Några höjdpunkter

 • 6 dagars landskapsfoto i Andalusiens vackra och varierade natur
 • Förutom vår egna ledare har vi en certifierad lokal naturguide, som dessutom är naturfotograf, med oss
 • Blommande mandelträd på Sierra Nevadas sluttningar
 • Böljande jordbrukslandskap med oändliga möjligheter till grafiska kompositioner
 • Fokus på landskapsfoto och stor möjlighet att prova nya tekniker
 • Trollsk korkekskog och spännande kust
 • Reseledaren visar dig sina bästa ställen och du får egen fotografisk rådgivning och tips i en liten grupp av likasinnade.

 

ANDALUSIEN
Andalusiens natur är vacker och varierad, mellan böljande jordbrukslandskap och korkekslundar finns flera naturreservat och nationalparker med skyddad och orörd natur. Bergskedjan Sierra Nevada tronar upp sig med snöklädda toppar och längre ned längs sluttningarna besöker vi området som kallas Alpujarras, också känt för sina mandelträd. Längst i söder finns en dramatisk och vacker kustlinje med spännande klippformationer som inbjuder till både stora vyer som mindre utsnitt. Följer man de ringlande vägarna längre upp mot bergen stöter man på trollsk korkekskog där ofta dimman dröjer sig kvar.
I februari är det vår här och landskapet grönskar och blomstrar. Temperaturen är behaglig och i de varierade landskapet finns det mesta som kan trigga en landskapsfotograf.

KUST OCH KORKEKAR
Sydkusten består inte bara av hotellkomplex och långa sandstränder, här finns även vackra naturområden med stenstränder, spännande klippformationer och sandstenar i fantasieggande mönster och former. Vi har en morgon vid kusten utanför Tarifa där vi anar Tanger på andra sidan bukten när solen väl börjat stiga. Vi följer bergen uppåt mot nationalparken Alcornocales och de trollska korkekskogarna där dimmorna ofta dröjer sig kvar.

MANDELBLOMNING, JORDBRUKSLANDSKAP OCH VACKRA VYER
Vår resa går via de böljande jordbrukslandskapen kring Montellano. Den här tiden på året är det ett grafiskt lapptäcke av åkrar, vissa gröna, andra nyplöjda, mellan dem går små ringlande hjulspårsvägar, överallt hittar vi linjer och former.

Här och var står det några ensamma träd. Motiven är många och det är läge att släppa loss kreativiteten. Vi kan även ta oss upp i bland bergen och få en vy över landskapet i morgondiset.

Färden går vidare genom korkekslundar och betesmarker, högre upp i Alcornocales berg och vidare mot Grazalema där vi bor vackert och avskilt på en ranch med motiven utanför dörren. Morgonen inleds med att vi tar oss högt upp till en vacker utskiksplats med en storslagen vy innan vi beger oss vidare mot Sierra Nevadas sluttningar, Alpujarras och de blommande mandelträden.

Färden går på ringlande bergsvägar och genom små vita, idylliska byar. Dagtid hinner vi besöka några av byarna för lunch och det finns tid att strosa på egen hand. Morgon och kväll ägnar vi oss åt att leta efter de bästa platserna med blommande träd och aktuella ljusförhållanden. Eftersom vi befinner oss på ganska hög höjd finns det många möjligheter till olika utsnitt och lek med ljus och skuggspel.

Mandelblom och böljande jordbrukslandskap i Andalusien, Spanien. Fotoresa med Wild Nature fotoresor. Foto Frida Hermansson

Dagsprogram

Dag 1 (5/2) (Lunch – Middag)
Ankomst till Malaga under dagen och på flygplatsen väntar vår reseledare. Härefter följer en resa på ca. 3 timmar innan vi når vår första destination, Tarifa. Efter att vi har checkat in och gjort oss hemmastadda hinner vi förhoppningsvis ut för vår första fotosession.

Dag 2 (6/2) (Frukost – Lunch – Middag)
Tidigt på morgonen beger vi oss upp i bergen, mot Alcornocales nationalpark och den trollska korkekskogen. Har vi tur så ligger det stämningsfull dimma i skogen.
Vi kommer tillbaka till hotellet och äter lunch i Tarifa för att sedan åka mot Alpujarras och de blommande mandelträden. Kanske hinner vi med en kvällsfotografering.

Dag 3-4 (7-8/2) (Frukost – Lunch – Middag)
Morgonfotografering längs Alpujarras sluttningar, blommande mandelträd och utsikt mot Sierra Nevada.
Lunch och egentid i någon av de vackra vita bergsbyarna.
Kvällsfotografering mandelblom. På eftermiddagen dag 4 tar vi oss mot Grazalema.

Dag 5 (9/2) (Frukost – Lunch – Middag)
Morgonfotografering Grazalema, därefter tillbaka till hotellet för frukost innan vi åker vidare mot Montellano.
Kvällfotografering i de böljande jordbrukslandskapen utanför Montellano.
Vi bor på hotell i byn.

Dag 6 (10/2) (Frukost)
Morgonfotografering Montellano med omnejd. Efter lunch transfer till Malaga Airport  för vidare resa hem.

