Detta är Wild Nature fotoresors fjortonde webbinar i en serie där vi tar upp olika aspekter inom naturfoto.

Vi tar en avgift på 200 kronor för att få delta i våra webbinarier.

Webbinarierna genomförs i programmet “Zoom”.

När du anmält dig och betalat, får du en länk på mail som du kopplar upp dig till webbinariet med, utan att behöva ha programmet installerat på din dator.

FINE ART BILDER – JOHAN SIGGESSON
Vad är fine art photography egentligen? Uttrycket används i tid och otid men vet vi egentligen vad det betyder och innebär?
Kan mina bilder säljas som fine art? Vad menas med begränsad upplaga egentligen och varför finns det så många olika papper att trycka på?
Johan reder ut de vanligaste begreppen och termerna både för den som skall sälja och den som skall köpa.

FÅGELFOTO FRÅN GÖMSLEN – STAFFAN WIDSTRAND
Gömslen ger djur- och fågelfotografen möjlighet att komma närmare sina motiv, stanna längre med motiven och samtidigt undvika att störa dem.
Hur går det till? Vilka sorters gömslen finns det? Fasta och flyttbara, på land såväl som flytbara. Med fotogluggar såväl som sådana där man plåtar genom gla.
Bildexempel från svenska fjäll, ungerska pustan, Varangerhalvöns flytgömslen, litauiska träsk och spanska lodjursmarker.

BOKEH – JAN PEDERSEN
Bokeh kommer från det japanska ”boke” som betyder suddigt. De senare åren har det blivit ett nyckel- och modeord inom fotografin. Det är främst myntat på ett objektivs optiska förmåga att teckna bakgrunden i oskärpa på ett snyggt och spännande sätt.
Här berättar Jan om hur man använder denna bakgrundsoskärpa som en viktig del i bildens komposition och uttryck och hur man bäst får en vacker och/eller spännande bakgrundsoskärpa. Han visAr exempel på bilder som är uttrycksfulla och sagolika tack vara sin särpräglade bokeh. Efter detta föredrag kommer du att se på dina motiv och objektiv med helt nya ögon.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.