Detta är Wild Nature fotoresors åttonde webbinar i en serie där vi tar upp olika aspekter inom naturfoto.

Vi tar en symbolisk avgift på 200 kronor för att få delta i våra webbinarier.

Detta gör vi eftersom de tidigare webbinarierna har bokat fullt på en gång, även de extra inlagda. Men ändå så är det inte alla anmälda som är med när vi sätter igång. På det sättet spärras platser för andra som gärna hade velat lyssna och titta.

Webbinarierna genomförs i programmet “Zoom”.

När du anmält dig och betalat, får du en länk på mail som du kopplar upp dig till webbinariet med, utan att behöva ha programmet installerat på din dator.

MÖT VÅREN MED MAKRO – ANNA ULMESTRAND
Så här dags dyker de upp som ett säkert vårtecken – alla bilder på tulpaner, krokusar, vitsippor och blåsippor, nästan lika många som det finns riktiga blommor. ´
Så i sorlet av bilder – hur får man då sin egen att sticka ut?
Anna kommer ge sina tankar på hur man får ett ”vanlig blombild” bli till något unikt och annorlunda genom små enkla medel. Ett bra makrofoto handlar så mycket mer om bakgrunden än vad man kanske tror.Komposition, bakgrund och vad en blomma kan berätta enbart genom sin form kommer Anna att prata mycket mera om.

FÖRSOMMAR PÅ MÅNGFALDENS Ö – ÖLAND – HENRIK KARLSSON
Försommaren är kanske den mest intensiva tiden för naturfotografen och så här års bjuder Öland på enastående fotomöjligheter. Henrik tar oss med ut i sina hemmamarker där vi får möta många exotiska växter och små djur i det öländska landskapet. Vissa av insekterna som större ekbock och ekoxe är så spännande att de borde figurera i ett eget föredrag, och de är fotograferade under spännande ljusförhållanden. Henrik bjuder på inspiration och tips och kanske avslöjar han någon av sina favoritplatser…

NÄR VÅREN EXPLODERAR – JAN PEDERSEN
När dagarna börjar bli ljusare och varmare efter vintern, så händer det många nya saker i naturen varje dag. Följ med på en liten tidsresa där Jan visar bilder från när de första djuren kryper fram ur vinterdvalan och vårväxter spirar fram tills när doppingar kurtiserar, grodor lekar och många spännande insekter tar för sig av de spirande blommorna. Jan delar med sig av flera spännande tekniker om hur man skapar närhet och dynamik i bilderna. Att fotografera djur med vidvinkel, att få till låga perspektiv, utvidga rymden i bilden och att skapa känsla genom ljuset är bara några av de ämnen han tar upp.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.