Mer information

 • FOTOUTRUSTNING
  Landskapet bjuder på stor variation och det finns motiv i både stort som smått. Därför rekommenderar vi att ni tar med er en vidvinkel (14-24 mm eller liknande), ett normal zoom t ex 24-70 alternativt någon fast optik såsom 24mm / 35mm / 50mm samt ett kortare tele t ex 70-200 mm som passar bra för de stora vyerna. Även ett makro kan komma väl till pass för detaljer.
  Stativ rekommenderas! Samt gärna någon form av fjärrutlösare (även timer går bra).
  Gråfilter och polariseringsfilter kan vara bra att ha med sig. Även regnskydd till kameran.

 • KLÄDER
  Det kan vara lite kyligt på morgnar och kvällar så en varm tröja / tunn jacka är bra att ha med. På dagarna ligger temperaturen ofta kring 20 grader. Bekväma vandringskläder och kängor är att rekommendera samt regnställ. Komplettera gärna med sandaler / träningsskor att ha på hotellet eller under transportsträckor.

 • BOENDE
  Boendet är i olika guesthouse och av medelstandard. 

 • TILLGÄNGLIGHET
  Boendet har inga direkta begränsningar vad gäller tillgänglighet. De områden vi rör oss i för fotografering kan innebära minskad tillgänglighet för personer med nedsatt rörelseförmåga. Vår minibuss är inte tillgänglighetsanpassad.

 • INKLUDERAT I PRISET
  Logi (del i dubbelrum) och måltider enligt program, samtliga inträden och avgifter i nationalparker, fotoundervisning, lokala transporter (minibuss), transfer till och från Malaga flygplats samt moms.

 • EJ INKLUDERAT I PRISET
  Resa tur och retur Malaga, dricks, försäkringar, ev medicinska tester eller vaccinationer, avbeställningsskydd, drycker måltider som inte är specificerade i dagsprogrammet och telefon, internet avgifter samt saker av personlig karaktär.

 • MÖTESPLATS
  Resan startat och avslutas på Malagas flygplats. Vår reseledare möter dig där. Exakt tid meddelas senare.

 • BETALNINGSVILLKOR
  Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 30 dagar innan resans start.

 • FÖRSÄKRINGAR
  Vi rekommenderar varmt att du noga ser över din reseförsäkring inför resan. Läs igenom i villkoren om vad som eventuellt ingår och inte. Viktigt är att kolla att ersättning ingår för hemresa/sjuktransport i händelse av olycka eller allvarlig sjukdom. Ofta behöver t ex reseskyddet i en vanlig hemförsäkring kompletteras. Där finns förstås en uppsjö av försäkringsbolag att välja mellan. Ett bolag som många rekommenderar och som bland annat resebyråernas egen branschorganisation SRF har ett nära samarbete med är Gouda reseförsäkringar.

  Goudas reseförsäkringar omfattar reseskydd för pandeminer/epidimer eller händelser som är kopplade till Covid-19. Försäkringen gäller även vid avrådan från UD att resa. Försäkringen ersätter sjukvård, hemtransport etc. om du insjuknar i Covid-19 under din resa. Försäkringen ersätter även merkostnader som kan uppstå vid sjukdom som t.ex. kost, logi och nya flygbiljetter.

  Läs mer och beställ din försäkring här:

  Reseförsäkring om du inte fyllt 70 år vid utresa

  Reseförsäkring om du fyllt 70 år vid utresa

  Avbeställningsförsäkring

 • HÄLSA
  Resan är inte fysiskt ansträngande. Om du har några medicinska funderingar kontakta din läkare och rådfråga.

 • GRUPPEN OCH SPRÅK
  Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
  Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Fotografiskledare

Frida Hermansson
Bosatt i Roslagen.

Frida har haft en fascination och kärlek till djur och natur sedan barnsben. Hon arbetar även som AD och grafisk formgivare och det har präglat hennes bildskapande.
I sitt fotografi är hon nyfiken och strävar ständigt efter nya sätt att porträttera sina motiv, oavsett om det är djur, landskap eller grafiska detaljer.

Frida har haft flertalet bildvisningar och utställningar och även medverkat i SVTs Mitt i Naturen, ”Konsten att fotografera natur”.
Fridas bilder är publicerade i Fotosidan Magasin, i artiklar och reportage på Natursidan.se, boken ”Upplevelser i Stockholms Natur”, samt lokalpress.

Som fotografisk guide på resor och workshops brinner Frida för att dela med sig av kunskap och inspiration och målet är alltid att deltagarna ska komma hem med ny kunskap, minnesvärda upplevelser och riktigt bra bilder.

Hemsida: www.fridahermansson.com

  Anmälan till reservlista (ej bindande)

  Mandelblom och böljande jordbrukslandskap i Andalusien 5-10 februari 2024

  OBS! När du gjort din anmälan till reservlistan ska du omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får du inte det ber vi dig kontakta oss via telefon, 0705-89 13 18.

  Ditt namn*

  Gatuadress*

  Postnummer och stad*

  Telefonnummer*

  Din e-postadress*

  Övriga upplysningar

  JaNej – Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.*
  All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund.
  Dataskyddspolicy.