Detta är Wild Nature fotoresors tolfte webbinar i en serie där vi tar upp olika aspekter inom naturfoto.

Vi tar en avgift på 200 kronor för att få delta i våra webbinarier.

Webbinarierna genomförs i programmet “Zoom”.

När du anmält dig och betalat, får du en länk på mail som du kopplar upp dig till webbinariet med, utan att behöva ha programmet installerat på din dator.

ATT LIGGA STEGET FÖRE – STAFFAN WIDSTRAND
Staffan kommer att berätta i text och bild från flera platser, om olika tekniker fotografen kan använda för att kunna bättre veta vid aktionfotografering när vilda djur och fåglar kommer att dyka upp, försvinna, lyfta, springa iväg osv.
Hur hinner man med när det går undan. Hur förbereder man sig bäst?  Finns där tecken att tolka? Vad ska man tänka på tekniskt? Staffan Widstrand och Magnus Lundgren är med boken “Papua” vinnare av “Årets Pandabok 2022”.

EN FOTOGRAFISK RESA MOT ETT EGET BILDSPRÅK – MIKAELA BEXAR
Mikaela har sedan hon började fotografera 2014 utvecklat ett eget bildspråk som många som känner henne känner igen. Hon styrs mer av känsla än dokumentära ambitioner och söker ofta ett renodlat uttryck. Som storstadsbo fotograferar hon mestadels i den urbana naturen, t.ex. vid Råstasjön hemma i Solna. Mikaela berättar om hur hon gick från sina första bilder med en mycket enkel kamera till de bilder hon gör idag. Vad inspirerar henne, hur tänker hon fotografiskt och vilken inspiration har hon tagit till sig under vägen i form av kurser, resor och sociala medier?

I REGNSKOGENS MÖRKA VÄRLD – JAN PEDERSEN
För Jans del har regnskogsfotografering präglat hans senaste tio år som fotograf. Han söker sig ständigt tillbaka för att utforska nya världar och möta nya djur. Ingen miljö är så krävande att fotografera i som just regnskogen. Oftast finns väldigt lite ljus på skogens botten. Ljuset som tränger genom lövverket blir hårt, det regnar ofta och djuren visar sig ofta väldigt kort tid. Jan visar bilder från Costa Rica och andra spännande regnskogsområden och berättar hur man jobbar med kameran för att det bäst möjliga ut av de olika ljussituationerna. Han är just aktuell med en vinnande bild från regnskogen i en av världens mest prestigefyllda fototävlingar.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.