Detta är Wild Nature fotoresors tionde webbinar i en serie där vi tar upp olika aspekter inom naturfoto.

Vi tar en symbolisk avgift på 200 kronor för att få delta i våra webbinarier.

Webbinarierna genomförs i programmet “Zoom”.

När du anmält dig och betalat, får du en länk på mail som du kopplar upp dig till webbinariet med, utan att behöva ha programmet installerat på din dator.

SVARTVITA BILDER, MEDVETEN FOTOGRAFERING ELLER RÄDDNINGSPLANKA? – HENRIK KARLSSON
Med den moderna fotoutrustningen blir den svartvita fotograferingen allt mer ovanlig. Vi söker oftast färgstarka bilder och fotograferar i tidiga mornar och sena kvällar för att få så ”mycket” färg som möjligt. Att tänka svartvitt i sin fotografering kan förstärka dramatiken i en bild men även förlänga fotodagen in på de där timmarna med ”dåligt” ljus.
Henrik kommer att visa och berätta lite om hur han tänker i sitt svartvita bildskapande, en del är det faktiska fototillfället och en andra del är vid redigeringen. Hur skapar man en tilltalande svartvit bild av ett ”dåligt” färgorginal?

SVAMPFOTOGRAFERING – EVA PETTERSSON
Allt tyder på att denna höst blir en magnifik svampsäsong i stora delar av Sverige. Svampar bildar ett eget rike med ungefär 100 000 kända arter; det faktiska antalet arter uppskattas till mellan 1,5 miljoner och 5 miljoner. Så många kommer dock inte Eva att berätta om i denna bildvisning. Hon koncentrerar sig på några av de kända arterna men dyker också ner bland de små som man knappt ser under en promenad i skogen. Färger, former, ljus och bakgrund ger upphov till otroligt spännande bilder.

HÖSTENS FÄRGFYRVERKERI – JAN PEDERSEN
Hösten är en tid med ett otroligt spel av färger och former. Makro- och landskapsmotiv finns i en överflöd när ögonen blir varse om detta myller av motiv. Så här års finns det alla möjliga väderförhållanden från sol till dimma och regn vilket ger rika möjligheter att variera fotograferingen. Svampar och sträckande fåglar finns i mängder och ger oss allehanda fina möjligheter att få liv i höstlandskapen. Jan berättar och visar tekniker, om hur man får till mystik i bilderna med hjälp av bland annat ICM tekniker, multiexponeringar och genom att framhävande av vissa färger, ljus- och fokusområden.

”KLIPPKORT” TILL VÅRA WEBBINARIER
Vi planerar att genomföra fem webbinarier (inkl. detta) under resterande del av 2021 (Sen fortsätter vi givetvis under 2022). Om du vill försäkra dig om plats på dessa och få en rabatt kan du köpa ett ”klippkort” som gäller för fem webbinarier för 900 kr (10% rabatt mot ordinariepris).

Genom att köpa ”klippkortet” kommer du alltid att få förtur att anmäla dig till våra webbinarier. ”Klippkortet” gäller under 2021.

Om du vill köpa ”klippkortet” så bockar du i det i anmälningsformuläert.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.