NAMIBIA…
…en plats du trodde inte kunde finnas. Namibia, inte som något annat, kombinerar det spektakulära med det ändlösa och surrealistiska. Vidsträckt, uråldrigt och extremt glesbefolkat men här finns en otrolig variation och kombination av olika miljöer och landskap. Följ med oss på ett fotografiskt äventyr till detta spännande land med världens näst största canyon, uråldriga berg i spektakulära former, världens högsta och kanske vackraste ockrafärgade sanddynor, gigantiska dynfält vid Atlantkusten, Quiver träd skogar (finns bara i Namibia och nordvästra Sydafrika), långsträckta kuster och ett spännande djurliv. Här finns också en av de absolut bästa himlarna för nattfotografering av stjärnor och vintergatan, små pittoreska städer i tysk arkitektur och fantastiska schwarzwaldtårtor och apfelstrudel.

På denna resa blir vi som flest sex deltagare och två fotografiska ledare. Då Namibia är ett stort land, och ibland är det långa avstånd mellan de platser vi vill fotografera, åker vi i fyrhjulsdrivna Toyota bilar med rejäla lastutrymmen. Vi planerar utefter att huvudresan blir fokuserad på landskaps- och nattfotografering samt en del mänskliga avtryck och öknens små sällan sedda djur. En förlängningsresa till Etosha nationalpark planeras för dig som vill se en av södra Afrikas viltrikaste platser. Här finns alla de stora djuren, elefanter, lejon, gepard, kudu, oryx och zebror för att nämna några få. Här finns också en mycket bra population med svart noshörning och nästa varje kväll kan de ses vid vattenhål.

Vi tittar på avgångar både 2023 och 2024, exakta datum kommer snart, ca 10 dagar, plus förlängningsresa som tillval.

Anmäl intresse i förväg. Denna resa tror vi kommer att boka fullt väldigt snabbt, så anmäl ditt intresse så snart som möjligt.

Fotografiskledare

Henrik Karlsson, född 1968, är fotograf, författare och naturvårdare.
OM System Ambassadör.
Henrik är utbildad biolog och arbetade tidigare vid sidan om sin fotografiska verksamhet med natur- och vattenvårdsfrågor.
Han är utnämnd till National Geographic Explorer samt medlem i Naturfotograferna/N och PhotoNatura. År 2003 tilldelades han Naturfotografernas/N och Kodaks stipendium. Henrik har också vunnit priser i flera europeiska fototävlingar.

Med fokus på att berätta om ekologi, hur djur och andra organismer påverkar varandra och av människan, fotograferar Henrik runt om i världen.

Tidigare jobbade Henrik som guide i flera svenska naturreservat och nationalparker. Numera är han är en flitig föreläsare och en uppskattad ledare av fotokurser och workshops. Han leder också fotoresor runt om i världen.
År 2011 gav Henrik ut boken Mångfaldens ö – bilder och tankar från Ölands natur på eget förlag. 2017 gavs boken Vilda Norden ut tillsammans med Jan Pedersen på Votum förlag. 2020 gav han ut boken Ölands orkidéer och 2021 Orkidéer på Gotland, båda på Votum förlag.

www.hknaturfoto.se

Fel: Kontaktformulär hittades inte.