Seychellerna är ett solkysst örike beläget på tropiska breddgrader i den västra delen av Indiska oceanen. Landet består av totalt 113 öar. Öarna har ett behagligt tropiskt klimat med en temparur som året runt ligger kring 24 till 29 grader. Under perioden mellan november till april faller den mesta delen av nederbörden då öarna berörs av nordostmonsunen. Mellan maj och oktober är klimatet övervägande soligt. De så kallade huvudöarna, kallas även Centrala öarna eller Granitöarna och består av starkt kuperade öar med begrggrund av spekatakulära granitformationer. Seychellerna, som är ett av världens minsta länder, ligger på den norra delen av Maskarenerryggen som i likhet med Madagaskar och Indien tillhört kontinenten Gondwana och förflyttats norrut genom kontinentaldrift. De centrala öarna utgörs av cirka 45 bergiga granitöar, och utöver det finns cirka 70 yttre öar, däribland Amiranterna och Aldabraöarna, som består av korall och ligger utströdda över ett stort område. Seychellernas högsta punkt, Morne Sychellois (905 m ö. h.) ligger på den största ön Mahé.

Öarnas isolerade läge har gjort att växt- och djurlivet utvecklat en ganska hög grad av endemism, alltså förekomst av arter som endast finns här. Fågellivet på Seychellerna hyser inte mindre än 14 endemiska arter. Därtill finns en lång rad havsfåglar vilka oskyggt häckar i enorma antal på flera av öarna. Förutsättningarna för fågelfoto är mycket goda på seychellerna.

Vår resa kommer att innefatta besök på ett flertal öar, och vi kommer ha goda möjligheter att se och fotografera flertalet av öarnas endemiska fågelarter. Hit hör arter som finns på flera av öarna som seychellsolfågel, seychellbulbyl och seychellshama. Några endemiska arter finns på ett mindre antal öar, såsom exempelvis mindre vasapapegoja och seychellfody. Vi kommer även att ha mycket goda möjligheter att fotografera karismatiska fågelarter som hägerpipare, noddytärnor, fetärnor, tropikfåglar, fregattfåglar och sottärnor. Tidiga morgonpromenader kommer också att erbjuda attraktiva fotomöjligheter i vackra miljöer bestående av stränder, berg och skogar.

Havet är ständigt närvarande här och det kommer att finns tid till både bad och sol men det som kanske kan locka oss fotografer mer är att snorkla och kunna både se och fotografera havets liv.

Fotografiskledare

Magnus Martinsson, född 1964, är fotograf, författare och naturgeograf, bosatt på Gotland sedan 1988. Han har sedan dess ägnat sig åt naturvårdsfrågor i yrket. Natur- och fotointresset har tagit honom på ett stort antal resor runt om i världen och även gett djupa kunskaper om den gotländska hembygden. Magnus bidrar på olika sätt till att förmedla sin kunskap till en bred allmänhet. Han är en ofta anlitad föredragshållare, exkursions- och reseledare. Magnus Martinsson står för foto och text i en lång rad publikationer. Som medlem i Naturfotograferna tillhör han de främsta naturfotograferna i landet.

    Intresseanmälan (ej bindande)

    Exotiskt fågelliv i Indiska oceanen - Seychellerna Mars 2025

    OBS! När du gjort din intresseanmälan ska du omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får du inte det ber vi dig kontakta oss via telefon, 0705-89 13 18.

    Ditt namn*

    Gatuadress*

    Postnummer och stad*

    Telefonnummer*

    Din e-postadress*

    Övriga upplysningar

    JaNej – Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.*
    All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund.
    Dataskyddspolicy.