Kära fotoresenärer

Vi har ett reseprogram som är till stor del fullbokat långt in på hösten och vintern, med hundratals förväntansfulla deltagare bokade på spännande fotoäventyr.

Hälsa och säkerhet är det viktigaste. De flesta länder försöker nu hantera coronavirusets spridning, vilket innebär att regeringar beslutar om nya åtgärder och restriktioner med kort varsel. Vad som var möjligt igår visar sig vara omöjligt idag. Vi följer UD:s rekommendationer, Paketreselagen och resebyråföreningens riktlinjer. Precis som de flesta andra vet vi för närvarande inte riktigt vad som kommer att hända, och vi vet heller inte när. Det som var omöjligt igår eller i dag kan också bli möjligt igen imorgon eller om några veckor.

Det här kommer troligen att betyda att vissa resor kan tvingas ställas in eller att ändringar kan ske. Vår utgångspunkt är dock att vi ska kunna genomföra våra resor och workshops såsom de är planerade. Fram till att vi med säkerhet kan se att en resa inte kan genomföras, gäller våra vanliga resevillkor om bokning och avbokning.

Vi kommer under tiden att hålla er resenärer underrättade, i synnerhet gäller det er som har en resa den närmaste tiden. Så fort vi får ny information som påverkar en resa kommer vi att meddela detta.

Har du en resa bokad längre fram i tiden avvaktar vi läget, situationen kan vara annorlunda redan om ett par veckor eller månader. Vi håller nu tummarna för att denna svåra och osäkra tid snart är förbi, att dimmorna lättar och att vi snart kan fortsätta med våra resor till några av världens främsta naturfotoresmål.

Bästa hälsningar och sköt om er därute,

Brutus, Henrik, Jan och Staffan