringen av gnuer och andra betesdjur som zebror och antiloper brukar komma till Masai Mara under juli månad och då fylls savannen med miljontals av djur. För att komma till gräsmarkerna i Masai Mara måste djuren korsa Mara floden och denna företeelse har blivit en av de riktigt stora naturupplevelserna i världen och något som man som naturfotograf och naturintresserad bara måste uppleva någon gång i sitt liv.

BERGSGORILLOR, SCHIMPANSER OCH ANDRA PRIMATER – UGANDA
STAFFAN WIDSTRAND

Under den brittiska kolonialtiden fick Uganda smeknamnet Östafrikas juvel och det är ett namn som än idag stämmer in på Uganda. Landet är en riktig naturjuvel med en enorm mångfald av däggdjur, fåglar, reptiler och insekter. Högst upp på listan står nog bergsgorillan, en av världens mest hotade däggdjursarter. I dag beräknas det finnas knappt 1 000 bergsgorillor kvar och alla lever i Virunga bergen, som ligger i Uganda, Rwanda och Kongo-Kinshasa, samt i den närbelägna nationalparken Bwindi Impenetrable forest. Att få uppleva bergsgorillorna i det vilda är något som man aldrig kommer att glömma, kanske det rent av är en av de största naturupplevelserna som går att få.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.