Några höjdpunkter

 • Vi befinner oss, och fotograferar, mitt i de krushuvade pelikanernas övervintringsplats. Krushuvade pelikan är en av världens absolut största flygande fåglar
 • Liten grupp, max 7 deltagare
 • Bra chans att också se och fotografera flamingo och vit pelikan
 • Med lite tur faller snön och vi får fantastiska bakgrunder med snöklädda bergstoppar
 • 3 sessioner från land med matning
 • 3 båtturer med bra chans att fotografera dessa gigantiska fåglar med vidvinkel
 • Max fyra fotografer i varje båt
 • Resan bidrar dessutom direkt med ett ekonomiskt stöd  till naturskydd.
Kerkinisjön i norra Grekland är en konstgjord sjö som anlades redan 1932. Sjön har sedan dess blivit en av Greklands absolut främsta fågelskådarlokaler. Sjöns position sammanfaller med många fågelarters flyttleder och både sjön och området runt omkring attraherar en mängd olika fåglar och andra djur året runt men vi är där för att i första hand fotografera den kanske mest kända av dem alla. Den krushuvade pelikanen.  Vädret kan vi givetvis inte styra över men hoppas såklart på mycket snö, kalla förhållanden och kanske till och med lite is på sjön.
Vi har satt ihop resa på så sätt att vi skall ha mycket tid med pelikanerna och kan på så sätt unna oss att experimentera med olika tekniker och kompositioner för att komma hem med många olika typer av bilder. Allt från vidvinkelbilder med mycket miljö till extrema närbilder och kanske även lite mer abstrakta bilder med längre slutartider och multiexponeringar för de som vill testa på det.
Vi kommer att vara på plats innan solen är uppe för att kunna fånga fotografera i det mjuka morgonljuset och även under eftermiddagssessionen fotograferar vi i bästa möjliga ljus.
For att hålla inspirationen och kreativiteten på topp har vi avsatt tid till regelbunden bildkritik där vi kan få inspiration av varandra och få tips på vad vi möjligtvis kan göra annorlunda för att höja bilderna ett snäpp.

Dagsprogram

Dag 1 14/2 (Middag)
Flyg till Thessaloniki och transport till Kerkini.

Dag 2–4  (15– 17/2) (Frukost – Lunch – Middag)
Morgon- och eftermiddagsfoto med pelikanerna från land och ifrån båt.

Dag 5  (18/2)  (Frukost – Lunch)
Transort till Thessaloniki och flyg hem.

Mer information

 • BÅTTURER
  På resan kommer vi dagligen ha game drives. Dag 2-6 kommer vi att ha heldags game drives i Masai Mara, detta för att öka våra chanser till bra bilder. Vi har off-road tillstånd vilket innebär att vi kan köra utanför vägarna. Våra game drives sker med öppna Toyota Landcrusiers som är specialbyggda så att man kan fota från lägre vinklar än i normalfallet i ett fordon av denna typ. Vi har inga restriktioner i avseende på hur många kilometer vi kan köra varje dag.

 • FOTOUTRUSTNING
  Då vi kommer att fotografera många olika typer av motiv, allt från landskap med och utan djur till porträtt av däggdjur och fåglar så är det lämpligt att ha med sig allt från vidvinkelobjektiv till teleobjektiv. På safari med jeep är objektiv som ett zoom 80/100-400 mm eller 500 mm utmärkta. Ett 70-200 mm-zoom bör kompletteras med en längre brännvidd eller 2 ggr telekonverter. För att öka brännvidden bör man i vissa situationer använda telekonverter. Ett kamerahus med cropformat förvandlar skenbart 400 mm till 600 eller 640 mm. Med ett fullformatshus bör man ha en 1,4 ggr konverter med sig om längsta objektivet har brännvidden 400 mm. Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ha med båda och ha litet olika brännvidder på husen. Detta för att undvika att behöva byta objektiv om det dammar mycket. Stativ är svårt att använda i jeeparna, men kan vara bra vid fotografering till fots. Stativ kan även vara bra om tillfälle ges till nattfotografering.

 • KLÄDER
  Morgnar kan vara litet svala när man färdas i jeepen så det är bra att ha med sig någon långärmad tröja eller tunnare jacka. Keps eller hatt kan vara bra som skydd mot solen. Ett par grövre gymnastikskor är bästa valet för fötterna. Oöma fältkläder med både långa och korta armar och ben är bästa valet.

  Det kan förekomma regnskurar då vi reser precis innan den ”lilla regntiden” så är det bra att ha med sig t.ex. en regnponcho.

 • BOENDE
  Vi bor på en tältcamp av medelstandard. Alla tält har egna duschar och toaletter. Våra måltider äts i ett ”mässtält”. Enkelrum är starkt begränsade i tältcampen.
  Kontakta oss för mer information kring tillgång och pris.

