Detta är Wild Nature fotoresors artonde webbinar i en serie där vi tar upp olika aspekter inom naturfoto.

Vi tar en avgift på 200 kronor för att få delta i våra webbinarier.

Webbinarierna genomförs i programmet “Zoom”.

När du anmält dig och betalat, får du en länk på mail som du kopplar upp dig till webbinariet med, utan att behöva ha programmet installerat på din dator.

I COSTA RICAS REGNSKOGAR – JAN PEDERSEN
Jan Pedersen  har länge fotograferat regnskog över hela världen och här får du följa med honom in i de djupa och gröna skogarna i Costa Rica där de mest osannolika livsformerna förekommer. Jan kommer att berätta om hur han fotograferar när det är mörkt och djuren ”försvinner” in i omgivningen. Han berättar hur man behärskar ljuset och bakgrunden för att få spännande och levande bilder. Du får möta allt från kolibrier till ormar och grodor och du får tips om hur du själv kan träna inför en resa och hur du fotograferar under en pågående resa.

VIA VÄRLDEN HEM TILL LAPPLAND – SARA LINDSTRÖM
Följ med på en visuell resa genom nordligaste Sveriges storslagna vidder. Sara var fotografen som ständigt reste och bodde utomlands i jakten på berg och äventyr, fram till en pandemi satte käppar i hjulen och tvingade henne hem till polcirkeln på obestämd tid. Det blev starten på en ny stor upptäcktsresa genom landskapen hon övergav redan i tonåren. Kärlek vid andra ögonkastet kan man säga.

PANTANAL – STAFFAN WIDSTRAND
”Det gröna helvetet” hette det förr
”Det Ekologiska Paradiset” kallas det ofta nu.

Det är samma ställe – det enorma våtmarksområdet Pantanal i Brasilien. Staffan Widstrand var där med en grupp i september senast, och han visar lite färska bilder från den turen.

Jaguarer, jätteuttrar, flera arter arapapegojor, myrslokar, tapirer, tukaner, apor, kajmaner, hjortar och andra fantastiska djur. “Sydamerikas Serengeti”…

Fel: Kontaktformulär hittades inte.