WEBBINARIET ÄR FULLBOKAT! 

Detta är Wild Nature fotoresors nionde webbinar i en serie där vi tar upp olika aspekter inom naturfoto. Denna gång med Tema – SOMMAREN

Vi tar en symbolisk avgift på 200 kronor för att få delta i våra webbinarier.

Webbinarierna genomförs i programmet “Zoom”.

När du anmält dig och betalat, får du en länk på mail som du kopplar upp dig till webbinariet med, utan att behöva ha programmet installerat på din dator.

SOMMARFÅGELFOTO MED AUTOFOKUS I FOKUS – STAFFAN WIDSTRAND
Fåglar är kul – de är vackra och finns nästan överallt. Så här års har de dessutom sin snyggaste partyklädsel på. De är snabba, ryckiga, oberäkneliga, ofta skygga. De flyger, hoppar, flaxar och gömmer sig bakom en massa bråte i terrängen. Hur gör man som fågelfotograf för att få in skärpan? Bland det svåraste är att lära sig hantera sin kameras autofokussystem då det finns många inställningar och möjligheter. Vilken metod använder man när? När ska man växla AF-metod? När behöver man köra manuellt? Staffan har brottats med de utmaningarna i många år. Här går han igenom hur han jobbar med AF vid fågel- och viltfoto. Kanske också några ord om slutartider…

SOMMARBLOMSTER – EVA PETTERSSON
Det finns få saker som är så härliga som att krypa runt med kameran på en äng full med sommarblomster eller i sin egen trädgård. Motiven är oändliga och närmaste tiden vi har framför oss är den allra bästa. Att vara ute en tidig morgon när daggen ligger kvar på blommorna, eller att bara sitta och vänta in ljuset är livskvalitet och det blir som oftast bra motiv och därmed bilder.
Eva berättar om hur du kan hitta fler motiv än du tror, bara du sätter dig ner och börjar titta från ett annat perspektiv. Hon visar hur lätt det är att prova olika vinklar, och hon visar variation på hur det ser ut i trädgården eller på ängen från vecka till vecka. En del blommor vissnar och en del nya slår ut och du får nya idéer och fotomotiv

SOMMARNÄRA I SOMMARLJUS – JAN PEDERSEN
Inte bara fåglar och blomster erbjuder på mängder av motiv under våren och sommaren. Det är även den tid då ett myller av insekter och små djur kryper fram ur vintergömslena eller kläcks. Som med alla makromotiv är det först när man tar sig tid och börjar spana på nära håll som man ser den otroliga variationen, hittar gömda motiv och ser detaljer man aldrig tidigare har sett. Den starka sommarsolen är dock trixig för makrofotografering och Jan berättar om hur man får det bästa ljuset i bilderna och hur man kommer till rätta med svåra element som vind och skygga insekter. Följ med i förstoring 1:1 eller närmare!