Detta är Wild Nature fotoresors sjätte webbinar i en serie där vi tar upp olika aspekter inom naturfoto.

Vi tar en symbolisk avgift på 200 kronor för att få delta i våra webbinarier (Läs om vårt rabatterbjudande nedan).

Detta gör vi eftersom de tidigare webbinarierna har bokat fullt på en gång, även de extra inlagda. Men ändå så är det inte alla anmälda som är med när vi sätter igång. På det sättet spärras platser för andra som gärna hade velat lyssna och titta.

Webbinarierna genomförs i programmet “Zoom”.

När du anmält dig och betalat, får du en länk på mail som du kopplar upp dig till webbinariet med, utan att behöva ha programmet installerat på din dator.

FOTOGRAFERA ARTPORTRÄTT I FÄLTSTUDIO – HENRIK KARLSSON
Har du sett fantastiska studio porträtt på växter och djur med helt vita bakgrunder och undrar hur de är gjorda?

Henrik berättar i detta föredrag om, hur han genom att använda bakgrunder och ljussättning, skapar bilder som helt fokuserar på arten: Bilder helt utan någon bakgrund som tar fokus från arten. Denna typ av naturfotografering är ett sätt att sätta fokus på och presentera arter som finns i vår närhet. Överallt finns spännande motiv och det är en typ av naturfotografering som kan skapa annorlunda bilder oavsett tid på dygnet.

DÄR LAND MÖTER HAV – FRIDA HERMANSSON
Det är något alldeles speciellt med kustnära landskap. Där i mötet mellan hav och land. Vädrets nyckfulla skiftningar. Vattnets rörelser mot dramatiska klippor eller mönster som målas i mjuk sand. Öppen horisont och luft i lungorna. Och så ljuset. Lugnet i det allra första blå timmen ljuset. Skiftningarna när det övergår till gryning och världens målas i färg. Dramatiska solnedgångar som sätter både klippor och vågor i brand, och lugnet i skymningens sista ljus som reflekteras i ljusa kalkstensklippor. Gråväder. Oväder. I Fridas presentation tar hon dig med till några av hennes favoritplatser där land och hav möts, och visar hur landskapet kan gestaltas på olika sätt beroende på ljus och olika tekniker.

KALAHARI EN LEVANDE VILDMARK – JAN PEDERSEN
En enorm ostörd halvöken där geparder, svartmanade lejon och andra rovdjur jagar bland väldiga sanddyner. Magnifikt ljus, röd sand och vilda djur samlas i en värld bortom det tänkbara.
Följ med Jan ut i en öken, som är en visuell upplevelse och upplev det ständigt föränderliga ljuset och illusionen av sanden som rör himlen mot en ändlös horisont. Jan visar subtila och personliga bilder som bygger på ljus, former och rörelse. Han berättar också om teknikerna bakom en del av de speciella bilderna, och vi får höra om det ömtåliga ekosystemet som hotas av kommande oljebrytning, överexploatering av turismen. Följ med ​​på en dammig men oförglömlig resa in i ett afrikanskt underland.

”KLIPPKORT” TILL VÅRA WEBBINARIER
Vi planerar att genomföra minst fem webbinarier (inkl. detta) under våren och sedan ytterligare fler under hösten. Om du vill försäkra dig om plats på dessa och få en rabatt kan du köpa ett ”klippkort” som gäller för fem webbinarier för 900 kr (10% rabatt mot ordinariepris).

Genom att köpa ”klippkortet” kommer du alltid att få förtur att anmäla dig till våra webbinarier. ”Klippkortet” gäller under 2021.

Om du vill köpa ”klippkortet” så bockar du i det i anmälningsformuläert.