Några höjdpunkter

 • Stora chanser att möta tiger och leopard i Nagarhole nationalpark .
 • Närgångna möten med asiatiska elefanter, indisk bison, hjortar och med lite tur även den indiska vildhunden Dhole.
 • En rad endemiska fåglar som malabarbarbett, nilgiriflugsnappare, ghatsnäshornsfågel och nilgirifnittertrast.
 • Fantastiska fåglar som indisk pitta, ceylongrodmun.
 • Närgångna möten med lejonsvansmakaker, en av världens mest hotade apor.
 • Förutom lejonsvansmakaker har vi stora chanser att fotografera hela fem andra arter apor. Sydvästlig langur, Tufted gray langur (svenskt artnamn saknas), nilgirilangur och hattapa.
 • Nattvandring för att leta efter slender loris.
 • Fotovandring i Chinnar wildlife sanctuary. Här letar vi efter ”det lilla” att fotografera, såsom ödlor, växter och insekter.
 • Endemiska däggdjur som indisk jätteekorre, nilgiritahr.
 • Båtsafaris på floden Kabini.
 • Reseledaren visar dig sina bästa ställen och du får egen fotografisk rådgivning och tips i en liten grupp av likasinnade.

ENDEMER I SÖDRA INDIEN
Indiens natur är inte lika omtalad som Afrikas men här finns ett lika spännande djurliv. Indien är ett absolut måste för den naturintresserade, och för naturfotografen ges det fantastiska möjligheter till bilder på djur och fåglar. Här i världens största demokrati kan vi stöta på flera arter av hjortar och antiloper, mängder av fantastiska fåglar och världens största kattdjur, tigern. Indien är därtill ett land med ett stort antal endemiska arter. Här finns många arter fåglar och däggdjur som vi inte finner någon annanstans i världen. Särskilt södra Indien är ett område med väldigt många endemer, och här kan vi till exempel få möta indisk jätteekorre, nilgirithar, nilgirimakak, lejonsvansmakak, malabarbarbet, nilgiriflugsnappare och ghatsnäshornsfågel.

NAGARHOLE NATIONALPARK
Förutom dessa endemiska arter finns stora delar av Indiens ”vanliga” djurliv här, både vad gäller fåglar och däggdjur. På vår resa har vi stora chanser att se och fotografera både tiger och leopard i nationalparken Nagarhole. Vid den tid på året som vi lagt resan finns dessutom ett stort antal asiatiska elefanter i Nagarhole. Det är floden Kabini som lockar dit de stora djuren i slutet av torrperioden. Nationalparken Nagarhole har också stora populationer av indiska bison, eller gaur som den egentligen heter; axishjortar och sambarhjortar ses regelbundet. Med lite tur korsas våra vägar med den indiska vildhundens. Dhole som den även kallas är idag starkt hotad, dels eftersom deras livsmiljöer försvinner, dels på grund av att de drabbas av sjukdomar som överförs från vilda tamhundar.

THATTEKAD FÅGELRESERVAT
Vår resa tar sin början i fågelreservatet Thattekad, här finns några av alla de fantastiska fåglar som vi vill uppleva. Vi kommer att vandra i reservatet, och vi letar bland annat efter den mycket märkliga fågeln ceylongrodmun. På våra vandringar i reservatet kommer vi även att stöta på andra fåglar, och här har man goda möjligheter att arbeta med bilder av fåglar i sin miljö. I reservatet finns även en population av den endemiska indiska jätteekorren. Under dagarna i Thattekad kommer vi även att fotografera från gömslen, och här hoppas vi på färgstarka arter som indisk pitta, malabarbarbet, ghatsnäshornsfågel och många många fler.

ERAVIKLUM NATIONALPARK
Efter våra dagar i Thattekad beger vi oss sakta norrut, och vårt nästa stopp blir nationalparken Eraviklum. Här lever den endemiska nilgiritharen, ett getdjur som kan liknas vid en stenbock men som tillhör ett eget släkte som heter Hemitragus, till vilket även himalayathar och arabisk thar kan inräknas. Idag finns endast omkring 2500 individer kvar av detta djur, och ett tusen av dessa lever i Eraviklum.

NÄRA MÖTEN MED APOR
Nästa stopp på vår resa är Valpari, definitivt en av höjdpunkterna under resan. Här lever en av världens mest hotade primater, den lejonsvansade makaken. Idag finns ungefär tretusen individer kvar i södra Indien, och byn Valpari är det bästa stället att få uppleva dem. Ofta kommer de ner till byn för att förse sig av frukter och annat ätbart. Med lite tålamod så får vi en underbar upplevelse tillsammans med dessa apor. I området finns också nilgirilanguren, även den endemisk för Indien. Den är mycket skyggare än vad lejonsvanslangusterna är, men med lite tur kan vi kanske få några bra bilder även av den.

Från Valpari tar vi oss på vindlande vägar över bergskedjan Västra Ghats igen, och via staden Ooty tar vi oss till nationalparken Nagarhol och det område som är mer känt som Kabini. Vi tillbringar tre dagar med att göra jeep- och båtsafaris i nationalparken och leta efter områdets djur. Tiger och leopard står självklart högt upp på vår lista, och våra chanser att träffa på dessa djur är goda men vi måste ha tålamod. Under sökandet efter dessa katter kommer vi att möta den asiatiska elefanten, indisk bison, axis- och sambarhjortar och kanske också Dhole, vildhunden. Fågellivet är rikt i området, och vi bjuds på många fina fotomöjligheter.

Sydindien, Indien, fotoresa, Wild Nature fotoresor

Fel: Kontaktformulär hittades inte.