Detta är Wild Nature fotoresors sjuttonde webbinar i en serie där vi tar upp olika aspekter inom naturfoto.

Vi tar en avgift på 200 kronor för att få delta i våra webbinarier.

Webbinarierna genomförs i programmet “Zoom”.

När du anmält dig och betalat, får du en länk på mail som du kopplar upp dig till webbinariet med, utan att behöva ha programmet installerat på din dator.

I NYA HEMMAMARKER – HENRIK KARLSSON
Hur påverkas din fotografering när förutsättningarna i dina hemmamarker förändras. Henrik har bott nästan hela sitt liv i Småland och med närhet till Öland, vårt vackra nordiska ljus har alltid spelat en stor roll i hans fotograferande. Nu mer tillbringar Henrik merparten av sin tid i Western Cape i Sydafrika och med helt andra förutsättningar. Här är ljuset annorlunda och även om morgon- och kvällsljus är ”bättre” än på de flesta andra platser i Afrika så är det inte jämförbart med vårt nordiska ljus. Dessutom varken kan man eller bör man röra sig överallt. Hur påverkar dessa betydande förutsättningar hans fotograferande?

HUR SKAPAR DU STÄMNING I DINA BILDER – FRIDA HERMANSSON
Frida berättar om hur hon brukar tänka när hon försöker skapa stämning och mystik i sina bilder. Hur hon arbetar med ljus, rörelseoskärpa och ibland dubbelexponering för att få fram den känsla hon är ute efter, oavsett om det handlar djur och natur i närområdet, isländska landskap eller djurlivet i arktis.

SVARTVITT – VARFÖR, NÄR OCH HUR? – JOHAN SIGGESSON
Svartvitt – Varför, när och hur? Svartvita bilder har något speciellt tycker många. Andra förstår inte alls varför man skall ta bort alla underbara färger. Är man naturfotograf är det kanske extra svårt att förstå och uppskatta den svartvita bilden. Johan förklarar varför det kan vara lärorikt, inspirerande och utvecklande att fundera över, titta på och skapa svartvita bilder. I Johans presentation visar han några av sina svartvita favoritbilder från olika platser runt om i världen. Han berättar varför han tycker just dom passar bra i svartvit och hur han har tänkt vid fototillfället och vid efterbehandlingen.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.