  WiFi finns i campen.

 • TILLGÄNGLIGHET
  Boendet har inga begränsningar vad gäller tillgänglighet. De safarifordon vi använder kan innebära en något minskad tillgänglighet vid nedsatt rörlighet.

 • INKLUDERAT I PRISET
  Del i dubbelrum/tält, måltider enligt dagsprogram, transport med buss t/r Nairobi – Masai Mara.
  Heldags gamedrives med lokala guider, Off-road tillstånd,  inträdesavgifter och andra avgifter som rör nationalparken, fotoguidning, fotoworkshops.

 • EJ INKLUDERAT I PRISET
  Flyg tur och retur till Nairobi, Kenya, dricks, alkoholhaltiga drycker, visum, ev vaccinationer och medicinska tester, försäkringar och annat av personlig karaktär.

  Om man vill anlända till Nairobi dagen innan resan börjar så kan vi samordna bokning av hotellnatt på hotell i närheten av mötesplatsen. Bocka i kryssrutan vid bokning om du är intresserad av en extra hotellnatt. Vi återkommer givetvis med prisförslag innan definitiv bokning av hotellnatt.

 • MÖTESPLATS
  Resan börjar och slutar i Nairobi, exakt tid plats meddelas senare. Om du ankommer dagen innan och bokat rum och transport genom oss möter vi givetvis på Jomo Kenyatta internationella flygplats.

 • BETALNINGSVILLKOR
  Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan workshopen.

 • FÖRSÄKRINGAR
  Vi rekommenderar varmt att du noga ser över din reseförsäkring inför resan. Läs igenom i villkoren om vad som eventuellt ingår och inte. Viktigt är att kolla att ersättning ingår för hemresa/sjuktransport i händelse av olycka eller allvarlig sjukdom. Ofta behöver t ex reseskyddet i en vanlig hemförsäkring kompletteras. Där finns förstås en uppsjö av försäkringsbolag att välja mellan. Ett bolag som många rekommenderar och som bland annat resebyråernas egen branschorganisation SRF har ett nära samarbete med är Gouda reseförsäkringar.

  Goudas reseförsäkringar omfattar reseskydd för pandeminer/epidimer eller händelser som är kopplade till Covid-19. Försäkringen gäller även vid avrådan från UD att resa. Försäkringen ersätter sjukvård, hemtransport etc. om du insjuknar i Covid-19 under din resa. Försäkringen ersätter även merkostnader som kan uppstå vid sjukdom som t.ex. kost, logi och nya flygbiljetter.

  Läs mer och beställ din försäkring här:

  Reseförsäkring om du inte fyllt 70 år vid utresa

  Reseförsäkring om du fyllt 70 år vid utresa

  Avbeställningsförsäkring

 • HÄLSA
  Kontakta din läkare för att rådfråga om vaccinationer. Kontroller även eventuella krav på medicinska tester för inresa i landet.

 • GRUPPEN OCH SPRÅK
  Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
  Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Fotografiskledare

Johan Siggesson född 1977. Frilansande naturfotograf från Älvängen strax norr om Göteborg, men boende på Malta sedan flertalet år tillbaka.

Johan har en högskoleexamen i informatik. Han leder kurser i naturfotografi på Malta och anlitas flitigt av de lokala naturorganisationerna för bildvisningar och föreläsningar. Johan leder också privata workshops på Malta där han främst koncentrerar sig på de lokala kameleonterna och de endemiska sötvattenskrabborna.

Det relativt begränsade djurlivet i hans nya hemland Malta har inspirerat honom att söka sig till andra destinationer. Skottland ligger Johan särskilt varmt om hjärtat och han fotograferar regelbundet både på Shetlandsöarna och på det Skotska Höglandet.

Johan har under åren premierats i många av de större naturfototävlingarna både i Europa och USA. Hans bilder är utsökta och subtila med fokus på det nära.
2014 utsågs han till Årets Naturfotograf i Skottland.

Hemsida: www.johansiggesson.com

  Boka fotoresa

  Krushuvade pelikaner i Kerkini, Grekland 14-18 februari 2024


  OBS! När du gjort din bokning ska du omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får du inte det ber vi dig kontakta oss via telefon, 0705-89 13 18.

  Ditt namn*

  Gatuadress*

  Postnummer och stad*

  Telefonnummer*

  Din e-postadress*

  Boende*
  Enkelrum (Enkelrumstillägg tillkommer)Dubbelrum
  Önskar dela rum med

  Önskemål om specialkost

  Övriga upplysningar

  Rabattkod

  Jag godkänner resevillkoren samt har tagit del av information om Centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302* Läs resevillkoren samt information om Centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302
  JaNej – Jag godkänner att namnlista delas ut i samband med resan till resans övriga deltagare.*
  JaNej - Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.
  All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund